reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

ja tak nie miałam ale za wydzielanie pokarmu odpowiedzialny jest hormon prolaktyna jeśli jest go za dużo w organizmie zaburza jajeczkowanie. Jeśli masz wątpliwości zadzwoń do lekarza albo sprawdź poziom prolaktyny we krwi nie jest to drogie badanie, a jeśli hormonu jest za dużo wystarczy przyjmować tabletki.

reklama
mamy teraz następne 3 dni starań, może przyjdzie owu. a jak nie przyjdzie to ide do lekarza który sie specjalizuje w staraniach. Przeraziłam się wczoraj bo byłam pewna ze już nic w piersi nie mam. Poszłam sprawdzić, teraz nic nie leci.

Ostatnia edycja:
Ja tak mialam kochana. Jak poronilam w 12 tyg to dostałam pokarm w piersiach. Dwa opakowania tabletek mi nie pomogly. Oczywiscie lekarz olal i powiedzila ze to dlatego ze przed ciążą dwa lata karmilam piersia synka. Pokarm zanik mi dopiero w tej ciąży po koniec pierwszego trykestru. Jak widac nie mial wplywu na moja owulacje ale wiem ze tak jak Bafinka pisze. Pokarm rowna sie wysoki poziom prolaktyny a ta zaburza cykl caly. Ja jestem dziwny przypadek u nawet podczas karmienia piersia regularnie mialam miesiaczke co 28 dni a potem mimo pokarmu dwa razy w ciaze zaszlam. W tym w ta druga podczas brania tabletek na zatrzymanie laktacji

Moze warto zrobic badania na poziom prolaktyny? Caly czas trzymam kciuki za starania wasze :)

Hajmal tak jak dziewczyny piszą, zbadaj poziom prolaktyny, bo wszystko wskazuje na to, że masz za wysoką. Ja np przez jej wysoki poziom mialam bardzo nieregularne cykle i raczej były one bezowulacyjne.
Lux co się dzieje?

może macie racje jak sie teraz nie uda to pójdę do jeszcze innego lekarza u na co sie niby leczeniem bezpłodności zajmuje, to ten co mi pierwszy powiedział zę Adaś nie przeżyje. To będę robiła badania na pewno od nowa. Tego cyklu mi szkoda, bo może ....możne sie uda. Wiem ze trochę sie może łudzę ale staram sie jak najmniej.

Hajmal tak jak dziewczyny piszą, zbadaj poziom prolaktyny, bo wszystko wskazuje na to, że masz za wysoką. Ja np przez jej wysoki poziom mialam bardzo nieregularne cykle i raczej były one bezowulacyjne.
Lux co się dzieje?
pobolewa mnie caluski dol brzucha, jak bolalo po zabiegu lyzeczkowania ponad dwa lata temu :( leze i czekam az bol minie, zapodalam juz leki

reklama
powiem ci szczerze ale cie nie chce straszyć, sprawdzaj tylko czy nie ma mocniejszego i słabszego bólu. Leż i jedz na leżąco do lekarza. Wiem ze moze przewrażliwiona jestem ale uwazaj na siebie

Do góry