reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Dziewczyny czytam was. .
Aneta jak sytuacja? Trzymam kciuki.

Pozdrawiam wszystkie. U mnie bez zmian. @ Regularna, ale u lekarza jeszcze nie byłam.

reklama
mmufinka przykro mi trzymaj sie dzielnie [*] jesteśmy z Tobą i pisz to naprawdę pomaga .

Wiem ze to nie czas ale pamiętaj o swoich prawach, doczytaj mówię ci to z własnego doświadczenia ja byłam zielona i tylko przypadkiem poszło jak poszło.

Anetka spokojnie nie denerwuj się najważniejsze ze zorientowali sie co sie dzieje.

Mmufinka [*] dla Twojego aniołka. Bardzo wspolczuje podejscia lekarzy. U mnie byli bardzo mili ale tez mowili jestes jeszcze mloda masz czas bedziesz drugi raz w ciazy. A to nie pomagało. Trzymaj sie dzielnie.

Dziewczynki ja znowu w szpitalu. Mała sie cisnie na zewnatrz i skraca mi sie powoli szyjka. Plus mam taki nacisk na dol brzucha jak by glowka sie tam wciskala. No i po badaniu moczu mam zapalenie bo krew leukocyty i białko i w cholerę bakterii. Bajgorsze jest to ze ja tylko ten ucisk czulam a nie bolal pecherz nic a nic. Zero pieczenia swedzenia czy cos. Dzis mam miec jeszcze jedno badanie i ordynator ma zdecydowac czy zostaje jeszcze na obserwacji czy dostane antybiotyk i do domu czy skraca sie dalej szyjka i musze byc wyslana do innego szpitala bo tu nie ma oddzialu do ratowania wczesniakow. Boje sie cholernie poprosze o kciuki. Pozdrawiam Was wszystkie

Edit. Mam jeszcze zastoje moczu w obu nerkach ale nieduże i bez bolu wiec nic z tym nie zrobią na razie

Bedzie dobrze! Nie ma innej opcji.

Co do infekcji pecherza to chyba cos Ci sie pomerdalo. Przy zapaleniu pochwy jest pieczenie i swedzenie a nie przy zapaleniu pecherza, przy pecherzu masz wlasnie ucisk, parcie na sikanie, bol jesli to juz powazne zapalenie.
Mowiac o zapaleniu pecherza nie mowie o zapaleniu cewki moczowej, to tak dla scislosci.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

czy któraś miała do czynienia z toxoplazmozą ?
jak to jest jak IgG jest - a IgM +
co z planowaniem ciąży ?
Z tego co slyszalam to toxo jest często odpowiedzialna za poronienia. Tak samo jak wirus cytomegalii. Jesli ma sie igm + a igg - to jest to świeże zakażenie i starania o ciążę powinno sie odlozyc. Nie wiem na ile i czy podaja leki czy tylko kontroluja wartosci. Wszystko to z neta wyczytalam wiec ciezko powiedziec. U mnie zawsze jest igg + a igm - i podobno oznacza to ze mialam kontakt z toxo. A konsutowalas to z lekarzem? Wiem ze w ciazy podaje aie rovamycyne czy jakos tak.

Leze i czekam na obchod. 3 dni pod kroplowka idzie zwariowac. Poprosilam siostry zeby mi odlaczyly na chwile zebym mogla sie jak człowiek umyc dzis. Zobaczymy co powie ordynator po badaniu.

czy któraś miała do czynienia z toxoplazmozą ?
jak to jest jak IgG jest - a IgM +
co z planowaniem ciąży ?

Ja mam obydwa ujemne takze nie pomoge [emoji45] mam za to cytomegalie igg na plusie a pod wynikami komentarz ze prawdopodobnie przebyta infekcja i z rozyczka igg to samo.
Ale to chyba nic strasznego [emoji20]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

aneta_ck właśnie to o tym tokso wyczytałam, przed chwila dowiedziałam sie o wyniku od pielęgniarki z ośrodka. Jestem tak zła na mojego lekarza prowadzącego ze olał sprawę że sobie nie wyobrażacie. Popołudniu idę do lekarza rodzinnego a do zakaźnego umówiłam się dopiero na 13 września na nfz a prywatnie pójdę jak najszybciej teraz.

reklama
Wystraszyłam sie tego wyniku z toxoplazmozy wysłałam szwagierkę z osseskiem po te wyniki zeby jak najszybciej udać sie do lekarza a okazało sie ze pielęgniarka sie pomyliła i mam dwa razy ujemne przeciwciała. Ale mi ulzyło

Do góry