reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Dziewczyny czytam was. .
Aneta jak sytuacja? Trzymam kciuki.

Pozdrawiam wszystkie. U mnie bez zmian. @ Regularna, ale u lekarza jeszcze nie byłam.

reklama
mmufinka przykro mi trzymaj sie dzielnie [*] jesteśmy z Tobą i pisz to naprawdę pomaga .

Wiem ze to nie czas ale pamiętaj o swoich prawach, doczytaj mówię ci to z własnego doświadczenia ja byłam zielona i tylko przypadkiem poszło jak poszło.

Anetka spokojnie nie denerwuj się najważniejsze ze zorientowali sie co sie dzieje.

Mmufinka [*] dla Twojego aniołka. Bardzo wspolczuje podejscia lekarzy. U mnie byli bardzo mili ale tez mowili jestes jeszcze mloda masz czas bedziesz drugi raz w ciazy. A to nie pomagało. Trzymaj sie dzielnie.

Dziewczynki ja znowu w szpitalu. Mała sie cisnie na zewnatrz i skraca mi sie powoli szyjka. Plus mam taki nacisk na dol brzucha jak by glowka sie tam wciskala. No i po badaniu moczu mam zapalenie bo krew leukocyty i białko i w cholerę bakterii. Bajgorsze jest to ze ja tylko ten ucisk czulam a nie bolal pecherz nic a nic. Zero pieczenia swedzenia czy cos. Dzis mam miec jeszcze jedno badanie i ordynator ma zdecydowac czy zostaje jeszcze na obserwacji czy dostane antybiotyk i do domu czy skraca sie dalej szyjka i musze byc wyslana do innego szpitala bo tu nie ma oddzialu do ratowania wczesniakow. Boje sie cholernie poprosze o kciuki. Pozdrawiam Was wszystkie

Edit. Mam jeszcze zastoje moczu w obu nerkach ale nieduże i bez bolu wiec nic z tym nie zrobią na razie

Bedzie dobrze! Nie ma innej opcji.

Co do infekcji pecherza to chyba cos Ci sie pomerdalo. Przy zapaleniu pochwy jest pieczenie i swedzenie a nie przy zapaleniu pecherza, przy pecherzu masz wlasnie ucisk, parcie na sikanie, bol jesli to juz powazne zapalenie.
Mowiac o zapaleniu pecherza nie mowie o zapaleniu cewki moczowej, to tak dla scislosci.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

czy któraś miała do czynienia z toxoplazmozą ?
jak to jest jak IgG jest - a IgM +
co z planowaniem ciąży ?
Z tego co slyszalam to toxo jest często odpowiedzialna za poronienia. Tak samo jak wirus cytomegalii. Jesli ma sie igm + a igg - to jest to świeże zakażenie i starania o ciążę powinno sie odlozyc. Nie wiem na ile i czy podaja leki czy tylko kontroluja wartosci. Wszystko to z neta wyczytalam wiec ciezko powiedziec. U mnie zawsze jest igg + a igm - i podobno oznacza to ze mialam kontakt z toxo. A konsutowalas to z lekarzem? Wiem ze w ciazy podaje aie rovamycyne czy jakos tak.

Leze i czekam na obchod. 3 dni pod kroplowka idzie zwariowac. Poprosilam siostry zeby mi odlaczyly na chwile zebym mogla sie jak człowiek umyc dzis. Zobaczymy co powie ordynator po badaniu.

czy któraś miała do czynienia z toxoplazmozą ?
jak to jest jak IgG jest - a IgM +
co z planowaniem ciąży ?

Ja mam obydwa ujemne takze nie pomoge [emoji45] mam za to cytomegalie igg na plusie a pod wynikami komentarz ze prawdopodobnie przebyta infekcja i z rozyczka igg to samo.
Ale to chyba nic strasznego [emoji20]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

aneta_ck właśnie to o tym tokso wyczytałam, przed chwila dowiedziałam sie o wyniku od pielęgniarki z ośrodka. Jestem tak zła na mojego lekarza prowadzącego ze olał sprawę że sobie nie wyobrażacie. Popołudniu idę do lekarza rodzinnego a do zakaźnego umówiłam się dopiero na 13 września na nfz a prywatnie pójdę jak najszybciej teraz.

reklama
Wystraszyłam sie tego wyniku z toxoplazmozy wysłałam szwagierkę z osseskiem po te wyniki zeby jak najszybciej udać sie do lekarza a okazało sie ze pielęgniarka sie pomyliła i mam dwa razy ujemne przeciwciała. Ale mi ulzyło

Do góry