dżoł
Fanka BB :)
Wierze ze masz szanse na zdrowa ciąże.
Zrobiłam badanie genetyczne płodu, aby zweryfikować czy była jakaś wada genetyczna. Nie było. Koszt 700zl.
Miałam krwiaka przy pęcherzyku płodowym, takze najprawdopodobniej to on odciął odżywianie płodu. Biore teraz tez Acard zeby krew nie była zagęszczona - zatory, zakrzepica tez jest b. często powodem poronień. Po pozytywnym teście bede brała tez heparynę.
Ja tylko raz byłam w ciąży - tej straconej. Zbadałam bardzo dużo, zeby dowiedzieć sie o przyczynie. Wszystko prywatnie. Pewności dalej nie mam.
Aczkolwiek ty masz 3 zdrowe ciąże za sobą, takze moze to nieszczęśliwy przypadek
Zrób moze badanie genetyczne płodu. Jak bedzie ok, to możecie zbadać kariotypy ty i partner, zeby zweryfikować czy coś nie tak.
Ale moze byc dużo przyczyn.. Moze jakaś bakteria, moze akurat trafił sie wadliwy plemnik.. Ale genetykę sprawdź najpierw, myśle ze następna ciąża bezie juz szczęśliwa.
Bertha chyba jestem takim samym "przypadkiem" jak Ty. Mam brac acard ale dopiero od wysikanego pozytywnego testu i dzwonic do gin pytac co dalej. Pewnie czekaja mnie zastrzyki. Tylko nie wiem czemu niektore dziewczyny biora acard caly czas i odstawiaja na okres a ja mam brac dopiero jak zajde [emoji45]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom