reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Wystraszyłam sie tego wyniku z toxoplazmozy wysłałam szwagierkę z osseskiem po te wyniki zeby jak najszybciej udać sie do lekarza a okazało sie ze pielęgniarka sie pomyliła i mam dwa razy ujemne przeciwciała. Ale mi ulzyło

reklama
Wystraszyłam sie tego wyniku z toxoplazmozy wysłałam szwagierkę z osseskiem po te wyniki zeby jak najszybciej udać sie do lekarza a okazało sie ze pielęgniarka sie pomyliła i mam dwa razy ujemne przeciwciała. Ale mi ulzyło
O matko, jak sie mogli tak pomylić, tylko stresów Ci narobili...

O dziewczynki jestem po badaniu. Szyjka jest krótsza tak jak było w sobotę 33 mm. Podobno stabilna zero rozwarcia itd . Odołączyli mnie od kroplowki i zobaczymy do jutra jak bez lekow to wygląda. Jesli bedzie dobrze zero boli itd to ide do domu jutro. To znaczy do domu wejde przepakuje sie i zmienię męża w szpitalu bo moj synek tez od dzis na oddziale tyle tylko ze w innym szpitalu. No a chlopaki sobie beze mnie nie radzą.

anetko bidulko ty to masz stresującą tą ciążę!!! dobrze że jesteś czujna i nie dajesz się zaskoczyć dzięki czemu dzidzia spokojnie rośnie:) 33mm to jeszcze chyba w normie co?? mi ginka mówiła że źle jest jak jest krótsza niż 3 cm ale ja się na tym nie znam. Na pewno będzie dobrze jesteś bardzo silną kobietą:) Trzymam też kciuki za synka długo będą trwać te badania??

beti już niedługo chyba czas na ciebie prawda?? ja tu cały czas czekam na twoje II kreseczki:)

U mnie nic w sumie sie nie dzieje 31,08 mam USG III trymestru!!!! nie mogę uwierzyć że ten czas tak szybko leci.. teraz w piątek miałam wizytę i wsio ok tylko mała rośnie jak na drożdżach ponoć jest o 3 tyg za duża!!! ale nie wiem dokładnie ile waży dowiem się za tydzień. mam powtórzyć badania z pierwszego trymestru toxo żółtaczkę. oriętujecie się czy wyniki są tego samego dnia??

lux a co u ciebie?? na L4 już??

O dziewczynki jestem po badaniu. Szyjka jest krótsza tak jak było w sobotę 33 mm. Podobno stabilna zero rozwarcia itd . Odołączyli mnie od kroplowki i zobaczymy do jutra jak bez lekow to wygląda. Jesli bedzie dobrze zero boli itd to ide do domu jutro. To znaczy do domu wejde przepakuje sie i zmienię męża w szpitalu bo moj synek tez od dzis na oddziale tyle tylko ze w innym szpitalu. No a chlopaki sobie beze mnie nie radzą.

Aneta może warto pomyśleć o założeniu pessara tak na wszelki wypadek by szyjka się nie skracała i nie daj Boże zaczęła się akcja porodowa? Pogadaj z lekarzem czasem lepiej dmuchać na zimne :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Aneta może warto pomyśleć o założeniu pessara tak na wszelki wypadek by szyjka się nie skracała i nie daj Boże zaczęła się akcja porodowa? Pogadaj z lekarzem czasem lepiej dmuchać na zimne :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Niestety tu w tym szpitalu nie praktykuja tego przy tej dlugosci ale też o tym mysle. Teraz w poniedziałek mam kontrole u swojego ginekologa i bede mu o tym gadac. Mam nadzieję ze przez te 6 dni nic się nie wydarzy. Byłabym spokojniejsza gdybym go miała założonego bo teraz czuje sie kiepsko psychicznie.

Jak synek kamkaz? Wszystko dobrze u niego?

Bafinko wow juz badanie 3 trym. Super ciesze sie ze wszystko u Was dobrze. My za dwa dni zaczynamy 3 trym. Wejdziemy w 27 tydz.

Synek musi byc teraz te 5 dni w szpitalu na badaniach. Jutro ma najważniejsze bo bedzie mial eeg i neurologa. Strasznie sie o niego martwię bo jest w nowym miejscu nie chce spac nie chce jesc i krzyczy cały czas. Tęskni za mamą. Juz 3 dni mnie nie ma. Mam nadzieje ze jutro mnie wypuszcza i pojadę do niego.

Beti jak u Ciebie? Na jakim etapie jestescie? Caly czas mocno trzymam kciuki zeby sie udało.

Rozmaryn a Ty spokojniejsza juz trochę jesteś? Ktory to juz tydz u Ciebie? Czujesz juz ruchy dzidzi?

U mnie już 17 tydzień :-) byłam spokojniejsza ale dziś mnie zaczęło tak boleć podbrzusze że czasami nie jestem się w stanie wyprostować. Wizytę mam dopiero na początku września a w sobotę mam wesele szwagierka. Nie wiem czy jechać. Ruchy już czuję od jakiegoś czasu albo tak mi się wydaje.

reklama
Do góry