reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Wystraszyłam sie tego wyniku z toxoplazmozy wysłałam szwagierkę z osseskiem po te wyniki zeby jak najszybciej udać sie do lekarza a okazało sie ze pielęgniarka sie pomyliła i mam dwa razy ujemne przeciwciała. Ale mi ulzyło

reklama
Wystraszyłam sie tego wyniku z toxoplazmozy wysłałam szwagierkę z osseskiem po te wyniki zeby jak najszybciej udać sie do lekarza a okazało sie ze pielęgniarka sie pomyliła i mam dwa razy ujemne przeciwciała. Ale mi ulzyło
O matko, jak sie mogli tak pomylić, tylko stresów Ci narobili...

O dziewczynki jestem po badaniu. Szyjka jest krótsza tak jak było w sobotę 33 mm. Podobno stabilna zero rozwarcia itd . Odołączyli mnie od kroplowki i zobaczymy do jutra jak bez lekow to wygląda. Jesli bedzie dobrze zero boli itd to ide do domu jutro. To znaczy do domu wejde przepakuje sie i zmienię męża w szpitalu bo moj synek tez od dzis na oddziale tyle tylko ze w innym szpitalu. No a chlopaki sobie beze mnie nie radzą.

anetko bidulko ty to masz stresującą tą ciążę!!! dobrze że jesteś czujna i nie dajesz się zaskoczyć dzięki czemu dzidzia spokojnie rośnie:) 33mm to jeszcze chyba w normie co?? mi ginka mówiła że źle jest jak jest krótsza niż 3 cm ale ja się na tym nie znam. Na pewno będzie dobrze jesteś bardzo silną kobietą:) Trzymam też kciuki za synka długo będą trwać te badania??

beti już niedługo chyba czas na ciebie prawda?? ja tu cały czas czekam na twoje II kreseczki:)

U mnie nic w sumie sie nie dzieje 31,08 mam USG III trymestru!!!! nie mogę uwierzyć że ten czas tak szybko leci.. teraz w piątek miałam wizytę i wsio ok tylko mała rośnie jak na drożdżach ponoć jest o 3 tyg za duża!!! ale nie wiem dokładnie ile waży dowiem się za tydzień. mam powtórzyć badania z pierwszego trymestru toxo żółtaczkę. oriętujecie się czy wyniki są tego samego dnia??

lux a co u ciebie?? na L4 już??

O dziewczynki jestem po badaniu. Szyjka jest krótsza tak jak było w sobotę 33 mm. Podobno stabilna zero rozwarcia itd . Odołączyli mnie od kroplowki i zobaczymy do jutra jak bez lekow to wygląda. Jesli bedzie dobrze zero boli itd to ide do domu jutro. To znaczy do domu wejde przepakuje sie i zmienię męża w szpitalu bo moj synek tez od dzis na oddziale tyle tylko ze w innym szpitalu. No a chlopaki sobie beze mnie nie radzą.

Aneta może warto pomyśleć o założeniu pessara tak na wszelki wypadek by szyjka się nie skracała i nie daj Boże zaczęła się akcja porodowa? Pogadaj z lekarzem czasem lepiej dmuchać na zimne :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Aneta może warto pomyśleć o założeniu pessara tak na wszelki wypadek by szyjka się nie skracała i nie daj Boże zaczęła się akcja porodowa? Pogadaj z lekarzem czasem lepiej dmuchać na zimne :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Niestety tu w tym szpitalu nie praktykuja tego przy tej dlugosci ale też o tym mysle. Teraz w poniedziałek mam kontrole u swojego ginekologa i bede mu o tym gadac. Mam nadzieję ze przez te 6 dni nic się nie wydarzy. Byłabym spokojniejsza gdybym go miała założonego bo teraz czuje sie kiepsko psychicznie.

Jak synek kamkaz? Wszystko dobrze u niego?

Bafinko wow juz badanie 3 trym. Super ciesze sie ze wszystko u Was dobrze. My za dwa dni zaczynamy 3 trym. Wejdziemy w 27 tydz.

Synek musi byc teraz te 5 dni w szpitalu na badaniach. Jutro ma najważniejsze bo bedzie mial eeg i neurologa. Strasznie sie o niego martwię bo jest w nowym miejscu nie chce spac nie chce jesc i krzyczy cały czas. Tęskni za mamą. Juz 3 dni mnie nie ma. Mam nadzieje ze jutro mnie wypuszcza i pojadę do niego.

Beti jak u Ciebie? Na jakim etapie jestescie? Caly czas mocno trzymam kciuki zeby sie udało.

Rozmaryn a Ty spokojniejsza juz trochę jesteś? Ktory to juz tydz u Ciebie? Czujesz juz ruchy dzidzi?

U mnie już 17 tydzień :-) byłam spokojniejsza ale dziś mnie zaczęło tak boleć podbrzusze że czasami nie jestem się w stanie wyprostować. Wizytę mam dopiero na początku września a w sobotę mam wesele szwagierka. Nie wiem czy jechać. Ruchy już czuję od jakiegoś czasu albo tak mi się wydaje.

reklama
Do góry