reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Przykro mi mufinko.

Dziewczyny po jakim czasie od zabiegu dostaliscie @ ???
U mnie sprawa ma sie tak:
- Tabletka
- dwa tygodnie przerwy
- Zabieg
- po zabiegu kilka dni krwawienia i plamienia
- Tydzien sucho
- nagle na spacerze krew, ze majty i spodnie zakrwawione (wg lekarza to normalne), bylo to jednorazowy incydent
- 3 tygodnie sucho
- znow jednorazowy chlus (dokladnie 28 dni po zabiegu) bylo to w srode
Teraz jest piatek i od srody mam czerwone plamienie.

To moze byc taka dziwna miesiaczka ?????? Czy cos jest nie tak????
Juz sie poryczalam z tego wszystkiego :( bo chce juz miec normalny okres i sie nie martwic czy wszystko wrocilo do normy :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Przykro mi mufinko.

- Tabletka
- dwa tygodnie przerwy
- Zabieg
- Tydzien sucho
- nagle na spacerze krew, ze majty i spodnie zakrwawione (wg lekarza to normalne), bylo to jednorazowy incydent
- 3 tygodnie sucho

Juz sie poryczalam z tego wszystkiego :( bo chce juz miec normalny okres i sie nie martwic czy wszystko wrocilo do normy :(

Paraplu, ja dostałam okres po 5 i pół tygodnia od zabiegu, dokładnie trwało to 37 dni, w 38-mym dniu po zabiegu dostałam @.

Paraplu, ja dostałam okres po 5 i pół tygodnia od zabiegu, dokładnie trwało to 37 dni, w 38-mym dniu po zabiegu dostałam @.

A wygladalo to jak normalny okres czy nie?

Bo to co mialam w srode to za pierona nie wygladalo jak miesiaczka. Polecialo na raz sporo krwi i od tamtej pory plamienie. Identycznie bylo 3 tygodnie temu (a 1 tydzien po zabiegu).

A wygladalo to jak normalny okres czy nie?

Bo to co mialam w srode to za pierona nie wygladalo jak miesiaczka. Polecialo na raz sporo krwi i od tamtej pory plamienie. Identycznie bylo 3 tygodnie temu (a 1 tydzien po zabiegu).

Miesiączka normalnie wygladała z tego co pamietam, ale ja tez długo plamilam po zabiegu, juz nie pamietam z jaka częstotliwością i intensywnością, bo byłam wtedy na podróży poślubnej wiec oczyszczalam umysł ze wszystkich wydarzeń sprzed ślubu..

Miesiączka normalnie wygladała z tego co pamietam, ale ja tez długo plamilam po zabiegu, juz nie pamietam z jaka częstotliwością i intensywnością, bo byłam wtedy na podróży poślubnej wiec oczyszczalam umysł ze wszystkich wydarzeń sprzed ślubu..

Plamienie dlugo po zabiegu podobno jest normalne ale taki chlus, ze az spodnie mokre na mojgust normalnie nie jest :/ kuzwa jakby byla w Polsce to bym juz prywatnie poszla na USG a tak to siedzie i nic nie wiem :/

Plamienie dlugo po zabiegu podobno jest normalne ale taki chlus, ze az spodnie mokre na mojgust normalnie nie jest :/ kuzwa jakby byla w Polsce to bym juz prywatnie poszla na USG a tak to siedzie i nic nie wiem :/

A powiedz czy sprawdzałas czy (uwaga, bedzie doslownosc) wydzielina, plamienie, krew ma jakis dziwny, śmierdzący zapach? Mnie po zabiegu tylko przed tym przestrzegali ze jesli zacznie śmierdzieć to znaczy ze cos sie tam maziaja w środku, bo to w końcu w macicy mamy żywa ranę, i koniecznie sie zgłosić wtedy do szpitala. U mnie chwile pojawiła sie taka nieprzyjemna wydzielina, ale i tak byliśmy zagranica wiec nigdzie nie poszłam i po paru dniach sie uspokoiło.
Ja po zabiegu po 4 tyg na kontroli usłyszałam ze cos w środku zostało, niedokładnie wyczyścili... Załamka... ale gin uspokoił ze powinno z miesiączka sie doczyścić (choc chyba sam nie był tego pewien bo cos mruknął pod nosem ze moze trzeba bedzie doczyszczac...)..
Doczyscilo sie samo dopiero po drugiej @...
Takze tez podczas kontroli tym sie ewentualnie nie stresuj jesli jakas nierówność na endometrium zostanie, bo organizm sobie powinien poradzić. Aczkolwiek nie jestem lekarzem wiec wyrażam tylko swoja opinie. Mnie to spotkało i samodzielnie sie doprowadziło do normy.

Mysle ze moze rzeczywiście jeszcze cos ci sie tam doczyszcza i to jeszcze nie @..

Wiesz, taki zabieg tokenem duża ingerencja. Tez ciąża to duża zmiana dla organizmu. Ja po tej ciąży i zabiegu np nie miałam przez 10 cykli bolących piersi przed @, mimo ze wczesniej zawsze. Dopiero od poprzedniego cyklu wróciło mi delikatny ból cycow.. @ sa fajne, bo krótkie.. Takze zmienia sie troche.

Przykro mi mufinko.

- Tabletka
- dwa tygodnie przerwy
- Zabieg
- Tydzien sucho
- 3 tygodnie sucho

Ja @ po zabiegu dostalam w granicy 6-7 tyg choć to wszystko zalezy od bety. Bo im ciąża późniejsza tym beta wieksza i trzeba wiecej czasu by spadła. Pierwszy @ po zabiegu był zdecydowanie bardziej obfity i dłuższy. Ale potem wszystko wróciło do normy. No i nigdy nie mialam takich jednodniowych incydentów. Wydaje mi sie, że raz może sie zdarzyć ale dwa razy? Ja bym poszla do gina a gdybym nie miała takiej mozliwosci to pojechalabym na IP. Tam muszą sprawdzic co.i jak

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja @ po zabiegu dostalam w granicy 6-7 tyg choć to wszystko zalezy od bety. Bo im ciąża późniejsza tym beta wieksza i trzeba wiecej czasu by spadła. Pierwszy @ po zabiegu był zdecydowanie bardziej obfity i dłuższy. Ale potem wszystko wróciło do normy. No i nigdy nie mialam takich jednodniowych incydentów. Wydaje mi sie, że raz może sie zdarzyć ale dwa razy? Ja bym poszla do gina a gdybym nie miała takiej mozliwosci to pojechalabym na IP. Tam muszą sprawdzic co.i jak

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

W Holandii nie przyjmia mnie z taka "pierdola" na IP. Powiedza przez telefon, ze mam isc do lekarza rodzinnego. Juz tak mialam z kolanem.

reklama
Przykro mi mufinko.

- Tabletka
- dwa tygodnie przerwy
- Zabieg
- Tydzien sucho
- 3 tygodnie sucho

ja pierwszy okres dostalam 42 dni po zabiegu, bolesny, obfity, koszmar, jeszcze dwa dni przed nim blade kreski na testach...wolno mi beta spadala

Do góry