reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Dziewczyny znowu wariuję, niby wszystko jest ok brzuszki rośnie piersi duże (chociaż mniejsze niż np. Tydzień temu) ale jest z tyłu głowy jakiś dziwny głos i taka niepewność czy to na pewno nie sen.... Na dodatek młody mnie wczoraj głaszcze po brzuchu i pyta co będzie jak ten groszek umrze jak tamten? Szczęsna mi opadła... Wizytę mam dopiero 12 sierpnia ale chyba się wybiorę w przyszłym tygodniu prywatnie. Nie wiem jak ja wytrzymam do tego czasu? Jak Wy dajecie radę. Do tego wszystkiego jakieś dziwne wyszły mi wyniki toxo... W poprzedniej ciąży igg miałam 940 a igm 0.54 czyli ozn. To że chorowałam, mam przeciwciała ale choroba nie jest reaktywna. Teraz lekarz dał mi skierowanie na samo igg i wyszło ponad 1800 a wyniki igm odbieram jutro (jak zobaczyłam igg to wymyśliłam na lekarzu drugie badanie) i zaczyna się już w głowie strach czy czasami znowu nie jestem chora.... Oszaleć można!!!!

reklama
Dziewczyny znowu wariuję, niby wszystko jest ok brzuszki rośnie piersi duże (chociaż mniejsze niż np. Tydzień temu) ale jest z tyłu głowy jakiś dziwny głos i taka niepewność czy to na pewno nie sen.... Na dodatek młody mnie wczoraj głaszcze po brzuchu i pyta co będzie jak ten groszek umrze jak tamten? Szczęsna mi opadła... Wizytę mam dopiero 12 sierpnia ale chyba się wybiorę w przyszłym tygodniu prywatnie. Nie wiem jak ja wytrzymam do tego czasu? Jak Wy dajecie radę. Do tego wszystkiego jakieś dziwne wyszły mi wyniki toxo... W poprzedniej ciąży igg miałam 940 a igm 0.54 czyli ozn. To że chorowałam, mam przeciwciała ale choroba nie jest reaktywna. Teraz lekarz dał mi skierowanie na samo igg i wyszło ponad 1800 a wyniki igm odbieram jutro (jak zobaczyłam igg to wymyśliłam na lekarzu drugie badanie) i zaczyna się już w głowie strach czy czasami znowu nie jestem chora.... Oszaleć można!!!!
poczatki ciazy-koszmar, zreszta pisalam tu, ze dostaje na leb...przed kazdym usg beczalam i cala w nerwach jechalam do lekarki, dopiero na usg czulam sie ok jak widzialam, ze mlody zyje i ma sie dobrze, teraz 18 tydzien i tez na leb dostaje, ino slabiej rucy poczuje to juz mnie szarpie
na toxo sie nie znam, mi akurat wyszly ok

rozmaryn no niestety toxo nie pomogę bo się na m nie znam.. ale ja też strasznie panikowałam.. i czarny scenariusz w głowie siedział długo..

dziewczyny na też mam pyt do wyniku obciążenia glukozą 75 g bo się na tym nie znam.. wynik na czczo 76 po godz 143 po 2 godz 147 z norm wynika że ta po dwóch godz ciut za wysoka ale nie wiem czy się tym martwić bo w morfologi też mam trochę odchyleń od normy a lekarka zawsze mówi że jest ok..

rozmaryn no niestety toxo nie pomogę bo się na m nie znam.. ale ja też strasznie panikowałam.. i czarny scenariusz w głowie siedział długo..

dziewczyny na też mam pyt do wyniku obciążenia glukozą 75 g bo się na tym nie znam.. wynik na czczo 76 po godz 143 po 2 godz 147 z norm wynika że ta po dwóch godz ciut za wysoka ale nie wiem czy się tym martwić bo w morfologi też mam trochę odchyleń od normy a lekarka zawsze mówi że jest ok..
u mnie jak juz kiedys pisalam wynik na czczo byl 93 a norma do 106 i sie lekarka dowalila, ale ja sie poorientowalam i sie o malo nie poklocilam z nia w gabienecie bo juz mi kazala kupowac glukometr i isc do diabetyka ktory rzecz jasna jest jej kolega..wiec wiadomo o co chodzi, te po obciazeniu mialam super wyniki i do nich sie nie dowalila, jesli lekarka mowi, ze ok to jej zaufaj a jesli sie boisz to znajdz diabetyka, ktory oceni te wyniki
aha dwa tygodnie przed wykonaniem glukozy mialam wynik 77 wiec bajkowy

Bafinko wyniki masz dobre-masz jakieś stare normy albo na wyniku nie zapisali Ci norm dla ciężarnych tylko ogólne :) obecnie jest po 1h- 180 a po 2h- 153. Także masz ok :)

Rozmaryn masz bardzo wysokie igg. Az trudno uwierzyc ze az tak jest. Podobno jesli wynik jest powyzej 300 to wskazuje to na aktywne toxo. Nawet jesli tak jest to nic sie nie martw. Sa mamy ktore dostają antybiotyk i dzidzius jest zdrowy. Na listopadzie 2016 wiem ze jest taka mama. Nawet chyba watek założyły dziewczyny ostatnio o toxo. Bardzo mocno trzymam kciuki zeby byla to pomylka a jesli nie to zeby wszystko bylo dobrze.

Bafinko natka ma racje Normy sa wyzsze z tym ze u Ciebe po dwoch godzinach cukier nie spadł tylko byl wyzszy. Do tgeo moze sie lekarz przyczepic o np diete zalecic ale watpie. Ja w pierwszej ciazy z cukrzyca mialam takie wyniki. 108 na czco 208 po godzonie i 157 po dwoch tak ze zobacz o ile Twoje wyniki sa lepsze. Teraz mialam juz lepsze wyniki ale i tak mam insuline bo cukier na czczo mam w okolicach 110 a im dalej jestem w ciazy tym jest gorzej. Na dzień dzisiejszy wstrzykuje sobie 10 j przed sniadaniem 4 przed obiadem i 6 przed snem i to sie zmienia co 2-3 tyg bo rosnie mi cukier a ja musze sobie wyrownywac insulina. Tak ze kochana nie martw sie jest dobrze u Ciebie co najwyzej cukier i słodkie bedzie trzeba odstawic ;)

Mam wyniki igm jest 0,35 czyli jest nie reaktywny.... Odetchnęłam trochę, uff. Aneta ja też się zdziwiłam jak zobaczyłam wyniki. Wszystko było ok jak ich nie porównałam z tymi starymi i ciągle pytanie czy można 2 razy chorować na toxo... Ale na szczęście jest ok.

Mam wyniki igm jest 0,35 czyli jest nie reaktywny.... Odetchnęłam trochę, uff. Aneta ja też się zdziwiłam jak zobaczyłam wyniki. Wszystko było ok jak ich nie porównałam z tymi starymi i ciągle pytanie czy można 2 razy chorować na toxo... Ale na szczęście jest ok.
To cieszę sie bardzo :) na pewno Ci ułożyło:)

Lux widze, ze nie tylko ja świruje ;)

Ja jakoś nie moge uwierzyć w te ciążę, to chyba mój bląd. Jade dziś na bete.... ona mnie troche uspokaja wbrew wszystkiemu. Dziś sie obudziałam o 4 nad ranem, nie wiem czy mi sie śniło czy coś,ale pomyślałam, że beta spada.... jestem dziewczyny strzępkiem nerwów. Czy po starcie można przejśc przez ciąże normalnie ?
z córką miałam takie przekonanie, że wszystko jest ok. Bete robilam w 32 dc potem tylko przyrost i juz. A teraz ???? mam wrażenie, że popadam w jakąś paranoje ....

reklama
Lux widze, ze nie tylko ja świruje ;)

Ja jakoś nie moge uwierzyć w te ciążę, to chyba mój bląd. Jade dziś na bete.... ona mnie troche uspokaja wbrew wszystkiemu. Dziś sie obudziałam o 4 nad ranem, nie wiem czy mi sie śniło czy coś,ale pomyślałam, że beta spada.... jestem dziewczyny strzępkiem nerwów. Czy po starcie można przejśc przez ciąże normalnie ?
z córką miałam takie przekonanie, że wszystko jest ok. Bete robilam w 32 dc potem tylko przyrost i juz. A teraz ???? mam wrażenie, że popadam w jakąś paranoje ....
mozna, ale nerwow nie wygonisz :( chocby nie wiem co :( mnie uspokaja kazde usg, poczatki byly najgorsze, strach najwiekszy

Do góry