reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Ola mi gin powiedział, że pierwszy dzień cylku to dzień zabiegu. Z antykoncepcją to bym sobie chyba darowała, żeby nie namieszać w hormonach. Najlepiej będzie jak zapytasz lekarza.

reklama
Olka nie mieszaj z hormonami musis sie wszystko samo po zabiegu wyregulować żebyś pózniej nie miała problemu z utrzymaniem następnej ciąży.
Wg mojego gina to krwawienie po zabiegu nie liczy sie tylko nie alby cykl który rozpocznie sie po ukończeniu krwawię ja. W styczniu 14 miałam zabieg krwawiłam 5 dni potem 30 przerwy i zaczął mi sie 1 normalny cykl ponporonieniu.

Olka jeśli ja dobrze zrozumiałam lekarza to krwawienie po zabiegu to nie jest normalny okres. Okres dostaniesz po kilku tygodniach. Ja akurat dostałam po 6 tyg. No i z tabletkami bym nie ryzykowała,bo można sobie wszystko rozregulowac. Ale to już Twoja decyzja. Jeśli koniecznie Ci na tym zależy to zadzwoń do swojego gina i się o wszystko zapytaj

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Olka bardzo mi przykro ze Ciebie tez to spotkalo:(

Nie mieszaj sobie hormonami. Pozwol organizmowi wrocic do siebie. Wcale nie musisz miec pierwszego okresu takiego dużego. Ja mialam nawet mniejszy niz zwykle. 3 dni lekkiego krwawienia i jeden plamienia. Dostalam pierwszej @ po 28 dniach ale wiem ze dziewczyny niektore 6-8tyg czekaly

Ola poroniłam 3 razy i lekarz nigdy nie mówił, że to krwawienie jest 1 dniem cyklu. To jest zupełnie coś innego. Po ostatnim poronieniu krwawiłam tydz, a PRAWIDŁOWA @ przyszła dopiero po 6 tyg. I tak jak dziewczyny piszą, nie bierz żadnych tabl anty na ta chwilę. Organizm jest i tak w szoku i musi dojść do siebie, tabl anty jeszcze bardziej wprowadzą go w błąd. Daj sobie czas, a wszystko samo wróci do normy.

U mnie ok.@ się kończy ( nie było tak zle) i chyba czas wybrać się do gina i zapytać co dalej.

Beti jeszcze nie potrafię.... Ciagle pamietam o stratach o radości z pozytywnego testu i rosnącej bety a pózniej jak bańka mydlana :(

Beti jeszcze nie potrafię.... Ciagle pamietam o stratach o radości z pozytywnego testu i rosnącej bety a pózniej jak bańka mydlana :(
Kulka trzymamy bardzo mocno kciuki zeby dzidzius byl silny i mocno trzymal sie mamusi. Musisz myslec pozytywnie choc wiem ze to bardzo trudne.

reklama
Do góry