reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
kulka i jak????

ja już po wizycie.. na samolocie w badaniu wszystko ok, na usg szyjka długa zamknięta malutkiej nie podglądaliśmy żeby jej nie męczyć.. ale tętno dobre 149:)
jedyne co to jednak te wyniki glikemii mam złe:( dostałam glukometr i 3 razy dziennie mam sprawdzać poziom cukru przez tydzień i w czwartek konsultacja.. sama nie wiem co o tym myśleć czy juz sie martwić?? wydaje się ze mocno od normy nie odstają.. ale ginka powiedziała ze trzeba sprawdzić.. jak przez tydz źle wyjdą to do szpitala na badania...

Bafinko z synkiem kładziemy sie do szpitala na 5 dni od 22 sierpnia. Zrobimy mu wszystkie badania i konsultacje. Gdybysmy chcieli je pojedynczo robic to byśmy np. Na neurologa pare miesiecy czekali. A tak w ciagu tyg będzie jasne co i jak i czy potrzebuje terapii ewentualnie.

Tak myslalam ze będą chcieli sprawdzic twoje wyniki na glukometrze bo cukier po dwoch godzinach trochę w górę poszedl. Nie martw sie ja 3 razz cukrzycą ciążowa chodzę. Trzeba tylko o siebie dbac i będzie dobrze :)

Kulka współczuję tej niepewności. Wkurzajace jest takie czekanie.

Hej dziewczyny, czytam was na bieżąco z krzaków. U mnie salej bezowocne starania :-( dziś bylam u gina i przepisał mi clo i lutke. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie i chcecie się nim ze mną podzielić? :-)
Chciejka ja od 4 czy 5 mcy piję Inofem i to po dwie saszetki dziennie, ale szczerze mówiąc nie zauważyłam poprawy, więc kończę to opakowanie i przerzucam się na sam kwas foliowy.
Martaha co u Ciebie?
Bafinka, Lux, Aneta ale te Wasze ciążę zasuwają :-)
Pozdrawiam was wszystkie .

Bafinko Twoja ginka pewnie zasugerowała się tymi normami które miałaś na wyniku :) mój gin też tak zrobił ;) ale diabetolog mnie uświadomiła jakie są normy dla ciężarnych (ja miałam wynik na granicy) ale moim zdaniem to dobrze, że dostałaś glukometr i upewnisz się czy cukry w porządku. Tydzień posprawdzasz i będziesz spokojniejsza :)

Baslan ja miałam kurację CLO + pregnyl + duphaston (bo wcześniej luteina nie bardzo mi służyła). Jak masz jakieś pytania to chętnie pomogę :) ja mam PCO, a po zakończeniu 3 cykli z CLO udało się sprawić, że owulacja pojawiała sie bez leków (nie w każdym cyklu no ale jednak to i tak sukces bo wcześniej w ogóle bezowulacyjne :))

Bafinko Twoja ginka pewnie zasugerowała się tymi normami które miałaś na wyniku :) mój gin też tak zrobił ;) ale diabetolog mnie uświadomiła jakie są normy dla ciężarnych (ja miałam wynik na granicy) ale moim zdaniem to dobrze, że dostałaś glukometr i upewnisz się czy cukry w porządku. Tydzień posprawdzasz i będziesz spokojniejsza :)

Baslan ja miałam kurację CLO + pregnyl + duphaston (bo wcześniej luteina nie bardzo mi służyła). Jak masz jakieś pytania to chętnie pomogę :) ja mam PCO, a po zakończeniu 3 cykli z CLO udało się sprawić, że owulacja pojawiała sie bez leków (nie w każdym cyklu no ale jednak to i tak sukces bo wcześniej w ogóle bezowulacyjne :))
Natka a czy tyłaś po takim zestawie? Miałaś w tym czasie monitorowane cykle? Trochę się naczytalam i mam mieszane uczucia...

Baslan oczywiście podczas kuracji pełen monitoring cyklu, min. 3 wizyty. No i ja miałam podawany pregnyl żeby nie dopuścić do przerośnięcia pęcherzyków bo miałam problem z ich pękaniem. Monitoring jest konieczny żeby kontrolować czy nie ma przestymulowania bo wtedy zazwyczaj miesiąc przerwy albo mniejsza dawka clo w kolejnym cyklu.co do wagi to nie przytyłam ani kilograma :)
Jedyne co to w pierwszym cyklu strasznie głowa mnie bolała no i generalnie wściekła chodziłam ;)

baslan ja też mam pco i każdy mój cykl staraniowy był z clo.. inaczej w ogóle nie miałam owulacji.. więc tak ja brałam po 1 tabletce przez 5 dni od 3-7dc i jak piłam inofolic po 2 saszetki to owu przychodziła wcześniej w granicach 12-15 dc, a jak go nie piłam to owu była nawet w 23dc. u pierwszego gina tylko monitoring był i choć zachodziłam źle się to kończyło.. teraz jak zmieniłam lekarza po 3 stracie to brałam clo+ inofolic i jak już pęcherzyk był duży pregnyl potem luteina i w drugim cyklu zaszłam.. myślę że też bardzo pomogło moje nastawienie bo nie miałam parcia na ciąże po tych stratach bałam sie zajść i nie spinałam się tak czy się uda czy nie.. no i oprócz monitoringu jeszcze testy owulacyjne robiłam ale to dopiero jak czułam w organizmie zbliżającą się owu.. starałam się codziennie nie myśleć który to dc

natka ja trochę się przeraziłam tym kłuciem 4 razy dziennie ale to nie boli tak bardzo jak sobie wyobrażałam.. poszłam z tym glukometrem od ginki do apteki żeby dokupić paski i igły a tam pani farmaceutka powiedziała że ona da mi nowy za darmo!! w zestawie było 10 igieł i 10 pasków więc szok!!! w polsce coś za darmo:):):) dokupiłam tylko paski 39zł i już mogę mierzyć i mierzyć bo jest ich aż 50+ 10 testowych.. no i jeszcze muszę doczytać o normach bo na razie jestem zielona.. rano na czczo cukier 87.

kulka i co z tą betą??

reklama
Do góry