reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Hej dziewczyny. Jestem po wizycie. Jest srednio. Okazało sie ze moje dziecko ma cos jakby przegrode w worku owodniowym. Jakby bo to wyglada jak dwa worki owodniowe i dzidzia jest w obu. Mam skierowanie do kliniki na piatek i tam mają mi jeszcze raz dokładne usg zrobic. Są wyspecjalizowani w trudnych przypadkach. Nie wiemy co to jest dokladnie bo wyglada to doslownie jak drugi worek owodniowy i jakby to miały byc blizniaki ale drugiego dziecka nie widać. Lekarz sam nie wierzyl w to co widział. Mowil ze przez moment myslal ze tam jest dwojka. Szok szok szok. Nie wiem co ze sobą zrobic dzis. Zobaczymy co nam powiedza w piątek.

Pobrał jeszcze raz wymaz wyniki za tydzien a w razie wu msm tabletki dopochwowe antybekteryjne. Sprawdzał szyjkr jest dluga wszystko tam zamkniete plyn owodniowy tez w normie wiec to raczej są uplawy na bieliznie co czuje tak mokro.

Aneta znam przypadek gdzie kobieta była w ciąży z bliźniakami i jakiś czas krwawiła i nikt nie wiedział dlaczego bo na Usg było widać tylko jedno dziecko. A było tak dlatego, że jedno zasłoniło drugie. Niestety przy krwawieniu jedno dziecko nie przeżyło i stąd było to krwawienie. A o tym lekarz się dowiedział dopiero właśnie po worku owodniowym. Z tego co się orientuję to ten pusty worek później się wchłonął i jego miejsce zajął duży worek z dzieckiem. No i kobieta urodziła zdrowe dziecko.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aneta znam przypadek gdzie kobieta była w ciąży z bliźniakami i jakiś czas krwawiła i nikt nie wiedział dlaczego bo na Usg było widać tylko jedno dziecko. A było tak dlatego, że jedno zasłoniło drugie. Niestety przy krwawieniu jedno dziecko nie przeżyło i stąd było to krwawienie. A o tym lekarz się dowiedział dopiero właśnie po worku owodniowym. Z tego co się orientuję to ten pusty worek później się wchłonął i jego miejsce zajął duży worek z dzieckiem. No i kobieta urodziła zdrowe dziecko.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Wiesz co ja tez dzis tak pomyslalam jak to zo
1465833204-1d1mld.jpeg
baczylam. Juz sama nie wiem. Caly czas cos. Jak nie plamienia to krwiaki to nerki to cukrzyca to zapalenie a teraz jakad jakaś błona/przegroda. Az sama jestem ciekawa co tam sie dzieje. Fotkę Wam wkleje. Na gorze z oddalenia to coś a na dole raczka dzidziusia

Aneta i jak wiesz już coś ??
Ja chyba osiwieję do piątku. Na lutówkach dziewczyny chwalą się już serduszkami a są krócej w ciąży... eh niby ciąża nie planowana ale stres jest ogromny... masakra!!!

Aneta i jak wiesz już coś ??
Ja chyba osiwieję do piątku. Na lutówkach dziewczyny chwalą się już serduszkami a są krócej w ciąży... eh niby ciąża nie planowana ale stres jest ogromny... masakra!!!
Wizyte mam umowiona na piatek do tego specjalisty wiec caly tydz sie zamartwiam. Nawet nie czytam w necie co to moze byc bo się zalamie

reklama
anetko skoro maleństwo żyje to nie będzie tak źle bądź dobrej myśli.. ja też staram się nie czytać info z google bo oszaleć można.. trzeba czekac na rozwój sytuacji..
puki co mam dodatkowe zmartwienie mojego męża siostry córka w nocy dostała skrętu jelit! jest już po jednym zabiegu ale sytuacja jest poważna.. mała ma 10 lat.. na szczęście mieszkają w USA więc tam lekarze od razu w nocy zaczęli działać ale póki co nie jest lepiej.. z jednej str z jelit zrobił się supeł.. z dnia na dzień i bez przyczyny.. jestem przerażona..

rozmaryn wiem co czujesz pamiętaj ze twoje netwy udzielają sie maluchowi.. musi być dobrze i tego sie trzymajmy:)

Do góry