reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

rozmaryn jesli cię to uspokoi to idź na betę:) ale pamiętaj że nie ma 100% pewnika że jak przyrasta to jest dobrze bo mi dobrze rosła do 50 tys chciejce do 20 tys.. ale u ciebie ciąża może być młodsza skoro jest taka z zaskoczenia i nie wiesz kiedy owu była:) nic się nie martw bęzie dobrze..

anecia ja w tej poprzedniej infekcji też miałam zielony śluz i moja ginka się tym nie przejęła.. powiedziała ze w ciązy bardzo często są infekcje tym bardziej jak sie bierze tabletki dopochwowe. Kazała codziennie wieczorem wkładać sobie kapsułkę lactovaginalu i powiem ci że działa:) teraz kilka dni nie brałam to już śluz sie zmienił na żółty zaczęłam aplikować i juz widzę poprawę a to jest bezpieczny środek i można brać bez przerwy, oczywiście wtedy na tą infekcję dała antybiotyk ale nie kazała panikować..

ja juz panikuję przed piątkiem.. mam złe przeczucia.. bardzo się boję..

reklama
rozmaryn jesli cię to uspokoi to idź na betę:) ale pamiętaj że nie ma 100% pewnika że jak przyrasta to jest dobrze bo mi dobrze rosła do 50 tys chciejce do 20 tys.. ale u ciebie ciąża może być młodsza skoro jest taka z zaskoczenia i nie wiesz kiedy owu była:) nic się nie martw bęzie dobrze..

anecia ja w tej poprzedniej infekcji też miałam zielony śluz i moja ginka się tym nie przejęła.. powiedziała ze w ciązy bardzo często są infekcje tym bardziej jak sie bierze tabletki dopochwowe. Kazała codziennie wieczorem wkładać sobie kapsułkę lactovaginalu i powiem ci że działa:) teraz kilka dni nie brałam to już śluz sie zmienił na żółty zaczęłam aplikować i juz widzę poprawę a to jest bezpieczny środek i można brać bez przerwy, oczywiście wtedy na tą infekcję dała antybiotyk ale nie kazała panikować..

ja juz panikuję przed piątkiem.. mam złe przeczucia.. bardzo się boję..
ja teraz biore lactovaginal i nystatyne i bajka, nic nie piecze, do tego zurawina pije i urospet biore

Siedzę sobie juz u ginka. Zobaczymy co powie. Odezwę sie po :) Bafinko bardzo mocno trzymam kciuki za kolejna wizytę. Dlaczego masz zle przeczucia?

nie wiem czemu takie myśli mnie nachodzą.. nadal nie czuję ruchów.. niby coś tam czułam ale raz na dzień albo raz na kilka dni więc to raczej nie to.. poza tym macica mi się napina kilka razy dziennie.. z Gabisiem też tak miałam od 17tc ale wtedy chociaż te ruchy czułam.. te napinanie nie boli tylko jest nieprzyjemne macica staje się wtedy twarda i bardzo widoczna jak leże to są żebra potem dołek potem macica dołek i kości miednicy... oszaleję do tego piątku..

a tak z innej bajki macie jakieś play na wakacje?? my w ten weekend jedziemy na kajaki a od 9 lipca na półtora tyg nad morze i mam problem co na plaże założyć... kostium dwuczęściowy chyba nie wypada..bo juz brzuszek wystaje a jednoczęściowe są bardzo mocno zabudowane i nawet pleców bym nie opaliła... do tego już nie jestem najszczuplejsza.. i tak już z dwa tyg myślę nad strojem i nie mam koncepcji.. ogólnie to i tak jak foka sie będę czuć:oo::sorry::-D

nie wiem czemu takie myśli mnie nachodzą.. nadal nie czuję ruchów.. niby coś tam czułam ale raz na dzień albo raz na kilka dni więc to raczej nie to.. poza tym macica mi się napina kilka razy dziennie.. z Gabisiem też tak miałam od 17tc ale wtedy chociaż te ruchy czułam.. te napinanie nie boli tylko jest nieprzyjemne macica staje się wtedy twarda i bardzo widoczna jak leże to są żebra potem dołek potem macica dołek i kości miednicy... oszaleję do tego piątku..

a tak z innej bajki macie jakieś play na wakacje?? my w ten weekend jedziemy na kajaki a od 9 lipca na półtora tyg nad morze i mam problem co na plaże założyć... kostium dwuczęściowy chyba nie wypada..bo juz brzuszek wystaje a jednoczęściowe są bardzo mocno zabudowane i nawet pleców bym nie opaliła... do tego już nie jestem najszczuplejsza.. i tak już z dwa tyg myślę nad strojem i nie mam koncepcji.. ogólnie to i tak jak foka sie będę czuć:oo::sorry::-D
ja nie mam planow, moze za rok pojedziemy juz z dzieckiem i nie przejmuj sie tymi ruchami, one jeszcze sie nasila, ja Ci powiem, ze sama sie nie moge doczekac ruchow i pewnie tez bede sie stresowac, ale licze, ze jakos ten etap przetrwam, z mdlosciami dalam rade to i z tym dam chyba...

Bafinko ja też czekam na piątek jak na zbawienie. My jedziemy na tydzień nad Jeziorko na początku lipca ież zastanawiam się nad strojem ale chyba kupię dwuczęściowy

Hej dziewczyny. Jestem po wizycie. Jest srednio. Okazało sie ze moje dziecko ma cos jakby przegrode w worku owodniowym. Jakby bo to wyglada jak dwa worki owodniowe i dzidzia jest w obu. Mam skierowanie do kliniki na piatek i tam mają mi jeszcze raz dokładne usg zrobic. Są wyspecjalizowani w trudnych przypadkach. Nie wiemy co to jest dokladnie bo wyglada to doslownie jak drugi worek owodniowy i jakby to miały byc blizniaki ale drugiego dziecka nie widać. Lekarz sam nie wierzyl w to co widział. Mowil ze przez moment myslal ze tam jest dwojka. Szok szok szok. Nie wiem co ze sobą zrobic dzis. Zobaczymy co nam powiedza w piątek.

Pobrał jeszcze raz wymaz wyniki za tydzien a w razie wu msm tabletki dopochwowe antybekteryjne. Sprawdzał szyjkr jest dluga wszystko tam zamkniete plyn owodniowy tez w normie wiec to raczej są uplawy na bieliznie co czuje tak mokro.

reklama
hej ja właśnie wróciłam ze szpitala.. tak mi się ten brzuch napinał ze zadz do mojej ginki a ona Akurat dyżur miała więc kazała przyjechać.. no i tak szyjak 3.5 cm zamknięta dzidzia żyje i się rusza i siusiaka nie widać więc chyba dziewczynka:) ale potwierdzi w piątek.. ale za to zauważyła torbielki w główce!!!!! powiedziała żebym się nie martwiła bo to się zdarza nic z tym się nie robi tylko czeka aż sie wchłonie ale jak tu nie panikować! BOŻE CO ZE MNĄ NIE TAK

anetka widzę ze u ciebie też nie wesoło:confused: pierwszy raz o czymś takim słyszę przecież tyl już USG miałaś i nikt nic nie zauważył?? a może to z tego krwiaka coś zostało?? nie mam pojęcia.. widzę ze piątek będzie ciężki dla wszystkich...

Do góry