reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

hime testuj jeśli to ciąża to infekcję tym bardziej należy szybko wyleczyć..

migduch mi się wydaje ze testowa kreseczka jest troszkę jaśniejsza wiec owu może być jutro abo pojutrze.. a przecież jeden dzień to może się przesunąć...

reklama
Dziewczyny, z ciekawości zaczęłam czytać o PCOS i mam bardzo podobne objawy, nawet zdjęcie USG jest podobne do tych z internetu. Jeśli moje podejrzenia się sprawdzą to mój ginekolog nie jest aż taki super... Dodaję moje zdjęcie USG. 20151028_180441.jpg

Załączniki

• 20151028_180441.jpg
    20151028_180441.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 67
hime ja ma PCO potwierdzone prze trzech lekarzy..
są trzy czynniki które sugerują PCO;
1,zaburzone hormony brak owu->brak okresu
2. wiele jajeczek w jajnikach ale żadne nie dojrzewa
3. badanie AMH pokazuje rezerwę jajnikową jeśli wynik jest dużo ponad normę oznacza PCO (koszt badania z krwi 230zł)

ja np hormony pierwsze fazy cyklu mam ok w drugiej juz wszystko jest źle bo owu sama u mnie nie występuje muszę brać leki na stymulację cyklu w moim wypadku wystarcza Clo z tym że oku mam późno.. pomaga też inofolic poczytaj sobie o nim ma same świetne opinie..

Bafinka, lekarz powiedzial dzis po usg ze mam pecherzyk w prawym jajniku 16 mm i 20 mm w lewym i ze dzis jutro lub pojutrze powinny peknac, mam brac lutke od niedzieli 2x dziennie no i sie bzykac;)

Dziewczyny, wpadłam ostatnio jak po ogień, a że kilka z Was pytało o mnie, to jestem :-)

Kochane, u nas końcówka 25tc. W brzuszku synek Theo. Zdrowy i dorodny! Jestem pod ścisłą kontrolą wielu lekarzy. Pomalutku wchodzimy w ten etap ciąży, kiedy mogą (ale oby nie!!!) zacząć się schody. Nie muszę pisać jak bardzo się martwię, bo wiem że wiecie o tym doskonale. Modlę się każdego dnia, by w tej ciąży nic złego się nie zdarzyło i jakoś to idzie do przodu. Robić mam co, więc te tygodnie ciąży biegną jak szalone. Wręcz jestem przerażona, bo wciąż tyle do zrobienia. Czuję się nadwyraz dobrze, mimo że mam nisko łożysko. Aż boję się,że to jakaś cisza przed burzą....Wizyty w szpitalu, gdzie odeszła Kaya przywołują wspomnienia, ale i dają nadzieję, bo w końcu opieka tam jest najlepsza na świecie.

Za Was wszystkie trzymam kciuki bardzo mocno. :-)

Ewik
czytam uważnie Twoje posty i nawet nie wiesz jak mocno Ci kibicuję. Tyle wiary i nadzieji z Waszej strony nie może pójść na marne. Ktoś Was wystawia na ciężką próbę, ale czuję w kościach, że Wasze szczęście jest tuż tuż....I jest ogromne, skoro tak wolno nadchodzi :tak:

Kamkaz
cudownie czytać Cię na ostatniej prostej! Teraz już tylko chwila i utulisz swój maleńki cud :happy:

Każdej rozpakowanej Mamusi szczerze gratuluję. Staraczkom życzę owocnych starań, pięknej bety i samych dobrych wiadomości. Ciężarnym spokojnego czasu oczekiwania na swoje Okruszki :-) I dziękuję,że wciąż o mnie pamiętacie!!!

migduch to jeszcze bliźniaki z tego będą :):) miziaj się miziaj tylko nie myśl wtedy o fasolce tylko o swoim kochanym partnerze:) żebyś sie nie spinała:) &&&&&&&&&&&&&&n kciuki:)

chciejka lux, rozmaryn, co u was dziewczyny???

ja wróciłam do pracy w poniedziałek a już dziś miałam test sprawdzający z nowych trendów... boże moja menadżerka mnie dobija:( gdyby nie to że praca jest dobrze płatna i ma fajny socjal to już bym szukała innej.. ale cóż.. w tym świecie bez kasy nic się nie zdziała..

Hej dziewczynki :) Wpadłam na chwilkę przesłać Wam cały ogrom pozytywnej energii... łapcie tyle ile się da !!!! My powolutku wychodzimy na prostą, nabieramy ochoty na życie :)

Bafinko, podziwiam Cię i nawet nie wiesz jak bardzo trzymam kciuki, żeby i dla Ciebie zaświeciło słoneczko i wszystko się poukładało :) może spróbuj na swoją pracę popatrzeć z innej perspekywy. Może to jest szansa na nie myślenie zbytnio o problemach?

Magda, wiem że Ci jest teraz strasznie trudno ale wiem że jeteś silna i dasz radę. Pozatym pamiętaj o tym że Kaja czuwa nad Wami :) Masz cudowną rodzinę i tego się trzymaj. Niezmiennie trzymam za Was kciuki :)

Trzymajcie się wszystkie Cieplutko :)

U mnie znów się coś pojawiło, jutro lece rano do lekarza bo nie dość że czuję mniej ruchów i są słabsze, to jeszcze pojawia się jakaś infekcja. Pojawia się u mnie lekki dyskomfort w pochwie no i mocno żółta a czasem nawet pomarańczowa wydzielina. Dzwoniłam do lekarki co mogłabym wziąść ale niestety nic. Jutro musimy zrobić wymaz itd.
Cholernie się boję bo znowu kompilacje. Kilka tyg był spokój a tu proszę... I jak tu być spokojna?

reklama
Do góry