reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Migduch bardzo Ci życzę, żeby się unormowało ale czasem potrzeba na to więcej niż jeden cykl. Piszę to nie po to by Cię dołować tylko na zdrowy rozum: układ hormonalny to wiele czynników wzajemnie ze sobą powiązanych i czasem potrzeba trochę więcej czasu, aż to wszystko zacznie właściwie działać. Gdyby coś - nie stresuj się tylko się ciesz, że znasz przyczynę i się leczysz! Nie daj się stresowi! Z każdym miesiącem jesteś bliżej sukcesu, trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Hej wszystkim. Jestem załamana i zarazem wystraszona, nabawiłam się chyba grzybicy pochwy. :zawstydzona/y: Nie wiem co robić, bo jak już wiecie z ginekologiem u mnie jest problem. Zakupiłam już żel antybakteryjny, ale martwie się bo powinnam to skonsultować z lekarzem a zanim się gdzieś zarejestruje to minie trochę czasu, no a prywatnie na ten moment nie mam możliwości pójścia. Myślałam, że pójdę do rodzinnego ale przecież on się nie zna na ginekologicznych sprawach. Ehh...

Hej wszystkim. Jestem załamana i zarazem wystraszona, nabawiłam się chyba grzybicy pochwy. :zawstydzona/y: Nie wiem co robić, bo jak już wiecie z ginekologiem u mnie jest problem. Zakupiłam już żel antybakteryjny, ale martwie się bo powinnam to skonsultować z lekarzem a zanim się gdzieś zarejestruje to minie trochę czasu, no a prywatnie na ten moment nie mam możliwości pójścia. Myślałam, że pójdę do rodzinnego ale przecież on się nie zna na ginekologicznych sprawach. Ehh...

W aptekach są takie testy by sprawdzić czy infekcja jest bakteryjna, grzybicza czy mieszana. Kup sobie i zrób upewnisz się jaką masz a potem w aptece coś Ci doradzą na tę infekcję. Ale do lekarza i tak bym się zapisała i od razu bym powiedziała jaki mam problem i może wtedy da radę coś przyśpieszyć. A jak nie to lekarz rodzinny może coś by przepisał

No właśnie ja opisałam babce w aptece co mi dokładnie jest to powiedziała, że albo to grzybica albo zwyczajne jakieś podrażnienie albo reakcja alergiczna na jakiś detergent. Na szczęście upławy które teraz mam są bezwonne, więc o tyle dobrze, jedynie to cholernie swędzi i piecze jednocześnie. Teraz burza mózgów do jakiego gina zadzwonić... Jakiś pech mnie opętał chyba. Nie dość, że nie ma okresu, teraz to cholerstwo, jeszcze od rana zastanawiam się bo naczytałam się, że takie infekcje najczęściej są w ciąży i robienie sobie nadziei... Plus jeszcze dodatkowy objaw niby ciążowy czyli metaliczny smak w ustach.. :crazy:

Ja dostałam Vagiactive ale czy to pomoże... Z tego co jest napisane to nie jest na jakąkolwiek grzybice czy infekcje tylko na podrażnienie i suchość... Masakra.

Edit: Ewel87 jednak mam szczęście, moja mama miała Clotrimazolum! Zacznę więc tym się smarować póki co.

ImageUploadedByForum BabyBoom1446035252.706101.jpg

11 dc, owu zwykle byla 15/16 dnia. Czy luteina moze skrocic mi cykl i sprawci ze owu bedzie wczesniej?? Zglupialam totalnie, cos mnie tknelo zeby na wszelki wypadek zrobic test owu bo cos mnie jajniki ciagnely;) Ide do gina dzis na wizyte to sie wszystkiego dowiem, moj organizm jest jakis szalony i jak zajde w ciaze to wezme to chyba jako wpadke jak takie numery sa ;))

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1446035252.706101.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1446035252.706101.jpg
    8,3 KB · Wyświetleń: 46
No właśnie ja opisałam babce w aptece co mi dokładnie jest to powiedziała, że albo to grzybica albo zwyczajne jakieś podrażnienie albo reakcja alergiczna na jakiś detergent. Na szczęście upławy które teraz mam są bezwonne, więc o tyle dobrze, jedynie to cholernie swędzi i piecze jednocześnie. Teraz burza mózgów do jakiego gina zadzwonić... Jakiś pech mnie opętał chyba. Nie dość, że nie ma okresu, teraz to cholerstwo, jeszcze od rana zastanawiam się bo naczytałam się, że takie infekcje najczęściej są w ciąży i robienie sobie nadziei... Plus jeszcze dodatkowy objaw niby ciążowy czyli metaliczny smak w ustach.. :crazy:

No ciąża sprzyja rozwijaniu bakterii, ale wcale rak być nie musi. Ja nabawiłam się grzybicy od antybiotyków. Jeśli faktycznie to grzyby to jest dobry lek gyno-femidazol z tym, że jest to lek na receptę. Może uda Ci się pójść do rodzinnego po recepte na ten lek i problemu nie będzie. A ten lek można brać nawet w ciąży bo ja go brałam

reklama
Do góry