reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

WITAJCIE :-) ja tam też już stara jestem (40) w maju,mam dwie córy 20lat i 16 lat a i tak chciałabym jeszcze jedno,a może i dwa szkraby :-) i też uważam że to nie jest kwestia wieku tylko własnej potrzeby :-) Przecież nie robimy sobie dzieci,bo znajomi chcą tylko każda podchodzi do tego indywidualnie :-) ja tam kocham dzieci i chcę je mieć,ale cz Bóg da to się okaże :-(

reklama
Beti jaka stara!!! Masz juz 2 dziewczyny dorosle, ja mam 30 lat i walcze o piewsze dziecko...i jak moje bedzie mialo 20 lat to przy dobrych wiatrach jak zajde niedlugo w ciaze to bede miala 50:((((( ja to dopiero bede stara mama:((((

Migduch jak u Ciebie sytuacja? Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ciężarówki nie zaciążone proszą o wsparcie fluidkowe! Proszę!
A ja dziś znów miałam telefon, wieści obiecujące. Za 2 tygodnie wyniki badań - trzeba czekać. Jeśli będą dobre to już wtedy będzie transfer - jeśli będę zdrowa. Bo teraz zakatarzona jestem i mam infekcję gardła.U mnie to standard...

Ewikewik zdrowka zycze!!! Oby wyniki byly super :)))
U mnie nijak, dzis 9dc i znowu mam delikatne plamienia, mozna oszalec! Moze to jeszcze pozostalosci po @ ale zeby w 9 dc?:/
Biore norprolac a w zeszlym cyklu po duphastonie dostalam plamien, gin zamienil na luteine, na chwile plamienia sie zattzymaly a i tak @przyszla i to 2 dni wczesniej! Tak wiec ostatni cykl 28 dni ale wiem ze owu byla bo potwierdzilo usg. Mi sie wydaje ze to sie samo napedza- cos sie dzieje, ja sie stresuje, potem organizm reaguje na leki, te plamienia mimo luteiny powoduja ze jeszcze bardziej sie stresuje tym bardziej ze mogla byc ciaza jak byla owu....ja juz nie wiem o co chodzi:(((

Cześć kobitki! Nie dostałam się do gina, wcześniej jak dzwoniłam to babka powiedziała mi, że przyjmuje tylko ciężarne do końca roku, a jeśli mi kazał przyjść to bez rejestracji mam się do niego udać i zapytać, ale kolejny problem bo teraz ma urlop, więc za tydzień kolejna próba tej wizyty. Wydaje mi się, że coraz bardziej nadchodzący okres daje o sobie znać, no cóż 7 dni jest już po odstawieniu duphastonu, a 81 dzień cyklu.

Ehhh Ewel87, bylam z wami na listopadowkach i sie nie udalo.... serce mi peka, niedlugo bym rodzila a teraz ciazy nie ma tylko problemy z hormonami....:( Myslicie ze przez tamta ciaze organizm mogl lekko zwariowac i dlatego teraz mam cos z prolaktyna i progesteronem...?

Migduch kochana pamiętam, ja też rok temu poronilam... Wiec rozumiem co czujesz. Myślę że raczej to nie ma wpływu, a progesteron jest bardzo. Ważny przy utrzymaniu ciąży szczególnie na początku wiec może jak wyjdzie co. I jak dostaniesz progesteron i wszystko będzie dobrze kochana.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

ewel87 ja juz dostalam progesteron... bo mam za niski dostalam dupka, po nim znowu zaczelam plamic tydzien przed @ i gin tego samego dnia zamienil mi dupka na luteine dopochwowa 3x dziennie:/ Na 2 dni plamienie sie zmniejszylo a po kolejnych 2 dniach dostalam normalnego okresu 2 dni przed terminem:/ Zyje w ciaglym stresie przez to, ze teraz znowu bede brac luteine a ona nie pomoze....:((((

reklama
hime to szkoda ze sie nie dostałaś kolejny tydzień niepewności:crazy: a robiłaś ten drugi test?? może prywatnie idź.. bo jeśli to nie ciąża to szkoda marnować czas a jeśli ciąża to tryb życia pewnie trochę trzeba zmodyfikować:sorry:

migduch ty się nie stresu tak bo się jeszcze zablokujesz, luteina na pewno nie zaszkodzi może tylko pomóc ewentualnej fasolce:) ale powiem ci ze dużą dawkę dostajesz aż trzy tabletki po 100mg?? ja w ciąży dostawałam max dwie:nerd: a robiłaś badania żeby potwierdzić tą niedomogę luteinową??

ewel jak się czujesz?? jak córcia na imię będzie miała??

kamkaz ty to widzę zawsze znajdziesz powód do stresu twój mąż ma rację:laugh2: już niedługo;-) dasz radę

ewiku kuruj się herbatka z miodem i cytryną i kropelką rumu np ( korzystaj puki możesz:-)) &&&&&&&&&& zaciśnięte

Do góry