reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Bafinko u mnie dziś podobnie. Trochę skurcze potem cisza, znów skurcze i znowu cisza i tak cały czas. W ciągu dnia tylko dwa albo 3 razy napinał się brzuch więc tragedii nie ma. Byłam dziś po drugi zastrzyk a tak to leże, siedzę i trochę chodzę ale z tym też nie przesadzam.
U mnie na zaparcia chyba działa woda niegazowana min 2 litry dziennie oraz świeże owocę i maślanka. Choć czasem i to nie pomaga. Reguły nie ma. Trzymaj się dzielnie i niech dzidzia rośnie...

reklama
Sysiq gratuluję!! Kawal baby Ci wyciągnęli :D chwal się tu zdjęciem jak juz będziesz mogla :)

Kamkaz o kurcze, to Ci szyjka psikusa zrobila.. Ale spokojnie będzie dobrze, ma ladna dlugosc, masz pessar wiec teraz odpoczynek i tak do 40 tygodnia :)

Heh eska mi tu poslodzila, a ja tam swoje wiem :p ale ona to laska ze hohooo wyglada jak 18stka nigdy nie bedaca w ciąży :)

Na zaparcia podobno najlepsze sliwki, choc mi pomagal kefir albo musli z jogurtem naturalnym. Teraz dzięki Bogu nie mam już z tym problemu :)

Kamkaz ja nie mam doświadczenia jeśli chodzi o pessar, ale na pewno oszczędzanie się może tylko pomóc :) oj, ta Twoja ciąża jest tak stresująca na pewno.. ciągle coś się dzieje.. ale najważniejsze, że ginka tak szybko zareagowała :) z pessarem na pewno szczęśliwie donosisz do bezpiecznego, 37 tygodnia. Już bliżej niż dalej :)

Sysiq gratulacje! Duża dziewuszka :) życzę szybkiego powrotu do sił. Jak się czujesz po cc?

Cześc Dziewczynki! podczytuję Was, ale pisać nie mam kiedy. Mój Synek w z końcem 8 miesiąca zaczął raczkować, siedzieć, stawać , wszystko razem. A energii ma tyle! Jest kochanym, dużym, zdrowym i silnym chłopcem. Patrzę tak na niego i zdarza się, że dalej nie wierzę, że mój Cud jest ze mną. Tyle było łez, rozpaczy, walki ...Ale to było i minęło, marzenie się spełniło.
I kolejne Cudowne Dzieci są na świecie!

Sysiq, gratuluję Mamusiu! W końcu przejęłaś mój brzuszek, to musiała byc duża Dzidzia (mój Dzidziu ważył 4240 :)) , no i też miałam cc. Ucałuj Córeczkę od nas. Która przejmuje brzuszek?

Aniu, chyba Ci nie pogratulowałam, ale byłam na bieżąco i bardzo się cieszę, że i Wy już jesteście razem.
Oj Dziewczynki, zobaczcie, niedawno rozpaczałyśmy a teraz cos co wydawało się niemozliwe spełniło się. Trzeba duzo siły, wiary a marzenia się spełnią.
Kolejne Ciężaróweczki i Staraczki - trzymam mocno za Was kciuki! Doczekacie się, zobaczycie.

Ewiku , za Ciebie trzymam kciuki obiema rękami i próbuje stopami :)

Ostatnia edycja:
reklama
Sysiq gatulacje:-D nareszcie sie doczekałaś:-D

Kamkaz trzymam kciuki &&&&&&&&&&&& musi być wszystko dobrze,dużo wypoczywaj i myśl pozytywnie.

Martocha śliczny chłopczyk:-)

Małgonia,eska pozdrawiam:-D

Kciuki za staraczki &&&&&&*

Do góry