reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Witam się z rana. My z mężem już po "ćwiczeniach" i myślałam że jeszcze zaśniemy a tu nici.
A dziś idziemy na 18-stkę. Tzn tylko taka impreza w domu bez zabawy inaczej pewnie bym nie poszła.
Nie wiem co dzieje się z moim progesteronem. We wtorek u lekarki odebrałam wynik i był 28. W środę zrobiłam w szpitalu i miałam 47. Więc nie brałam czopków i wczoraj zrobiłam znowu badanie ale na samej luteinie podjęzykowej i jest 41. Czyli też tragedii nie ma więc czopek będę teraz brała co drugi dzień. Nie plamiłam ani nie krwawiłam i czuje się ok.
Czy któraś z Was miała usuwany ząb ósemkę w ciąży? Jak to wygląda? Wiem że można dopiero w drugim trymestrze więc jeszcze czekam ale już mnie pobolewa więc musze to zrobić

reklama
Kamkaz ale ciagle piszemy Ci wszystkie kochana ze luteina faluszuje wynik progesteronu i jest on pulsacyjnym hormonoem o kazdej porze moze byc inny wynik jak Magda z uk pisala zeby byl miarodajny trzeba zrobic 3 razy w ciagu dnia i nie biorac luteiny.
Maz cudowny niech dba o zonke;-))

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Joawa super, że wszystko dobrze! Gratulacje :tak: i fajnie, że tak się udało z tą grupą krwi.

Magda wiem, wiem. Diabetolog też mi mówiła, że raz na jakiś czas wyskoki cukru to nic takiego. No ale byłam z siebie taka dumna, że tyle czasu trzymałam to w ryzach. No ale cóż.. teraz znowu już nisko jest. Po posiłku ostatnimi czasy miałam w granicach 95, rzadko przekraczałam 100. A jak się pojawiały wcześniej przekroczenia to w sumie do 150, raz na kilka dni. No i raz czy dwa miałam 180 (ale to całkiem na początku, teraz już wiem mniej więcej co jak na mnie działa). Choć widzę, że teraz po tym samym co kiedyś cukry niższe (teraz nie przekraczam zwykle 100, a wcześniej było raczej 115-120). I dlatego pomyślałam że się może trochę reguluje przed porodem :-)
A Ty odpoczywaj więcej! I nie przemęczaj się tak :tak::tak:

Kamkaz no to u Was wczesna sobotnia pobudka :-) fajnie, że mąż Ci taką śniadaniową niespodziankę dziś przygotował :tak: a progesteron to ja nie pomogę bo teraz w ciąży nie badałam ale stawiałabym że to wina tego, że jego poziom się waha w ciągu dnia. Ale tak jak wcześniej Ci pisałam-jak badałam wcześniej, jeszcze na początku starań, to lekarz kazał zbadać min. 2 razy w ciągu jednego poranka właśnie przez to, że wyrzucany jest pulsacyjnie. Zbadałam tak i różnice były widoczne (jak będę mieć chwilę by poszukać wyniku to Ci napiszę ile było). Coś mi świta, że najwyższy jest w okolicy 11, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć gdzie to słyszałam więc nie wiem czy dobrze kojarzę, że tak jest.

Cześć dziewczyny. Wybaczcie ,że mało mnie tu ale chyba wraz z 8tygodniem zaczął się ciężki czas. Mdłości 600% i niekontrolowane wymioty :(
Ktora teraz na dniach testować miała ?
Pozdrawiam was kochane.

hej hej :) wróciłam w końcu z "cudownej" wizyty u teściów, tak jak myślałam nie było dostępu do neta. Wykres temperatury szlag trafił bo zapominałam termometru i z seksu też nici więc wychodzi na to że ten miesiąc mogę spisać na straty. Nie bardzo mi się chce nadrabiać zaległości- poczytam jutro

Bafinka hop hop jak Twój test ciążowy?

reklama
bluecaat dziękuję:)
marcepanek współczuję trochę tych mdłości ale też trochę zazdroszczę, jeszcze trochę i będzie 2trymestr i będziesz mogła pożegnać mdłości
Bafinko odezwij się bo mnie ciekawość zżera!!!!!
Magda i jak tam przyzwyczaiłaś się do bycia w ciąży? nie forsuj się zbytnio!
Natka to masz fajną teściową, swoją drogą są takie kobiety które ciąże wykrywają podświadomie tak ma moja mama i ja tak mam :)
a ja musiałam się chyba czymś zatruć u teściów bo mnie strasznie mdli i do tego boli gardło chyba musiałam się też zaziębić

Miłego dnia życzę wszystkim :)

Do góry