reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Colly ja teraz mam dopiero połowę cyklu więc testować będę nie wcześniej jak pod koniec miesiąca. Nie chcę się nakręcać dlatego zrobię jakieś 2-5 di po terminie spodziewanej @ (jak nie przyjdzie oczywiście)

ja testuje w czwartek ale to dopiero 10dpo ale spróbuje.. jakby był cień cienia to jeszcze przed wyjazdem (w poniedziałek wyjeżdżam) muszę iść do gina po receptę na dupka.. a przyjmuje właśnie we wtorek i czwartek...

ale tak jak o tym myślę to małe szanse z obserwacji siebie wnioskuję że owu by była między 10 a 12 dc a to mega wcześnie.. nigdy tak nie miałam więc mój organizm pewnie zwariował od leków.. i nic z tego nie będzie.. choć przyznam że w ostatnią ciąże zaszłam w 14-15 dc..ale przed 12 to jeszcze owu nigdy nie miałam...

powiedzcie mi jeszcze jakie testy sa najczulsze??

Bafinka powiem Ci szczeże że masz rację nie wiem jak to jest starać się o dziecko 2 lata i nie wiem jak to jest jak ciągle się nie udaje ale wiem jedno że na świecie liczy się tylko miłość i niejednokrotnie widziałam maleńkie cuda zrodzone z tej miłości w momencie kiedy przyszli rodzice najmniej się tego spodziewali i poprostu wyłączyli myślenie. Cały czas trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję że jak nie uda Ci się teraz to uda Ci się w następnym cyklu

Ewel, śliczny brzusio :)
Ania, super fotka, piękna córeczka, gdzie robiłaś to usg?
Trzymam &&&&&&& za wszystkie staraczki, uda Wam się:)
Dziewczyny, mam pytanie, mam grupę krwi na karcie informacyjnej ze szpitala ale jest z 1998 roku, czy muszę robić teraz też to badanie czy wystarczy to co mam? Bo zapomniałam zapytać lekarza ostatnio?
Czy któraś stosuje witaminy prenatalne dla kobiet w ciąży z firmy solgar? Znajoma mi poleciła, ale są strasznie drogie i nie wiem czy nie lepiej kupić coś tańszego...

Joawa1985 Nie wiem czy jest tak wszędzie, ale ja musiałam robić w poprzedniej ciąży grupę krwi bo nie miałam oryginalnego potwierdzenia z laboratorium tylko na wypisie ze szpitala. Dodam, że miałam robioną grupę krwi kilka lat temu w innym szpitalu, gdzie miałam operacje. Niestety tłumaczyli sie tym, że nie mam pueczątek kto wykonywał badanie itd. Nie wiem czy jest tylko tak w moim szpitalu i przychodni czy to jest odgórne rozporządzenie więc musiałabyś zabytać, ale wydaje mi się że będziesz musiała zrobić kolejny raz

reklama
Joawa robiłam w Galenie u dr Jacka Śliwy, to 3d to w zasadzie taki bajer-bonus, bo całe badanie było w 2d. Mój gin nakłaniał mnie na kontrolę u innego lekarza tak dla potwierdzenia, że jest ok, na lepszym sprzęcie. Kupę kasy to kosztuje, ale całą ciążę mam prowadzoną na nfz, więc stwierdziłam, że się szarpnę... Ale jednak zobaczyć buźkę jeszcze w brzuchu niesamowite...
Nie sądzę, żeby ktoś honorował grupę na wypisie. Musi być oryginał wyniku.

Do góry