reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Jejus dziewczyny nie nadrobię was tak lecicie z postami ;)

Bafinko ja bez względu na wszystko zaglądać tu bede bo pomimo ciazy ten strach dalej tkwi ,a tylko WY potraficie zrozumieć :)

Rozmaryn nigdy nie mów nigdy bo cykle bywają rożne...
&& kciuki zaciskam.

I oczywiście za wszystkie z was kochane &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Za owocne starania jak i szczęśliwa ciąże :)

Ja w piątek mam wizyte u lekarza. Tyle że z USG jeszcze się okaże bo to dopiero niewiele ponad 5tyd 4dni od OM.
Mam takie mdłości ,że już zaczynam wierzyć :)

Ostatnia edycja:
reklama
natka, mozliwe, bo jak brałam luteinę, to też źle się czułam.
rozmary, witaj, (*) dla Twojego Aniołka, przykro mi, że też musiałas przeżyć stratę dziecka :( ale nic się nie martw, doczekasz się ziemskiego dzidziusia tak jak My tutaj :)
Bafinka, nie możesz tak myśleć, Ty też na pewno niedługo zajdziesz w ciążę i urodzisz zdrowego maluszka, musisz tylko w to wierzyć :*
chciejka, będzie wszystko super, trzymam kciuki :*
magda z uk, dziękuję bardzo :)
ania kropla, coś w tym jest, tak jak pisałam, na luteinę też nie najlepiej reagowałam.
Marcepanek, trzymam również kciuki za Twoją wizytę :)
Ja od początku czuję, że będzie dziewczynka, Amelka <3 Wczoraj zrobiłam TSH, jutro odbieram wynik, bo poza cukrzycą mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto, mam nadzieję, że będzie ok, bo do endokrynologa pewnie nie umówię się z dnia na dzień ;/
Przesyłam oczywiście ciążowe fluidki dla staraczek &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Wróciłam od lekarza i całą drogę samochodem płakałam. W zeszłym tyg robiłam badanie progesteronu i było 42 z groszem, wczoraj miałam powtórzyć i dzisiaj wyniki mnie przeraziły. 29 z groszem więc spadek duży. Na usg dziecku serduszko bije, jednak pani doktor przeraziła mnie informacją że na usg widać że na dniach pojawi się krwawienie. Pokazywała mi ten płyn. Dostałam receptę na progesteron w zastrzykach. Opakowanie 7-dniowe kosztowało mnie 210.36. Masakra. No ale cóż wykupiłam tylko.na tydzień zastrzyki i we wtorek mam powtórzyć badania i w środę do pani doktor na oddział. Dobrze że mam ciocie położną która będzie mi dawać zastrzyki. Nawet mam do Niej nie daleko bo tylko 8 km ale zawsze. Wszystko mnie przeraża i już mam wszystkiego dość

Kamkaz, ojej bardzo mi przykro ale musisz wierzyć, że będzie dobrze, trzymaj się dzielnie kochana, oby progesteron pomógł, trzymam mocno kciuki &&&&&&&&&&&&&

kamkaz to jeszcze nie wyrok!!!jest serduszko więć musi być dobrze!!! leż grzecznie bierz leki i pomoże musi.. boże tyle nieszczęść... musi się udać!!!! &&&&&&&&&&&&& trzymam nieustannie,.

marcepanek to kciuki za piątek:-)

kamkaz kochana spokojnie! dobrze, że to wykryli i masz te zastrzyki. Faktycznie drogie jak nie wiem, ale w takiej sytuacji nie ma co patrzeć na pieniądze, dzidziuś najważniejszy! Na pewno pomogą, nie ma innej opcji. To, że widać, że może pojawić się krwawienie jeszcze niczego nie przesądza. Zdarzają się i krwawienia i plamienia w ciąży (też miałam), także to nie musi od razu oznaczać najgorszego. Dobrze, że pani doktor położy Cię na oddział i będzie miała pod kontrolą całą sytuację. Zobaczysz, że wszystko dobrze się skończy! Trzymam za Was kciuki. POstaraj się nie stresować (choć wiem jak to trudne..) bo to nic nie pomoże.. leż, odpoczywaj i musi być dobrze. Pomodlę się dzisiaj za Was. A Wasza Majeczka tez czuwa i jestem pewna, że nie pozwoli żeby braciszkowi lub siostrzyczce stało się coś złego :tak:

Chciejka32tak, badałam tarczycę, zarówno TSH jak i FT3 i FT4, w sumie ok było. TSH 2,1 niby mogłoby być ciut mniejsze ale i tak nie jest złe a dwa pozostałe ok są.

Kamkazdobrze, że problem został wykryty, najgorzej jakbyś o tym nie wiedziała, wtedy byłoby to niebezpieczne. Zastrzyki drogie, ale dobrze, że są i można zaradzić coś. Trzymam &&&&&&&&

90_natka moja lekarka nic nie mówiła o leżeniu tym bardziej w szpitalu. Zresztą sama wie jak jest w naszym szpitalu i tam każą tylko leżeć i to wszystko. Równie dobrze lekarka mówi że można leżeć w domu chyba że są jakueś bóle itd. Póki nie ma krwawienia to leże w domu nie cały czas ale bardzo dużo w ciągu dnia. Teraz czekają mnie wizyty codziennie do cioci po zastrzyg. Mam nadzieję ze razem z luteiną podjęzykową coś się poprawi. Licze na to

reklama
Kamkaz ja miałam nawet krwiaka obok córci i teraz ta łobuziaka której miało nie być ma 4lata. Krwawienia ,plamienia przechodziłam nie raz wiem stresują ,ale tym razem wiesz przed i to troszeczkę zmienia sytuacje. Bo możesz działać i leczyć teraz.
&&za okruszka żeby zaparł się nogami i rękami w Twoim brzuchu :)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry