reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Kamkaz niewiem jak jedt w PL ale tutaj jest jeszcze wiekszy nacisk na kontrolę u dentysty w ciąży niż normalnie i lekarze czy położne już od pierwszych wizyt mówią żeby częściej niż zwykle kontrolować i leczyć jak jest potrzeba.......... zepsuty ząb czy co gorsza jakaś infekcja przez zęba na pewno nie sprzyja dziecku. No i są znieczulenia dla ciężarnych.

Ja ostatnio mam taki nadmir energii ze do samej nocy coś robię ,pranie,prasowanie,sprzątanie w szafkach,wymywanie wszelkich zakamarków:baffled: sama sobie się dziwię skąd mam siłę
A potem bolą mnie plecy:sorry:

reklama
Heh aniu spokojnie, odpocznij sobie trochę :-) ja w sumie też mam jakoś więcej energii ostatnio ale staram się mimo wszystko nie szaleć za bardzo żeby na pewno nie zaszkodzić. Wczoraj za to nie mogłam spać, a właściwie to zasnąć (jak już zasnęłam to spałam praktycznie do rana) bo mała wieczorem dała takie popisy kopniaków, że aż byłam w szoku :-)

ania ja słyszałam ze pod koniec jest taki przypływ i mówi się o tym syndrom wicia gniazda:) kobieta podświadonie chce wszystko wysprzątać przygotować na dziecko:))

CZY SĄ TU JESZCZE JAKIEŚ STARACZKI?? z jednej strony fajnie ze wszystkim wam udało się zajść w upragnioną ciąze ale ja teraz czuję się wyobcowana... nieudacznik ze mnie nawet w ciąże nie mogę zajść......:(

madzia uk co u ciebie??? u mnie 7 dc wczoraj pierwsze bobosexy były choć do owu pewnie jeszcze daleko ale nie zaszkodzi:)

Bafinka nigdy więcej nie możesz myśleć że jesteś nieudacznikiem bo nie możesz zajść w ciąże. Nie wolno Ci tak wogóle myśleć. Ja o pierwszą ciążę starałam się prawie 4 lata. 4 lata ciągłych nadziei a potem rozczarowań, złości i paniki. Bardzo dobrze rozumiem co czujesz. Ale nigdy nie możesz się obwiniać że nie możesz zajść w ciąże. Że to jest Twoja wina, bo to jest nieprawda. Głowa do góry i staraj się tak mocno o tym nie myśleć. Może warto dać sobie cykl lub dwa luzu, byś odpoczęła psychicznie a to pomoże. Trzymam nieustająco kciuki

hej dziewczyny :) Jestem tu nowa- straciłam swoje maleństwo pod koniec marca i jeszcze do niedawna nie myślałam poważnie o staraniach o następną dzidzię. Spóźnia mi się okres (zazwyczaj miałam cykle 29-30 dniowe) po poronieniu pierwsza @ była po 28 dniach a dziś mam już 33 DC, przez cały miesiąc używaliśmy prezerwatyw poza jednym dniem 19-tego. Czysto teoretycznie mało prawdopodobne jest że tego dnia doszło do zapłodnienia ale to wszystko sprawiło że bardzo zapragnęłam dziecka, dlatego przyłączam się do Was bo jak to mówią w kupie siła :-)

Witaj rozmaryn. .światełko dla twojego aniołka [ * ].

Ania-dziewczyny mają rację, wijesz gniazdo :)

Joawa ja biorę duphaston i czuje się po nim dobrze.

Dziewczyny mnie martwi fakt, że nie czuje się jakbym była w ciąży. Piersi są większe i to wszystko nawet nie bolą. Czasami jajniki dają o sobie znać. W piątek wizyta, a ja juz chodzę po scianach., że zmartwienia.

Rozmaryn witaj i zapalam światełko dla Twojego Aniołka[*]. Rozgość się u nas.
Co do opóźnonego @ to wszystko zależy kiedy miałaś owulację. Jednak po poronieniu niestety cykle mogą się rozregulować i niestety nie mamy na to wpływu.
W wolnej chwili napisz kilka słów o sobie

Bafinka staraczek troche tu bylo, np. ja :) tematy typowo ciazowe ostatnio wiec czytam jedynie. kochana nie mow, ze sie czujesz jak nieudacznik, ja juz 2,5 roku sie staram i nic :( teraz wlasnie mam @ juz nawet nie placze na jej widok bo niby czemu mialoby sie udac? ech...
Rozmaryn witaj [*].
Nanulika zagladasz tu czasem?
Ewikewik pozdrawiam.
90natka kurcze juz 30 tc u Ciebie :) ciesze sie, ze jest wszystko dobrze :)
Dzis Dzien Matki wiec wszystkiego dobrego dla wszystkich mamus - tych ziemskich i tych Aniolkowych.

reklama
Kamkaz no właśnie nie bardzo wiem kiedy miałam dokładnie owulację jakoś tak w połowie miesiąca bolał mnie przez jakieś dwa dni lewy jajnik i chyba wtedy ale mam problem ze śluzem bo od jakiegoś czasu cały czas mam tak jakby śluz płodny, wiem że to nie jest możliwe i bardzo dziwne i do tego mam szyjkę tak jakby rozpulchnioną i miękką ale jest wysoko i nie wiem co o tym sądzić. Miałam dzisiaj zrobić test ciążowy ale chyba poczekam do 30-tego

Do góry