reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Kamkaz niewiem jak jedt w PL ale tutaj jest jeszcze wiekszy nacisk na kontrolę u dentysty w ciąży niż normalnie i lekarze czy położne już od pierwszych wizyt mówią żeby częściej niż zwykle kontrolować i leczyć jak jest potrzeba.......... zepsuty ząb czy co gorsza jakaś infekcja przez zęba na pewno nie sprzyja dziecku. No i są znieczulenia dla ciężarnych.

Ja ostatnio mam taki nadmir energii ze do samej nocy coś robię ,pranie,prasowanie,sprzątanie w szafkach,wymywanie wszelkich zakamarków:baffled: sama sobie się dziwię skąd mam siłę
A potem bolą mnie plecy:sorry:

reklama
Heh aniu spokojnie, odpocznij sobie trochę :-) ja w sumie też mam jakoś więcej energii ostatnio ale staram się mimo wszystko nie szaleć za bardzo żeby na pewno nie zaszkodzić. Wczoraj za to nie mogłam spać, a właściwie to zasnąć (jak już zasnęłam to spałam praktycznie do rana) bo mała wieczorem dała takie popisy kopniaków, że aż byłam w szoku :-)

ania ja słyszałam ze pod koniec jest taki przypływ i mówi się o tym syndrom wicia gniazda:) kobieta podświadonie chce wszystko wysprzątać przygotować na dziecko:))

CZY SĄ TU JESZCZE JAKIEŚ STARACZKI?? z jednej strony fajnie ze wszystkim wam udało się zajść w upragnioną ciąze ale ja teraz czuję się wyobcowana... nieudacznik ze mnie nawet w ciąże nie mogę zajść......:(

madzia uk co u ciebie??? u mnie 7 dc wczoraj pierwsze bobosexy były choć do owu pewnie jeszcze daleko ale nie zaszkodzi:)

Bafinka nigdy więcej nie możesz myśleć że jesteś nieudacznikiem bo nie możesz zajść w ciąże. Nie wolno Ci tak wogóle myśleć. Ja o pierwszą ciążę starałam się prawie 4 lata. 4 lata ciągłych nadziei a potem rozczarowań, złości i paniki. Bardzo dobrze rozumiem co czujesz. Ale nigdy nie możesz się obwiniać że nie możesz zajść w ciąże. Że to jest Twoja wina, bo to jest nieprawda. Głowa do góry i staraj się tak mocno o tym nie myśleć. Może warto dać sobie cykl lub dwa luzu, byś odpoczęła psychicznie a to pomoże. Trzymam nieustająco kciuki

hej dziewczyny :) Jestem tu nowa- straciłam swoje maleństwo pod koniec marca i jeszcze do niedawna nie myślałam poważnie o staraniach o następną dzidzię. Spóźnia mi się okres (zazwyczaj miałam cykle 29-30 dniowe) po poronieniu pierwsza @ była po 28 dniach a dziś mam już 33 DC, przez cały miesiąc używaliśmy prezerwatyw poza jednym dniem 19-tego. Czysto teoretycznie mało prawdopodobne jest że tego dnia doszło do zapłodnienia ale to wszystko sprawiło że bardzo zapragnęłam dziecka, dlatego przyłączam się do Was bo jak to mówią w kupie siła :-)

Witaj rozmaryn. .światełko dla twojego aniołka [ * ].

Ania-dziewczyny mają rację, wijesz gniazdo :)

Joawa ja biorę duphaston i czuje się po nim dobrze.

Dziewczyny mnie martwi fakt, że nie czuje się jakbym była w ciąży. Piersi są większe i to wszystko nawet nie bolą. Czasami jajniki dają o sobie znać. W piątek wizyta, a ja juz chodzę po scianach., że zmartwienia.

Rozmaryn witaj i zapalam światełko dla Twojego Aniołka[*]. Rozgość się u nas.
Co do opóźnonego @ to wszystko zależy kiedy miałaś owulację. Jednak po poronieniu niestety cykle mogą się rozregulować i niestety nie mamy na to wpływu.
W wolnej chwili napisz kilka słów o sobie

Bafinka staraczek troche tu bylo, np. ja :) tematy typowo ciazowe ostatnio wiec czytam jedynie. kochana nie mow, ze sie czujesz jak nieudacznik, ja juz 2,5 roku sie staram i nic :( teraz wlasnie mam @ juz nawet nie placze na jej widok bo niby czemu mialoby sie udac? ech...
Rozmaryn witaj [*].
Nanulika zagladasz tu czasem?
Ewikewik pozdrawiam.
90natka kurcze juz 30 tc u Ciebie :) ciesze sie, ze jest wszystko dobrze :)
Dzis Dzien Matki wiec wszystkiego dobrego dla wszystkich mamus - tych ziemskich i tych Aniolkowych.

reklama
Kamkaz no właśnie nie bardzo wiem kiedy miałam dokładnie owulację jakoś tak w połowie miesiąca bolał mnie przez jakieś dwa dni lewy jajnik i chyba wtedy ale mam problem ze śluzem bo od jakiegoś czasu cały czas mam tak jakby śluz płodny, wiem że to nie jest możliwe i bardzo dziwne i do tego mam szyjkę tak jakby rozpulchnioną i miękką ale jest wysoko i nie wiem co o tym sądzić. Miałam dzisiaj zrobić test ciążowy ale chyba poczekam do 30-tego

Do góry