reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Agaawa śliczny Piotruś i jaki już duży kawaler :)) super

Colly ja na Twoim miejscu nie sugerowałabym się tym, co ktoś myśli na temat imienia. Każde imię jest ładne, jak się je ładnie wymienia. Grunt żeby Wam się podobało. Każdy się przyzwyczai. Pamiętaj, że każdemu nie dogodzisz i zawsze znajdzie się ktoś, komu się imię nie podoba.

Marcepanek Ty też masz grupę krwii minusową? Jakie leki bierzesz? Ja też mam grupę ujemną a mąż plusową i się teraz troszkę przestraszyłam. W poprzedniej ciąży dwa razy dostałam immunoglobulinę anty ale czy to wystarczy?

Ania_kropla bardzo mocno gratuluję silnych kopniaczków. Córcia daje Ci znać że jest Jej dobrze w brzusiu i masz być spokojna:)

Ostatnia edycja:
Aaa Marcepanek to ja źle zrozumiałam :-) no to tak, rzeczywiście zwykłe testy lepsze zdecydowanie niż te elektroniczne. To kciuki za jutrzejszą betę :tak:

Magda ja to temp dla świętego spokoju mierzę kilka razy dziennie i w nocy też bo się czesto budzę przez ten katar. Ani razu nie miałam nawet stanu podgorączkowego, wręcz raczej mam osłabienie bo bardziej w okolicy 36 jest. No ale wiadomo, strach cały czas gdzieś tam siedzi :-( dziękuję za słowa wsparcia!

Ania_kropla gratuluję ruchów:tak:

martaha dzieki za wsparcie...A Ty kochana teraz jestes w ciąży? Jesli moge wiedziec na jakim etapie Twoje ciaze się konczyło bo niestety widze ze bylo ich az 4;(

kamkaz witaj, ja wlasnie zmeinilam teraz lekarza i on zastanawial sie dlaczego nie wprowadzono zadnych lekow podtrzymujacych itd... dał mi nadzieje ze moze byc lepiej.... ze sie uda.... kazal nie tracic nadziei , wiec walcze i bede walczyc :)

Agawa przepiekny synuś :*:*

Chciejka gratuluje ciąży i trzymam kciuki za spokojnych 9 miesiecy:)

90natka tez licze ze leki pomoga.... Mam nadzieje ze teź się bede cieszyc ciążą brzuszkiem i potem dzidziusiem:)

Marcepanek tak mamy konflikt serologiczny... Jakie leki bierzesz? kazdy lekarz mi mowi ze konflikt nie jest powodem poronien... Tak wogole to gratuluje i trzymam kciuki i kibicuje Ci z calego serca:*:*

Duda rowniez mam nadzieje ze jeszcze bedziemy sie chwalic najpierw brzuszkami potem dzidziusiami :)

Panikowalova u mnie ciaza pozamaciczna skonczyla sie jak u ciebie , krwotok wewnetrzy , operacja,przetaczanie krwi ale nie wolno sie poddawac ,trzeba walczyc nadal i nie tracic nadziei....

Ania ciesze sie ze w koncu wszystko przebiega tak jak nalezy...a jakie witaminki badalas bo sie wybiore i sprawdze?

Ogolnie zastanawiam się co może byc przyczyną , napewno mnie zastanawia konflikt serologiczny , ale martwia mnie skurcze jelit w ciazy ... i jeszcze zastanawiałam sie nad ciśnieniem , bo moje cinienie w ciazy bylo bardzo niskie , nawet 80/40 czy moze wten posob dochodzic do niedotlenienia dzidziusia ? jak myslicie moze to miecc jakis wplyw?

Ja też mam konflikt serologiczny. Przed następną wizytą będą robić badanie na przeciwciała anty rh ale do tej pory nic w tym temacie nie robiłam.

A z tym imieniem muszę się poważnie zastanowić. Nie obchodzi mnie czy będzie się komuś podobało lub nie. Nie chcę tylko żeby dziecko miało przykrości.

Hej.
Ja jak zwykle ostatnio po paru dniach nieobecności,ale naprawde tak mi wyszło i znowu nie nadrobie co naskrobałyście:(

Marcepanek Gratulacje !!!:)

Jak już jestem to mam pytanie,co sadzicie o solarium w pierwszych tygodniach ciazy?chodzi mi np.o czas od owulacji już.

Hej :-)

Agawaaa, śliczny synuś :tak:

ONA, nie wiem jak to jest z solarium, ja się nie opalam :-p ale chyba nie powinno zaszkodzić chociaż nie wiem, niech się wypowiedzą dziewczyny co mają jakieś doświadczenie...bo jak we wczesnej ciąży to bym nie ryzykowała jakbym wiedziała, że mogło dojść do
zapłodnienia.

Smerfik 2 pierwsze ciąże to były puste jaja płodowe a 3 szczęśliwa 4 nie widać było zarodek ale bez akcji serca, a ostatnio w 7 tygodniu wszystko wzorowo serduszko biło i wszystko na miejscu a po 2 tygodniach serduszko już nie biło. Teraz zmieniłam lekarza i jestem ns lekach bo dotychczas gin twierdził że jak mam zdrowe dziecko i badania ok to pozostaje modlitwa i czekanie... więcej tam nue wrócę! Teraz biorę duphaston clexane 0,4 acard femibion 1 i kwas foliowy.
Agawa Piotruś cudny!

No i mam wyniki beta 136 więc nie wiele jak na 6t1d dobrze to nie wyglada. Do tego tsh nie wiadomo skąd 3,98 nihdy takuego nie miałam. .. aż się wszystkiego odechciewa. .. jutro endokrynolog mnie czeka a w środę beta

reklama
Do góry