reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Marcepanek ja widzę obie krechy. Jutro powtórz test a w poniedziałek leć na betę.jak możesz a ja już z całego serca gratuluję. Nie może być inaczej jak tylko ciąża:))
Wiem co czujesz, niedowierzanie, radość a raczej ten strach aby to jednak była prawda... sama przez to przechodziłam i mężowi w dnu wolnym od pracy zafundowałam po 4 w nocy pobudkę bo samanie mogłam uwierzyć. A on zaspanym okiem stwierdził że druga krecha jest więc wtefy mogłam iść do pracy. Będzie dobrze i u Ciebie

reklama
Marcepanku gratuluję :)

Ja padłam o 20, usnelam jak dziecko, ale teraz przebudzilam się z czarnymi myślami. ..zdałam sobie sprawę, że piersi mnie nie bolą tzn nie że teraz tylko w tym cyklu..bolały trochę a teraz nie, owszem są większe i pełniejsze ale nie bolą no i panika, że to napewno zły znak. ..Brzuch pobolewa jak na @...boję się. .

Chciejka kochana nie muszą Cię boleć juz... Ja w pierwszej ciąży piersi czułam z tydzień przed @ i ciągle nawet wtedy gdy się okazało ze ciąża obumarla... A teraz było zupełnie inaczej bo ból piersi i ich powiększenie czułam dopiero z 2tyg od planowanej@ wiec tak naprawdę ból piersi nie jest wyznacznikiem niczego. A ból jak na @ utrzymywał się też jakiś czas i doktorka mówiła ze to normalne. Wiec czarne myśli wygon i proszę o pozytywne nastawienie :)))

Ewel kochana, dziękuję Ci bardzo.Jaka to ulga że zawsze można na was liczyć. .

Wczoraj dzwonilam do swojego lekarza. .Ucieszył się, że jestem w ciąży i mam brać 2X2 luteine dopochwowo. ..w śr mam do niego jechać, nic nie będzie widać, ale mamy ustalić przebieg tak na wszelki wypadek. .

A czy was też bolały/ bolą plecy na samym dole? Pocieszam się że macica się rozciąga. .ale przy CP też miałam takie bóle. .

Mnie plecy nie bolały ale bardziej kości miednicy każda czuje inaczej ale pamietam jak w tej ciazy pojechałam na badania krwi po nich taka głodna zjadlam jablko i popilam woda po 2h miałam takie bóle ze byłam pewna że to CP a wieczorem miałam mieć 1usg....dopiero przed nim mój mąż pow ze mogłam mieć te bóle od tego jabłka i wody a same czarne myśli miałam.... Tak więc my szukamy na początku nawet wszystkiego co złe by potwierdzić ze jest dobrze..... Ciągle lek i strach ja się bałam bardzo... Mówiłam do męża ze nie przeżyje kolejnej straty ale póki co jest dobrze skończyłam 1 trymestr i juz lek odszedł przestałam czytać próbuje się cieszyć i wierzę że urodzę zdrowa dzidzie.... Wiadomo czasami coś tam w głowie siedzi ale wtedy staram się przywrócić swoje pozytywne nastawienie i jakoś się udaje.
Chciejka będzie dobrze musi być :)

Robisz wszystko co możesz by dzidziusiowi stworzyć jak najlepszy domek... Luteina dobrze działa ja też brałam i biorę... Co prawda doktorka zalecala Branie do końca 12tyg ale nie umiem odstawić.... Będę próbowała zmniejszyć dawkę aż wkrótce przestanę brać ja.

Tak to prawda, co napisałaś. .

2 trymestr powinien być spokojniejszy. .jeszcze tylko kilka tyg :) .Dziś zaczynam 5 :p.

Marcepanku a u ciebie kiedy był termin @?

reklama
Bardzo dobrze :-)

Kurcze a ja się martwię bo jeszcze @ nie dostałam po zabiegu który był 15 kwietnia, byłam u gina 12 maja i powiedział, że już powinna być.Zrobił USG i wszystko okej.

Do góry