reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Ola, Duda [*] dla waszych aniołków.. My wszystkie przeszłyśmy podobne tragedię, wiec znamy ten ból, przytulam mocno!

Chciejka gratuluję! :*

U mnie nadal @ nie ma, dzisiaj coś delikatny dyskomfort miałam na @ i tyle a śluz jest typowo płodne i jest jego ogrom. :|

Ostatnia edycja:
reklama
Witam:-) ja trzy dni poza domem bo bylismy u znajomych wiec nie mialam czasu ale juz nadrobilam.

Witam nowe Dziewczyny
Ola dla Aniołka (*) trzymaj sie dzielnie i uwierz,ze z czasem bedzie łatwiej i ze na pewno zaświeci dla Ciebie słonko
Duda dla Twojej Coreczki (*) bardzo wspołczuje,brak mi słów.....badź silna ale daj sobie czas na żałobę to ważne,pisz jeśli bedziesz potrzebowała zawsze postaram sie odpisac mi Dziewczyny na tym forum bardzo pomogły....przytulam.

Chciejka gratuluje i &&&&&&&&&&&:-)

Kamkaz ogromnie sie ciesze z powodu Twojego Serduszka:-)

Gosiak brzusio piekny:-)

Colly synuś?:-) cudnie, to tak jak u mnie a macie juz jakies imie na mysli?

Magda uk,panikowalova,marcepanek i reszta kochanych staraczek zaciskam za Was kciuki i czekam na dobre nowiny:-)

A ja rosne :-) co dzien to brzusio wiekszy:-D

Pozdrawiam!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny chciałam się zapytać czy ktoś miał taką sytuację jak ja i po jakim czasie staralyscie się o dziecko, tak bardzo pragnę zostać mamą?

Duda jastraciłam córeczkę w 19 tygodniu ciąży. Rodziłam Ją siłami natury no ale zabieg był konieczny więc do starań mogliśmy wrócić po 3 cyklach. Z tym, że u mnie podczas badań kontrolnych wyszła prawdopodobna przyczyna śmierci mojej córeczki więc ja musiałam poczekać aż się wyleczę. 22 kwietnia minęło pół roku od porodu i zabiegu a 1 maja beta potwierdziła u mnie ciąże.
Co do kwestii starań wszystko zależy jak rodziłaś itd. Po rodzeniu naturalnym zreguły zalecają odczekać 3 pełne cykle, a po cięciu pół roku nawet do roku. Ale każdej osoby to jest sprawa indywidualna bo nawet tutaj dziewczyny na tym forum wcześniej dostali zieline światełko od swojego lekarza.

duda sa na forum dziewczyny ktore tez straciły swoje Malenstwa w zaawansowanej ciąży,rodziły i tyliły ich ciałka,to bardzo okrutne jak niektórych życie doświadcza ale teraz cieszą sie macierzyństwem,wiekszość aniołkowych mam z czasem też twierdzi,że śmierć ich dziecka i cierpienie jakie sie przechdzi nie jest bez znaczenia i wszystkie wydarzenia w naszym życiu mają jakiś cel,nawet te tragiczne.
Teraz jesteś aniołkową mamą ale ziemką też zotaniesz.

Ja też kiedyś wątpiłam a teraz już 27 tydzień ciąży i choć czasem wciąż ogarnia mnie lęk czy napewno wszysko jest ok i czy tym razem sie uda to wierze bardzo ze zostane ziemska mama i przez to co już przeszłam bede jeszcze bardziej kochać moje dziecko.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny dzieki.
Nie uwierzycie zrobiłam kolejne testy w tym ponownie owu ktory wyszedł natychmiast. Za to na ciążowych dwoch rożnych firm po 3minutach pojawiły się bladziochy. Mam nadzieje ,że to prawda bo inaczej zwariowałam. Moje cyce nie dają mi spokoju...swędzą ,a od wczoraj to już myślałam ,że z nerwow mnie mdli. Jutro rano zrobie jeszcze dwa rożne testy. Aż cała się trzęsę...

ImageUploadedByForum BabyBoom1431807330.682660.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1431807330.682660.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1431807330.682660.jpg
    8,5 KB · Wyświetleń: 63
Kamkaz ania dziękuję za odp i 3mam kciuki aby u Was bylo dobrze. Ja dziś zwolniłam się z pracy i zamierzam zmienić swoje życie.

Zrobiłam trzeci i kreska też jest...błagam was trzymajcie kciuki.

Duda z racji ,że to był normalny poród to stanowczo minimum 6cykli. 36tyg ciąży to było duże obciążenie dla organizmu. Potrzeba czasu na regeneracje i przygotowanie ciała do następnej ciąży która tylko na zdrowym ciele ma szanse przetrwać.

reklama
Panikovalowa, hmmm może jednak ciąża??? :-)

Marcepanek, nooo widać kreseczki :tak: zrób jutro i przyzwyczajaj się do bycia w ciąży :-)

Ja byłam u mamy na wsi dopiero wróciliśmy, a teraz idę spać, Dobranoc :*

Do góry