reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Lux o tym że mamy dzieci w niebie nie da się zapomnieć. Zawsze one będą w naszych sercach. A na teksty że to wszystko minie i zapomnimy to.nawet nie komentuje bo nie ma sensu. Sama powiedziałam że ktoś kto tego nie przeżył nie.jest w stanie tego zrozumieć. Tak jest i będzie cały czas...
PaniKovalowa ja na twoim miejscu od rana zrobiłabym test. Trzymam kciuki

jak slysze moja tesciowa i jej gadanie, ze mam zapomniec, ze czemu placze za tamtym dzieckiem to mam ochote wziac noz i wbic jej w miejsce, w ktorym powinna miec serce...

Ostatnia edycja:
reklama
Magda najważniejsze, że wynik świadczy o tym, że owulacja w ogóle była. To już duży plus. To, że nie udało Ci się załatwić bromergonu w tym wypadku aż tak bardzo niech Cię nie dołuje bo u Ciebie owulacja nie jest blokowana przez wysoką prolaktynę:-) a udało Ci się duphaston albo luteinę zorganizować? Może warto z progesteronem spróbować po owulacji przez 10 dni.

Kochane moje...dziękuję :*

Kamkaz, Natka luteina juz wysłana z PL. Będę mieć tą silniejszą 100. Bromergon chyba się też uda,ale jeszcze nie wiem. Latka pewnie przyjdzie lada dzień :-) Wiecie,mam doła,bo jakoś tak bardzo liczyłam na ten cykl. Nie wiem czemu. Może dlatego,że wykres całkiem ok?

Kamkaz bralas lutke,to mam pytanie. Widzisz,słyszałam, że w moim przypadku jeśli jest podejrzenie niedomogi lutealnej,to lepiej brać Duphaston. Ja jednak mam luteine i nie wiem,czy to dobrze? Natka,może Ty się orientujesz? Nigdy nie miałam niedomogi i nie wiem już chyba nic....

U mnie brzuch lekko pobolewa jak na @ ale ja już nawet nie doszukuje się objawów.

Natka ten wynik świadczy,że owulacja mogła być,ale to nic pewnego. Dopiero powyżej 28 uznają to jako pewny wyznacznik owulki.

Ostatnia edycja:
Magda skoro będziesz miała tą mocniejszą luteinę to wnioskuję, że dopochwową?
Powiem Ci tak, ja miałam przy niedomodze i na początku ciąży zlecony duphaston bo silniejszy (podjęzykowa luteina to 50tka, a duphaston setka), ale teraz od dłuższego czasu lekarz przepisuje mi właśnie luteinę dopochwową. Także moim zdaniem jak masz tą silniejszą to spokojnie możesz ją stosować. Z tym, że pamiętaj że ona będzie wpływać na wynik progesteronu w razie czego. W Polsce tak naprawdę zależy od lekarza, niektórzy przy niedomodze zapisują duphaston, inni luteinę. Także spokojnie bierz co masz.
A co do tego cyklu to nie trać jeszcze nadziei, przecież wszystko jest jeszcze możliwe-nawet przy tym wyniku który masz! Tylko w razie pozytywnego testu od razu brałabym luteinę na Twoim miejscu.
A w jakich jednostkach masz ten wynik? Ng/ml czy nmol?

Ostatnia edycja:
Kamkaz 27 w nmol. To jest tylko 8,5 w ng :-( Luteina będzie dopochwowa i wiem,że zaburza tempke i ten progesteron,ale albo tak,albo wcale...nie chcę tych hormonów,ale takie tracenie czasu jest bez sensu. Wiesz,że o tej luteinie po pozytywnym teście tez myślałam? Myślisz ze 2 x dziennie by starczyło jaj juz uda mi się zajść? No chyba ze w cyklu szczęśliwym progesteron będzie jakiś super,to się zastanowię czy brać :-)

Magda no właśnie mi się wydawało, że w ng norma po owulacji jest do 28 i z tego co kojarzę, to mój poprzedni ginekolog mówił, że przy wyniku powyżej 3 można mówić o tym, że owulacja była. A gdzieś kiedyś czytałam że właśnie jak jest kilka cykli z rzędu wynik między 6-10 to można podejrzewać niedomogę. Spróbuję później odszukać ten artykuł. I poszukam mojego wyniku później z ciekawości zobaczyć jak dokładnie u mnie były wypisane te normy dla poszczególnych faz cyklu.
Co do dawek to ja normalnie po owulacji miałam brać 2x1 tabl, a od pozytywnego testu 3x1tabl. Z tym, że ja brałam duphaston ale też w tej dawce 100, tak jak Ty masz luteinę.

Natka dokładnie tak jest jak piszesz. Dla starań progesteron powinien być powyżej 10 minimum. A myślisz ze ta luteina a nie dupek może być na tę niedomogę? Kurcze,nie mam jak iść na prywatną wizytę póki co,ale jak 3 cykle nic nie wyjdzie to nawet sama pojadę do tego cardiff.

Hej
Wróciłam po urlopie. Niestety u mnie pomimo 3 pięknych pęcherzyków podczas owu nic z tego. Wczoraj przyszła @ ale spodziewałam się, że tak będzie bo (.)(.) nie bolały i ogólnie nic mi nie było jesli chodzi o samopoczucie ciążowe. Więc walka trwa nadal.
Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam mocno kciuki!!!

Kamkaz...a gdzie Twój suwaczek???

reklama
Magda moim zdaniem to progesteron i to progesteron z tym że syntetyczny, działanie powinno być takie samo także myślę, że spokojnie można przy niedomodze stosować luteinę. Zaszkodzić nie zaszkodzi bo może tylko pomóc :-)

Doris w takim razie zaciskamy kciuki za ten cykl! &&&& mam nadzieję, że wypoczęta jesteś po urlopie :tak:

Do góry