reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Marcepanek masz rację to wymaga czasu. Powiem Ci szczerze, że u mnie przyszło to dość szybko i tak niespodziewanie. W grudniu spotkałam się z kleżanką której nie widziałam od kilku lat. Jakoś ostatni raz krótko po maturze. I tak zaczęłyśmy rozmawiać i weszłyśmy na temat mężów i dzieci. Koleżanka powiedziała że ma męża ale dzieci jeszcze nie. A ja niespodziewanie powiedziałam że mam córkę. Na pytanie w jakim wieku powiedziałam ze od kilku tyg zasila stado aniołków w niebie. Samo mnie te słowa zaskoczyły ale również i koleżankę. Wtedy tak naprawdę to sobie uświadomiłam.

reklama
Dziewczyny, ja mam doła :-(

Odebrałam wynik progesteronu. 7dpo mam tylko 8,5 :-( No załamka.....brzuch mnie boli, mam mega nerwa, okres jak nic na dniach przyjdzie, tym bardziej,że dziś mam spadek tempki... :nerd:

Dzwonił do mnie lekarz. Wysłał mi skierowanie na kolejne badanie progesteronu i prolaktyny na przyszły cykl. Fajnie, ale co z tego?! Nie udało mi się jednak zdobyć bromergonu z Pl.....porażka na całej linii! Czekam na @ i ryczę :sad: :no:

Magda, nie załamuj się. Musisz wierzyć do końca. A to lekarz z PL Ci wysłał skierowanie? Jak masz jakiegoś lekarza w Pl to może go poproś o tabletki. Całuje i przytulam :*

Bluecaat dziękuję :huh: GP mi wysłał skierowanie do domu,żebym nie musiała przychodzić do przychodni. Nie mam lekarza w Pl więc nic z tego....ten tutaj mnie skieruje do specjalisty, ale to będzie trwało wieki! :sad:

Magda wynikiem progesteronu narawdę nie martw się za bardzo. Gdy rok temu tragiłam do mojej pani doktor mój wynik wynosił 2.7. Więc to dopiero mało. No i i mnie to była prawdopodobnie przyczyna wieloletich starań. No i 3 dni po owulacji miałam zacząć brać luteinę przez 10 dni i odstawić. Tak mieliśmy działać w kilku cyklach ale pierwszym cyklu udało mi się zajść w ciąże z Mają. W tym cyklu sytuacja jest identyczna, brałam luteinę i zobaczyłam II kreski na teście i czekam na czwartkową wizytę i mam nadzieję zobaczyć serduszko. Nie masz żadnej rodziny w pl żeby skombinował Ci receptę na luteinę? Nie musi to być ginekolog a może wypisać lekarz rodzinny. Nie załamuj się tylko spróbuj coś załatwić

Marcepanek masz rację to wymaga czasu. Powiem Ci szczerze, że u mnie przyszło to dość szybko i tak niespodziewanie. W grudniu spotkałam się z kleżanką której nie widziałam od kilku lat. Jakoś ostatni raz krótko po maturze. I tak zaczęłyśmy rozmawiać i weszłyśmy na temat mężów i dzieci. Koleżanka powiedziała że ma męża ale dzieci jeszcze nie. A ja niespodziewanie powiedziałam że mam córkę. Na pytanie w jakim wieku powiedziałam ze od kilku tyg zasila stado aniołków w niebie. Samo mnie te słowa zaskoczyły ale również i koleżankę. Wtedy tak naprawdę to sobie uświadomiłam.

ja tez uwazam, ze nasze aniolki to sa nasze dzieci i mamy je, mimo, ze sa daleko w niebie, jak slysze, ze mam zapomniec i planowac drugie to szlag mnie trafia, jak mam zapomniec o MOIM DZIECKU?! no jak?!

Cześć kochane. :) Dzisiaj 28dc, jutro termin @. Mam chęć jutro zrobić sikacza... Ale czy warto? Może lepiej poczekać? Objawów brak, nawet piersi nie bolą ani nawet brzuch na @...

reklama
Lux o tym że mamy dzieci w niebie nie da się zapomnieć. Zawsze one będą w naszych sercach. A na teksty że to wszystko minie i zapomnimy to.nawet nie komentuje bo nie ma sensu. Sama powiedziałam że ktoś kto tego nie przeżył nie.jest w stanie tego zrozumieć. Tak jest i będzie cały czas...
PaniKovalowa ja na twoim miejscu od rana zrobiłabym test. Trzymam kciuki

Do góry