reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Magda_z_uk za kciuki bardzo mocno dziękuję.
Każda z nas która straciła swoe dziecko bbatdz mocno przeżywa kolejną ciążę. Strach już jest w nas wpisany. Ehhh ja też się cholernie boję o swoje maleństwo

reklama
cześć dziewczyny :) trochę mnie tu nie było bo chcialam zapomnieć o tych poporonieniowych zmartwieniach ale niestety nie idzie to tak łatwo.
Byłam wczoraj u lekarza z nadzieją, że poznam płeć ale niestety kicha. W sumie wiadomości dobre są takie że wyniki z krwi mam dobre no i szyjka taka jak być powinna. powinnam sypiać już tylko na lewym boku więc żeby to ułatwić i zrobić sobie przyjemność kupiłam poduchę w kształcie litery C :)

Michalina, byłaś na IP? Ty się nie wygłupiaj tylko zaciskaj nogi. Jeszcze na Was za wcześnie. trzymaj się tam ;)

Kamkaz strasznie mi przykro z powodu Twojej siostry. Napewno Tobie też ale staraj się teraz myśleć o swojej fasolce bo jej takie nerwy i smutki nie służą.

Ewik, bardzo bym chciała jakoś Cię pocieszyć ale nie wiem jak. Trzymaj się i staraj o bobasa mimo wszystko.

Ewel, w piątek masz usg genetyczne? Czy nie robisz?

Dziewczyny staraczki, oczywiście trzymam za Was &&&&&&&&&&& i nie przejmujcie się tym doszukiwaniem objawów itp. Jest to normalne i każda z nas przez to przechodziła. Wiadomo, lepiej jest się wyluzować ale gdyby to było takie proste... ;) wysyłam fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~

Teraz tak sobie myślę, że.ja w tej ciąży ani razu bety nie sprawdzalam. Raz tylko testem a później to już czekałam na usg.

Colly witaj:) Fajnie że się pojawiłaś:)
Zyczę z rana przyjemnego dnia choć u mnie pochmurno i deszczowo. Ja dziś znowu lecę na betę bo jutro mam wizytę. Cholernie się boję... żeby tylko było wszystko dobrze. Nie liczę na to, że zobaczę serduszko ale po tych wszystkich stratach nie umiem cieszyć się i ne martwić się o moje maleństwo.
Wczoraj wróciłam z pracy wieczorem i zaniosłam mojej mamie zakupy i widziałam że nie jest w dobrym nastroju więc.się pytam co i jak. A ona uświadomiła sobie że powinna mieć 4 wnucząt, a ma tylko 1 wnuczkę. To jest przerażające że z jednego domu jest tyle poronień.

Cześć dziewczyny :happy:

U mnie znowu spadek tempki....odechciewa mi się wszystkiego :confused2:

Kamkaz kciuki za betę! Niech szybuje do góry i cieszy Twoje serducho :tak: No i przykro,że tak wiele złego spotyka Twoją rodzinę :sorry:

Colly ja w tej ciąży chyba nie będę chciała znać płci. W poprzednich tylko na to czekałam, a teraz to do końca będę się martwić, czy znowu ktoś mi nie powie,że jest źle :-( Bardzo się cieszę,że Twoje maleństwo ładnie rośnie! Oby tak dalej kochana :tak:

Bluecaat ja nie wyspana, bo mnie do 1 w nocy koleżanka zagadała, ale już chyba przywykłam do tego ;-)

Miłego dnia kochane. Lecę do centrum na zakupy :-)

Hej,

Magda spadek niby jest faktycznie, ale temperatura na poziomie wyższych się utrzymuje. Moim zdaniem owulacja była w tym 11dc. U mnie też tak skakała temperatura w pierwszych dniach po owulacji, a w 7dpo w ogóle mega spadek miałam. Dopiero później się ustabilizowało trochę:-)

Bluecaat ja też niewyspana bo nie mogłam spać dzisiaj w nocy ;-)

Kamkaz beta na pewno będzie ładna:-) co do usg to może nawet jeszcze nie będzie Ci ginka robić bo na serduszko faktycznie może być za wcześnie? Który to dokładnie tydz i dzień wg OM?

Wychodzi 3 tydzień po owulacji a dokładniej to nie umiem obliczać bo jestem gapa. Wiem, że w ostatniej ciąży usg miałam robione bo sprawdzała endometrium itd a teraz napewno musze mieć zrobiony wymaz z szyjki bo już mi dr mówiła przez tel ze raz w miesiącu obowiązkowo no i gdyby ona zapomniała o tym to mam jej przypomnieć. Po tym co się ostatnio wydarzyło lepiej dmuchać na zimne. Przynajmniej na podchodzi do tego moha lekarka

Colly pytasz o usg gdzie jest mierzona przeziernosc itp? Bo tego nie mogla bym noe robic;-) pewnie ze robie testu papa nie robie tylko. W piatek mam. Dzis mialam wizyte u doktorki szyjka zamknieta wyniki mam dobre macica podnosi sie juz do gory.
Ostatnio widzialam malenstwo 23 kwietnia wtedy mialo 3 cm:-)

reklama
hej, za godzinę idę wysiadywać swoje przed wizytą u gina, wieczorem dam znać jak poszło, późnym wieczorem, bo po wizycie pewnie coś przekąszę i lecę po małą do żłobka i plac zabaw do wieczora.... chyba że nas burza złapie...
Colly no ja też się trochę nastawiam, że dzisiaj poznam płeć.... do tego Kinga ciągle mówi, że dzidziuś to chłopak, już imię ma dla niego, i mimowolnie ja też zaczynam myśleć jak o chłopcu... nic, zobaczymy... prędzej, czy później...
Kamkaz ja liczę tygodnie począwszy od 1 dnia ostatniej @.... kciuki za betę...

Do góry