reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Ja nie mogę długo czekać. Latka lecą.... :eek: Musze wiedzieć na czym stoję,żeby czasu nie marnować. Mimo wszystko jestem nad wyraz spokojna :tak:

Kamkaz trzymam najmocniej jak umiem!!! :-)

reklama
Oj Ania_kropla mam nadzieję, dziś już lepiej z tą nerwówką! Co się stało?

Magda_z_uk a duży masz ten stosunek? Bo jeśli tak to niestety może wskazywać na PCO. Oczywiście o ile badania były prawidłowo przeprowadzone czyli między 2 a 4 dc. Choć jeśli wszystko mieści się w granicach normy to przypuszczam, że stosunek nie jest taki zły :-)
Edit: przepraszam, doczytałam że masz za niski a nie za wysoki ten stosunek, w takim razie to na pewno nie PCO ale może świadczyć o niedomodze ciałka żółtego. Ile trwa Twoja faza lutealna i czy pojawiają się jakieś plamienia? Czy w cyklach z pomiarem temperatury w fazie lutealnej utrzymywał się w miarę stały poziom temperatury? Spokojnie, w razie czego niedomogę leczy się stosunkowo łatwo bo podaje się leki z progesteronem.

Ostatnia edycja:
Natka tak też właśnie podejrzewam,że to niedomoga. Palmien nie mam. Może po okresie ze dwa dni,ale nigdy poza tym. Faza lutealna od 3 cykli 12-13 dni. Temperatury mierze dopiero w tym cyklu,bo po ostatnim porodzie się zebrać nie mogłam. Moje cykle po ostatnim porodzie były bardzo krótkie,ale od 3 ostatnich juz są ok,ale nie tak regularne jak wcześniej. Mam skąd wziąć bromka i luteine,więc szybko się z tym uporam,ale jeszcze sprawdzę progesteron w przyszły piątek,bo dziś w nocy miałam potworny ból brzucha i rano skok temperatury,więc niby owulka. Ponoć ta moja prolaktyna może taka być,bo jestem dopiero 7,5 miesiąca po porodzie. Cóż.....walczę i zobaczymy co będzie. Dziękuję Kochana za wszelkie rady :-)

Niestety lekarz potwierdził że dziecko się nie rozwija, nie rośnie. Beta też jej wzrasta minimalnie. Dzisiaj lekarz kolejny raz kazał zrobić jej betę i w przeciągu 48 godz wzrosło o niecałe 100. A miała już 21 778. Więc taki wzrost jest bardzo mały. No i dzisiaj ma dzwonić do lekarza i będzie decydował co dalej. Na nasze szczęście udało się nam załatwić dobrego lekarza więc jest w dobrych rękach. Zresztą ten lekarz nowych pacjentek nie przyjmuje tylko po znajomości ale grunt że.się udało do niego dostać. Zapytał się czy chce u niego się leczyć czy wraca do swojego, a ona stwierdziła że do tamtego lekarza nie wróci.

Ojej, no to wspolczuje. Ja mialam obumarcie ciazy w kwietniu. A to duza ciaza byla? Bo jak tak to moze miec lyzeczkowanie, ja tak mialam.

No niby 8 tydz ale dziecko wygląda na ok 5 tydz. Tylko w tym przypadku jest tak, że dziecko żyje ale się nue rozwija. Serduszko cały czas bije

reklama
Niestety lekarz potwierdził że dziecko się nie rozwija, nie rośnie. Beta też jej wzrasta minimalnie. Dzisiaj lekarz kolejny raz kazał zrobić jej betę i w przeciągu 48 godz wzrosło o niecałe 100. A miała już 21 778. Więc taki wzrost jest bardzo mały. No i dzisiaj ma dzwonić do lekarza i będzie decydował co dalej. Na nasze szczęście udało się nam załatwić dobrego lekarza więc jest w dobrych rękach. Zresztą ten lekarz nowych pacjentek nie przyjmuje tylko po znajomości ale grunt że.się udało do niego dostać. Zapytał się czy chce u niego się leczyć czy wraca do swojego, a ona stwierdziła że do tamtego lekarza nie wróci.
kurcze a pamiętam jak pisalas o jej ciąży a tu takie smutne rzeczy się dzieja :no:

Do góry