reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Dzieki dziewczyny. Na chwile obecna plamienie ustało. Ale jajniki ciągną niemiłosiernie i piersi tkliwe więc chyba owu na rzeczy. Jak by nie było to teraz 6 i tak mam kontrole więc podglądniemy co tam sie dzieje.

Kamkaz&& musi być dobrze :)

reklama
Marcepanek oby to nie było nic poważnego.
Kamkaz trzymam kciuki za pięknie przyrastającą betę. :)
Kurcze dopiero 12 maja przewidywany termin @... No jestem taka niecierpliwa, że szok. ;) Cieszę się niezmiernie, że wam się udaje i właśnie nie mogę się doczekać kiedy ja doczekam się cudu. :)

Kamkaz GRATULACJE ! :D cieszę się bardzo :D i po co Ci były te wcześniejsze testy? :p no i chyba faktycznie przeziębienie to jeden ze zwiastunów ciąży. Ja też przeziębiona testowałam. Odzywaj się jak bedziesz miała wyniki bety :) Dbaj o siebie teraz, unikaj nerwów, zdrowo się odrzywiaj itp. Itd. :D Cieszę się bardzo, jeszcze raz gratulacje kochana :*

kamkaz gratulacje!!!! fajnie, ze pojawiaja sie tutaj tez pozytywne wiadomosci:) Zobaczylam ten test i od razu lezka w oku, pamietam swoje szczescie jak mi wyszly takie kreseczki....mam nadzieje, ze niedlugo i mnie i cala reszte cos takiego spotka!

a u mnie nijak- przestalam plakac ale chodze czesto wkurzona...wyzywam sie na mezu:( szukam winnych, obwiniam siebie, jego, caly swiat dookola, wkurzam sie ze inni sa w ciazy (przez co czuje sie jeszcze gorzej ze ale jestem swinia i ze nie powinnam tak ale nie umiem inaczej). Musze wytrzymac do sierpnia teraz, wtedy zaczynamy starania, chce odczekac pelne trzy @, poza tym we wrzesniu koncze szkole o ktorej marzylam jeszcze przed rozpoczeciem studiow, a w lato czekaja mnie praktyki bo to szkola artystyczna, wiec ciaza tak naprawde niezbyt na reke jesli juz sama mam teraz decydowac. No i teraz mam sezon super na klientki a w ciazy nie moglabym ich przyjmowac wiec wole odpuscic. Tlumacze sobie ze bede miala fajne wakacje, zarobie kase, zrobie na spokojnie szkole, porobie sobie reszte ewentualńych badan, wylecze zeby itd i do roboty:)
3 miesiace to nie jest dlugo ale teraz wydaja mi sie wiecznoscia i to najgorsze...no i strach, ze przeciez moge zaczac sie starac za 3 miesiace ale w ciaze moge zajsc i za rok albo dwa...albo wiecej kto to wie i to mnie dobija:((((

Migduch po łyżeczkowaniu to ja bym nawet się bała w pierwszym cyklu. Lepiej te 3 odczekać. Ten czas potraktuj właśnie jako lepsze przygotowanie się do ciąży. A te wszystkie emocje są normalne musisz je przejść. Polecam lampkę wina na rozluźnienie. Nie żebym Cię w alkoholizm wpędzała ,ale mi osobiście taki stan nieważkości ułatwił te ciężkie dni.

Kamkaz jak tam beta? Wiadomo już coś?

Marcepanek ale ja nie mialam lyzeczkowania. Udalo sie farmakologicznie i od razu po wszystkim lekarz sie zachwycala ze super pieknie wszystko sie oczyscilo, ze male endometrium no i super....teraz czekam na wizyte u lekarza kontrolna, wybieram sie w srode, to juz beda 2 tyg. po wszystkim.
A swoja droga co znaczy ze male endometrium i dlaczego to dobrze? Ktos wie?:)

Jestem jestem.... wyniki odebrane. No i troszkę się zaniepokoiłam bo mała beta bo tylko 116,4 za to piękny progesteron 31,75. W poniedziałek powtórze betę i zobaczymy

Kamkaz ty bierzesz luteine? Bo ona fałszuje wynik progesteronu dlatego lekarze nie robia nawet go przy braniu luteiny. Beta dobra:-)

reklama
Do góry