reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Dzieki dziewczyny. Na chwile obecna plamienie ustało. Ale jajniki ciągną niemiłosiernie i piersi tkliwe więc chyba owu na rzeczy. Jak by nie było to teraz 6 i tak mam kontrole więc podglądniemy co tam sie dzieje.

Kamkaz&& musi być dobrze :)

reklama
Marcepanek oby to nie było nic poważnego.
Kamkaz trzymam kciuki za pięknie przyrastającą betę. :)
Kurcze dopiero 12 maja przewidywany termin @... No jestem taka niecierpliwa, że szok. ;) Cieszę się niezmiernie, że wam się udaje i właśnie nie mogę się doczekać kiedy ja doczekam się cudu. :)

Kamkaz GRATULACJE ! :D cieszę się bardzo :D i po co Ci były te wcześniejsze testy? :p no i chyba faktycznie przeziębienie to jeden ze zwiastunów ciąży. Ja też przeziębiona testowałam. Odzywaj się jak bedziesz miała wyniki bety :) Dbaj o siebie teraz, unikaj nerwów, zdrowo się odrzywiaj itp. Itd. :D Cieszę się bardzo, jeszcze raz gratulacje kochana :*

kamkaz gratulacje!!!! fajnie, ze pojawiaja sie tutaj tez pozytywne wiadomosci:) Zobaczylam ten test i od razu lezka w oku, pamietam swoje szczescie jak mi wyszly takie kreseczki....mam nadzieje, ze niedlugo i mnie i cala reszte cos takiego spotka!

a u mnie nijak- przestalam plakac ale chodze czesto wkurzona...wyzywam sie na mezu:( szukam winnych, obwiniam siebie, jego, caly swiat dookola, wkurzam sie ze inni sa w ciazy (przez co czuje sie jeszcze gorzej ze ale jestem swinia i ze nie powinnam tak ale nie umiem inaczej). Musze wytrzymac do sierpnia teraz, wtedy zaczynamy starania, chce odczekac pelne trzy @, poza tym we wrzesniu koncze szkole o ktorej marzylam jeszcze przed rozpoczeciem studiow, a w lato czekaja mnie praktyki bo to szkola artystyczna, wiec ciaza tak naprawde niezbyt na reke jesli juz sama mam teraz decydowac. No i teraz mam sezon super na klientki a w ciazy nie moglabym ich przyjmowac wiec wole odpuscic. Tlumacze sobie ze bede miala fajne wakacje, zarobie kase, zrobie na spokojnie szkole, porobie sobie reszte ewentualńych badan, wylecze zeby itd i do roboty:)
3 miesiace to nie jest dlugo ale teraz wydaja mi sie wiecznoscia i to najgorsze...no i strach, ze przeciez moge zaczac sie starac za 3 miesiace ale w ciaze moge zajsc i za rok albo dwa...albo wiecej kto to wie i to mnie dobija:((((

Migduch po łyżeczkowaniu to ja bym nawet się bała w pierwszym cyklu. Lepiej te 3 odczekać. Ten czas potraktuj właśnie jako lepsze przygotowanie się do ciąży. A te wszystkie emocje są normalne musisz je przejść. Polecam lampkę wina na rozluźnienie. Nie żebym Cię w alkoholizm wpędzała ,ale mi osobiście taki stan nieważkości ułatwił te ciężkie dni.

Kamkaz jak tam beta? Wiadomo już coś?

Marcepanek ale ja nie mialam lyzeczkowania. Udalo sie farmakologicznie i od razu po wszystkim lekarz sie zachwycala ze super pieknie wszystko sie oczyscilo, ze male endometrium no i super....teraz czekam na wizyte u lekarza kontrolna, wybieram sie w srode, to juz beda 2 tyg. po wszystkim.
A swoja droga co znaczy ze male endometrium i dlaczego to dobrze? Ktos wie?:)

Jestem jestem.... wyniki odebrane. No i troszkę się zaniepokoiłam bo mała beta bo tylko 116,4 za to piękny progesteron 31,75. W poniedziałek powtórze betę i zobaczymy

Kamkaz ty bierzesz luteine? Bo ona fałszuje wynik progesteronu dlatego lekarze nie robia nawet go przy braniu luteiny. Beta dobra:-)

reklama
Do góry