reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Jo-manh 160 to dużo jakoś, jak robiłam małej to płaciłam ok 40 zł, ale prawdą jest, że zdecydowana większość ma niedobór i suplementować powinien każdy, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym... trzeba też pamiętać o jodzie, na jednym z wykładów babka mówiła, że dzienna dawka dla kobiet w ciąży to 250 mikrogramów, a standardowo w suplementach jest połowa tego...
Panikovalowa, Lux trzymam &&&&
Marcepanek jak twoje krechy????
Ania gratuluję synka!!!
Mój mąż powiedział swojej rodzinie o naszej ciąży, jego siostra do mnie zadzwoniła (ja byłam z Kingą u moich rodziców w czasie świąt), że gratuluje i teraz, żeby tylko była dziewczynka, taka śliczna i mądra jak Kingusia i powiem wam, że mnie rozdrażniłą, bo teraz to najważniejsze żeby zdrowe było i urodziło się wtedy, kiedy trzeba.... ale ona jest nieświadoma naszych przejść ciążowych...
A jutro wyczekana wizyta....

reklama
Jo-manh 160 to dużo jakoś, jak robiłam małej to płaciłam ok 40 zł, ale prawdą jest, że zdecydowana większość ma niedobór i suplementować powinien każdy, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym... trzeba też pamiętać o jodzie, na jednym z wykładów babka mówiła, że dzienna dawka dla kobiet w ciąży to 250 mikrogramów, a standardowo w suplementach jest połowa tego...
Panikovalowa, Lux trzymam &&&&
Marcepanek jak twoje krechy????
Ania gratuluję synka!!!
Mój mąż powiedział swojej rodzinie o naszej ciąży, jego siostra do mnie zadzwoniła (ja byłam z Kingą u moich rodziców w czasie świąt), że gratuluje i teraz, żeby tylko była dziewczynka, taka śliczna i mądra jak Kingusia i powiem wam, że mnie rozdrażniłą, bo teraz to najważniejsze żeby zdrowe było i urodziło się wtedy, kiedy trzeba.... ale ona jest nieświadoma naszych przejść ciążowych...
A jutro wyczekana wizyta....
trzymam kciuki za wizyte!

Jo-manh ja mieszkam w NL i kupowałam w drogeri najtańszy zestaw b complex, myślę, że firma nie ma znaczenia, porównać można ewentualnie ile jest jednostek czy miligramow poszczególnych witamin w tabletce i wybrać te gdzie więcej:-p

Ania kropla trzymam kciuki za wizytę&&&&&&&& komentarze innych osób są czasem bardzo denerwujące, szczególnie jak ktoś nie wie o stracie, ostatnio spotkałam taka dalszaa znajomą i widząc mnie w ciąży zapytała najpierw czy mam już rozstępy:baffled: nie o zdrowie dziecka czy moje samopoczucie, ale cóż niektórzy przechodzą ciążę beztrosko i nie wiedzą jak bardzo można bać się o zdrowie dziecka i że myśl o tym co może stać się z moja skórą jest ostatnią rzeczą o której się myśli.

Staraczki trzymam za Was kciuki &&&&&&&& niech wredne @@@ już nie przyjdą dłuuuugi czas.
Łapcie fluidki --------------------------------------------

Ostatnia edycja:
Jo-manh ja mieszkam w NL i kupowałam w drogeri najtańszy zestaw b complex, myślę, że firma nie ma znaczenia, porównać można ewentualnie ile jest jednostek czy miligramow poszczególnych witamin w tabletce i wybrać te gdzie więcej:-p

Ania kropla trzymam kciuki za wizytę&&&&&&&& komentarze innych osób są czasem bardzo denerwujące, szczególnie jak ktoś nie wie o stracie, ostatnio spotkałam taka dalszaa znajomą i widząc mnie w ciąży zapytała najpierw czy mam już rozstępy:baffled: nie o zdrowie dziecka czy moje samopoczucie, ale cóż niektórzy przechodzą ciążę beztrosko i nie wiedzą jak bardzo można bać się o zdrowie dziecka i że myśl o tym co może stać się z moja skórą jest ostatnią rzeczą o której się myśli.

Staraczki trzymam za Was kciuki &&&&&&&& niech wredne @@@ już nie przyjdą dłuuuugi czas.
Łapcie fluidki --------------------------------------------
zlapalam oby bylo to TO :-D

ania_kropla zgadzam się co do jodu, jest bardzo ważny. Zauważyłam, że jak kobieta ma problemy z tarczycą a stara się o dziecko to profilaktycznie właśnie jod zapisują endokrynolodzy (przynajmniej u mnie w okolicy), bo sam jod jest na receptę. Ja brałam dobre pół roku przed zajściem w ciążę i teraz w ciąży też, aż do momentu gdy folik zastąpiłam witaminami. A jak tam u Ciebie w ogóle? Jak się czujesz?
kciuki za wizytkę &&&&&&&&&&&&&&

ania a jak tam u Ciebie po świętach? Jak się czujesz? Mały daje popalić kopniaczkami? :-)

Cześć dziewczyny.
ania_kropla martwi mnie bo nie ciemnieją :( Dzis 34dc @brak i wszystkie objawy na fula. Jutro zrobią mi beta HCG ,a wyniki dopiero w czwartek. Boje sie strasznie ,że to coś innego ,a nie ciąża :(
Bo cień wychodzi na testach rożnych firm. Ale jest tak delikatny ,że niemal niewidoczny :(

Marcepanek ... nie odzywam się ale śledzę wpisy i coś Ci powiem :) w ciąży z Lilu zrobiłam 4 testy w odstępach co 2 dni i ... mało tego że nie ciemnialy to wręcz ostatni był jaśniejszy od drugiego ... ich intensywność nie miała żadnego znaczenia. A i tez to byly takie bladziochy ze zaraz po zrobieniu nawet pisalam dziewczynom ze negatyw wyszedl a dopiero po kilku min wyłaziła druga kreska. Beta wynosiła 287. to była ciąża tyle ze wczesna ... a teraz ooo ;-)

Załączniki

• 1428420749491.jpg
    1428420749491.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
Marcepanek rurka mnie wyprzedziła, testami się nie sugeruj, @ brak, to najważniejsze, zatem czekamy na wyniki bety...
Jeśli chodzi o moje samopoczucie to jest ok, wydaje mi się, że te niewielkie mdłości przeszły już całkiem, w ogóle nie wymiotowałam tym razem, brzuch ciągle lekko pobolewa, zwłaszcza wieczorem po całym dniu aktywności, chociaż się nie przemęczam, ciągle zdarza mi się podnieść Kingę, jakoś nie mogę tego wyeliminować, dobrze że niewiele waży (13,5 kg)... a tak w ogóle to jakoś nie czuje się ciążowo, chociaż brzuch wydaje mi się większy, piersi oczywiście wielkie i bolesne, a poza tym abstrakcja, jutro na podglądanku może bardziej to do mnie dotrze...
Pisałyście o gryzieniu, moja gryzła przez rok, nic nie pomagało, żadne tłumaczenie, przeszło samo, chociaż w chwili złości pierwsze, co robi, to właśnie gryzienie, dodam, że gryzie tylko mnie...

reklama
Jestem ciekawa co przyniosą kolejne dni... Objawy od półtora tygodnia to: zgaga, czasem dyskomfort podbrzusza, brak apetytu, wahania nastroju, częste bieganie siusiu, senność, zmęczenie, mdłości (bez wymiotów) a dzisiaj nowy objaw - puchnące dłonie tak jak w poprzedniej ciąży. Ale od południa boli mnie brzuch na @. Czuje, że jak nie jutro to w ciągu kilku dni @ przyjdzie. Mój P. przypomina mi ciągle, że w tamtej ciąży tez mówiłam codziennie, że zaraz dostane @. Cholernie się martwię, niecierpliwie i wszystko naraz.

Ostatnia edycja:
Do góry