reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Natka u mnie ok, kopniaczki czuję ale nie są jeszcze uciążliwe wręcz przeciwnie, no chyba że w pełny pęcherz trafi:-D, poza tym czuję się świetnie, rosniemy, już 2,5 kg na plusie. A jak u Ciebie?

Ania kropla dopiero teraz zwróciłam uwagę na Twój suwaczek, już 13 tydzień Ci mija :-) ale ten czas leci

Rurka ale slicznotka:-)

reklama
Marcepanek dziewczyny dobrze piszą, intensywność kreski naprawdę o niczym nie świadczy. U mnie na początku był mega bledzioch, i to na teście czułości 10 (bo ja testowałam wcześnie więc te standardowe testy 25mIU to w ogóle drugiej kreski ani cienia nie pokazały). Jak poszłam w ten sam dzień na betę to była dopiero 14mIU, a po dwóch dniach 53. A na testach nadal ten sam bledzioch, czasem wręcz miałam wrażenie że z dnia na dzień słabiej widoczny. Czekaj spokojnie na betę.

Ania moja Mała daje nieźle czadu :-) wierci się strasznie! Ale przynajmniej jestem spokojna bo Ją czuję :-) mój mąż za to się nadziwić nie może że aż cały brzuch mi skacze (zwłaszcza, że wszyscy straszyli że przez to że łożysko mam na przedniej ścianie to będę ruchy słabo czuć). No i mąż każdego dnia puka i mówi do córeczki:-):-) dziś byłam u lekarza bo miałam wizytę (choć nie u mojego gina), no i sobie znowu trochę podglądnęłam Malutką:-) a co do wagi to u mnie już 4kg na plusie:-)

Ja ze Stellą przytyłam w całej ciazy 10 kg, a teraz już ponad 7 mi przybyło :-p..chyba z drugim dzieckiem szybciej idzie waga.. albo po prostu za dużo wpierdzielam:zawstydzona/y::laugh2:

O niee. A u mnie pewnie już kilogram do przodu a po świętach to pewnie jeszcze więcej. Mam nadzieję, że zabardzo się nie roztyję bo później słabo będzie z gubieniem tłuszczyku w zime. A te domowe ćwiczenia do mnie nie przemawiają.

I jak tam teściory wychodzą? Kto kiedy testuje? PaniKovalowa i Luxu na dniach, Marcepankowi to można chyba już gratulować. :)

Cześć po świętach.

U nas kolka sie nie powtórzyła. Kupiłam w ręce infacol, czy jakos tak. Podaje go zapobiegawczo, ale nie przy kazdym karmieniu, żeby nie przedobrzyć, a tylko wtedy, gdy mały zaczyna sie zawijać z bólu brzuszka. I pomaga na razie. Niestety nie mam moLiwosci kupić ten sub simplex. Moze któraś z Was bywa czasem w Niemczech? Bo w polskich aptekach nie ma.

Ale lecą wasze suwaczki! Hoho!

A propos kg. Ja przytyłam 12 kg, ale zostały mi 4,5 kg i waga nie chce drgnąć. :crazy: No ale bede sie tym martwić troche pózniej.

a to fotka dla ciotek. Mamy dzis równe 4 tygodnie:)

Jejku agaawa ale ten czas leci! Już 4 tygodnie! :-) ale sobie słodko śpi :-)
dobrze, że kolka się nie powtórzyła, może faktycznie ten lek co podajesz zapobiegawczo Piotrusiowi pomaga. Ja w Niemczech nie bywam, także nie pomogę z tym sub simplexem.

A co do wagi to ja Wam powiem, że ja to w sumie aż tak się nie przejmuję tym. Jem normalnie (choć może faktycznie przez święta trochę obżarstwa było hehe), a jak mam ochotę na coś słodkiego na przykład to też wcinam ;-) fakt, że zdziwiłam się, że w trzy tyg przybyło mi 2 kg bo wcześniej pomiędzy wizytami nie było u mnie aż takiej różnicy wagi, no ale cóż. Ja generalnie zawsze byłam mega szczupła, większość życia miałam niedowagę mimo jedzenia naprawdę ogromnych ilości. Nie wiem, może dobra przemiana materii. W każdym razie muszę przyznać, że naprawdę się nie przejmuję (przynajmniej na razie ;-)) mimo, że moja waga zbliża się pierwszy raz w życiu do 60 kg hehe :-D

A co do wagi to powiem wam że jestem 4 tyg I 2 dni po porodzie a na wadze 20 kilo mniej !!!! No nie całe pół kilo do 20 mi brakuje. Jeszcze ze 2 kilo i będę ważyła tyle co przed ciążą ale dietę trzymam dalej bo mam jeszcze zapas do zrzucenia ... aaa jestem na diecie lekkostrawnej stałe pory i małe porcje ... karmię piersią cały czas jedno nie koliduje z drugim.

Ostatnia edycja:
No i dzisiaj (nie) powinien przyjść @. Jak na razie czekam do końca tygodnia bo przez cp mógł mi się @ rozregulować. Jak do końca tygodnia @ się nie pojawi 13 kwietnia lecę na betę.
W nocy było mi niedobrze, dzisiaj bóle menstruacyjne ale objawy ciągle się utrzymują. No i puchną mi te łapki..

Ostatnia edycja:
reklama
Dzieki dziewczyny za wsparcie. Jutro bede wiedziała 100% co i jak. Boje sie tak strasznie tego ,że usłyszę zupełnie co innego niz chce :(

Agaawa jeju co za słodziak :)
PaniKovowa ,a kiedy termin potencjalnej @? Oczywiście zeby nie przyszła &&&

Luxuorius &&& za pozytywa oczywiście :)

Do góry