reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Aniu oj niedobrze ale głowa do góry. Gorączke zbijaj czymś bo to napewno maluchowi nie służy. Co do przychodni to z mojego doświadczenia wynika że na telefon to się nic nie załatwi. Trzeba pójść i nie dać się zbyć. A póki co tak jak Natka polecam domowe metody. Moja lekarz mówiła też żeby brać wapno, na gardło tantum verde.
Żeby ruchy poczuć jeszcze masz czas, spokojnie Aniu. Nie denerwuj :)

reklama
Ania a łożysko masz na przedniej czy tylnej ścianie? Podobno w pierwszej ciąży później się czuje, standardowo ok 20tc. Ja miałam łożysko na tylnej i poczułam ok 18tc. Zdrowiej kochana :*

Aniu biedaku idź koniecznie do lekarza, bo gorączka dzidziusiowi nie służy. Ania ja poczułam ruchy w 22 tyg, a w 24 tyg dopiero zaczęły byc dobrze wyczuwalne i regularne. Takze sie nie martw nic.

dzieki dziewczyny, Wam sie chyba najbardziej moja piżamka w uśmiech podoba, a nie dynia hallowinowa:))

mika, ja nastawiona na SN, bo zawodowo zajmuje sie różnymi sprawami dotyczącymi znieczulenia, zabiegów operacyjnych, sprzętem, epidemiologią i dlatego .... CC jako ostateczność. Ale wiesz - jak Piotruś bedzie miał 4,5 kg, a ja w biodrach rozmiar 34/36 - to moze byc cieżko. Ale chce znieczulenie i moze dam rade, co? No jakos myślałam, ze Elka przejmie brzusio, ale sie nie odzywa, wiec Dziewczyny - ustawiać sie w kolejce i sexować az bedzie furczec:)) jak nawet brzucha nie przyjmiecie, to chociaż trocherzyjemnosci zaznacie. :-D

Izka - gratulacje! &&&&&&&&

ja ja oddałam dzis samochód do przeglądu, potem lazilam po galerii 3 godziny, a Piotruś dalej nie chce wychodzić!

Bafinka a no to skoro miałaś już hsg to rzeczywiście teraz kolejnym krokiem jest laparoskopia. Myślę, że mimo wszystko warto się zdecydować, to jest bardzo dobry sposób nie tylko na sprawdzenie drozności, ale i ogólnej budowy jajników i jajowodów. Taką laparoskopię zwiadowczą na pewno lepiej zniesiesz i fizycznie i psychicznie niż tę laparoskopię, którą miałaś...
a co do leków na menopauzę to mi kiedyś też lekarz tako lek na wywołanie @ zapisał-teraz sobie przypomniałam jak to napisałaś ;-) jakiś na d chyba o ile dobrze pamiętam, ale wykupiłam, przeczytałam ulotkę i.. nie wzięłam ani tabletki. Ja schizol straszny jestem :-)
A co do ruchów to regularnie nie czuję. Od kilku dni czuję lekkie smyranie, ale tak naprawdę nie codziennie i tylko jak leżę. Nawet nie mam pewności, że to TO, no ale tak mi się wydaje. Także czekam na konkretne ruchy:-) czuję się ok, ale muszę dużo leżeć przez te skurcze więc prawie całe dnie spędzam pod kocem na kanapie. A o imionach to na razie jeszcze boję się myśleć... ;-)

Agaawa ale mały uparciuszek:-) a kiedy masz do lekarza jechać jeśli nic się nie ruszy samo?

We środę mam USG w luxmedzie, a do swojego gina prowadzącego jade na ktg i USG we czwartek. Mnie w sumie tez jest dobrze, w życiu sie tak nie wyleniłam, juz mi sie nudzi... Hehe.... Ale cieżko mi sie chodzi i juz sie o synka boje. I chciałabym go zobaczyć. Ciekawe do kogo podobny.... Ech....

Agawaa - Piotruś to syneczek mamusi... dobrze mu u Ciebie :-)

A moja córunia tatunia.... hehe chyba w planach ma już wyjście tylko jej jeszcze nie wychodzi :-D acłą noc bolał mnie brzuch .. tak okresowo i plecy nad kością ogonową... przez co spałam niespokojnie oczekując na skurcze... ale nic na razie...

Dziewczyny pare dni mnie nie było ale chcę się Wam pochwalić, że wczoraj ujrzałam dwie grubaśne krechy!! Test zrobiłam bo miałam pare objawów, bałam się że sobie wkręcam ale nie! Dziś chce poszukać jakiegoś lekarza i oczywiście wszystko potwierdzić n a usg, bety nie robie

reklama
Do góry