reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Marta-l 22 czerwca to tylko dwa tygodnie, więc skoro jest wszystko ok to dasz radę, tylko się Kobietko oszczędzaj !!
Kochająca_mama30 ja za około tydzień będę robić badania krwi, moczu i ten nieszczęsny test na glukozę :szok:.
Super że masz dobre wyniki i że się dobrze czujesz, a to lenistwo jeszcze zdążysz pokochać do czasu porodu, a potem będzie Ci go brakować ;-)
Co do wagi, marzy mi się na koniec ciąży być w przedziale + 10 do 15kg. Myślę że jest to do zrobienia, nie chciałabym przytyć więcej niż 15, bo wiem że potem trudniej schudnąć, a przyznam, chciałabym wrócić do swojej wagi. Co będzie dalej zobaczymy, na razie dwa razy dziennie smaruję brzusio to oliwką to balsamem aby rozstępy nie wychodziły, na razie skóra jest nawilżona i nie swędzi.
A co do porodu - tak jak piszesz, zaplanowane można mieć jedno, a może wyjść całkiem co innego i nie da się tego przewidzieć - na razie czytam i zbieram informacje :tak:
Kruszka wózek super !! A brzuszka gratuluję, każdy jest piękny i chyba każda Kobieta szczyci się akurat swoim najbardziej :-) - ja wypatrywałam swojego w lusterku niemalże codziennie no i w końcu się doczekałam :-)
Mój aparat to fajna zabaweczka :-) lustrzanka Nikon D90 + obiektyw 18-200.
Jeżeli chodzi o aparat, przede wszystkim, jest kolosalna różnica między zwykłą cyfrówką a lustrzanką, więc przede wszystkim to lustrzanka, niestety są one sporo droższe, większe i cięższe. Zwykłą cyfrówką nie zrobisz tak porządnego zdjęcia. Co do lustrzanek, wg mnie najlepsze firmy to Nikon i Canon - bardzo zbliżone do siebie parametrami i cenami, jakościowo rewelacyjne (ja wybrałam Nikon jakoś mi bardziej przypasował). Napisz jaką kwotę chcesz przeznaczyć łącznie na aparat, to mogę wskazać co ja bym wybrała mając budżet którym operujesz.

Wracając jeszcze do zdjęć... kocham je robić, niestety ostatnio brakuje mi czasu na moje hobby. W każdym razie, mogę przedstawić kilka z moich prac 196011_177136849005143_1952927_n.jpg196399_177136825671812_557307_n.jpg199369_177115495673945_6472937_n.jpg199535_177109849007843_4505466_n.jpg200048_177113699007458_250536_n.jpg200359_177997445585750_5778572_n.jpg200581_177111239007704_100001264876123_497132_831219_n.jpg207617_177848242267337_100001264876123_502633_6705434_n.jpg422098_315972751788218_1526204083_n.jpg
Ehh, czemu czasu jest tak mało :(

reklama
Cały dzień w stresie siedziałam w oczekiwaniu na ten pulsujący kropek ze szczęściem!!!!

oto pierwsza fotka moich 3 mm szczęścia :) niestety nie jest animowana więc nie widać jak ta kropa w górnej części ładnie pulsuje.

Ja to pulsowanie widziałam. Autentycznie!!!!

Gratuluję.

Napisz koniecznie na kiedy masz termin i co ci lekarz powiedział.

Kobietka jak rozmowa?

Kruszka sama wykropkowalam, zeby nie robic reklamy, no ale juz Danutaski napisala to sie dolacze, my mamy D3100 z obiektywem 18-55mm. Na wystarczy taki, bo nie jestesmy jakos zapalencami:) Canony sa tez dobre, ale maja takie obudowy brzydkie wg mnie, a Nikony maja juz solidniejsze. Dobry wybor wozka!! Przymierzalas sie juz do niego? w sensie jak sie prowadzi, czy zrotny i w ogole??

Danutaski masz talent, szkoda, ze nie masz czasu, bo szkoda go marnowac. I zapomnialas o fluidkach:zawstydzona/y:

Gatto fluidki oczywiście przesyłam dla Ciebie oraz innych starających się dziewczyn !!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kochane, myślę o Was co wieczór i przy paciorku zawsze proszę abyście też mogły już nosić fasolki pod swoimi serduszkami. Wierzę że lada moment Wasze marzenia zaczną się spełniać !!

A wracając do zdjęć, często kiedy dopada mnie smutek z powodu braku czasu, myślę sobie, że może za kilka lat, gdy się kredyty trochę pospłaca, może nie będę musiała tyle pracować i będę mogła bardziej poświęcić się mojemu hobby.
W końcu zdjęcia można robić przez całe życie, okazje nigdy się nie skończą !!

Danutaski ty jestes obeznana w tematach moze wiesz cos na temat jajnikow i jajowodow. Juz ci przedstawiam pytanie:happy:Otoz wiem, ze mam niedrozny lewy jajowod, bo na jajniku tez byla cysta endo, zrobili droznosc i doopa, nie da sie udroznic. Drugi prawy dziala. W tym cyklu wszystko wskazuje na to, ze dziala lewy jajnik z tym niedroznym jajowodem. Czy jest mozliwe, zeby ten prawy wylapal komorke z lewego?? czy raczej jest to niemozliwe? Gdziesz czytalam, ze prace niedroznego jajowodu przejmuje ten drozny, ale chyba w przypadku gdy i jajnik nie dziala lub go nie ma? Sama nie wiem....nie zapytalam lekarza, a wszystko to takie skomplikowane i malo wiadomosci na ten temat jest.

Hej butterfly :-) Słyszałam również o nim od kilku szczęsliwych zaciążonych:-) więc &&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Gatto ale zonk!! A tak sie zastanawiałam przez chwilkę czy sama tego nie zrobiłaś:-) Rzeczywiście model, który mi podałas był w kwestii był rozważań, a skoro jestes zadowolona:-) Ja jestem amatorką, lubie poprostu pstryknąc kilka fajnych fotek. Jestem z wykształcenia "przyrodnikiem" tak to ujmę, więc jeszcze na studiach mnóstwo czasu spedzałam w lesie, w parkach narodowych. Teraz na weekend mieliśmy jechać nad Biebrzę, ale zatrzymały nas przykre sprawy rodzinne u mojego męza, bydgoskie zresztą...
Danutaski chodzi mi kwote ok 2,5 tys., coś dla amatora. Będę Ci bardzo wdzięczna za pomoc :-)Nie wiem czy ta kwota nie zacznie sie zmniejszać, bo juz trzeci miesiec będziemy płacic czynsz za mieszkanie, którego nie udało nam sie wynająć. Gdybyście cos słyszały to jest to mieszkanko 2-pokojowe w stolicy, ale w cichym i spokojnym miejscu. A jeszcze chciałam zamówic tapicera do kanapy, ech... a portfel będzie coraz cieńszy:crazy:

Kruszka no ja mam nadzieję,że mi pomoże :-) nie jestem aż taką super katoliczką ale liczę na cud, w weekend byłam w Częstochowie też się pomodliłam za to ;-)
Czasami tyle pozostaje, modlić się:-) Mój mąż ostatnio bywał w Częstochowie, to tez zajeżdzał na Jasna Górę, by sie za nas modlić, wczesniej za nasze bliźniaki, teraz bym szczęsliwe donosiła choc to jedno:tak: Teraz musi sie udać:-), wierzę w to.
Danutaski zapomniałam dodac, ze fotki są świetne, życzę Ci nie brakowało czasu na takie hobby:-)

reklama
Kruszka też mam nadzieję,że pomoże - nic innego nie zostało, a modlitwa nic nie kosztuje a może pomóc :) a z tym paskiem to wyczytałam na forum,że to taki jakby talizman i dostałam do niego modlitwy :-)

Do góry