reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

teraz mam wizytę 22 czerwca i wtedy kartę ciąży dostanę :) i nie wyjdę stamtąd bez zwolnienia bo u nas stresująca jest końcówka miesiąca więc nie mam zamiaru tego przeżywać. Od 13 szefowa ma urlop więc będę się bardzo oszczędzać w pracy :)

reklama
Cześć,
odkąd jestem na wolnym, nie przesiaduję na necie tak jak w pracy, dlatego zaglądam tu dopiero dziś :biggrin2:

Odebrałam dziś wyniki krwi i moczu, właściwie od ostatnich niewiele się zmieniły tak więc nie będę się niczym przejmować, bo w ciąży wszystko może się zdarzyć.
W piątek idę do swojego gina.
Czuję się dobrze, bo nie ma upałów:-DWięcej śpię. Mam apetyt, chociaż od początku ciąży przytyłam tylko 6 kg.
Maluch rośnie niesłychanie, mąż codziennie obserwuje mnie i mówi że jestem coraz większa i większa....
Też mam niesłychaną zgagę, no ale co poradzić (ewelka:tak:)
Moje dziecko jest strasznie ruchliwe, dosłownie co chwilę dostaję mnóstwo kopniaków, a brzuch faluje mi jak na morzu...I nie ważne czy stoję , idę, siedzę czy leżę...

Wiecie co- już nie mogę doczekać się porodu :-D

Marta, no wspaniała fasolinka się wyhodowała, gratuluję! Oby zdrowo rosła!

Myszka, czekam z niecierpliwością na wieści, a nuż widelec! Trzymam kciuki!

Danutaski , Ewelka, jak wy się czujecie?

Oto postęp z przed dwóch tygodni: d23t3d.jpg
A tak obecnie wyglądam w ciuchach (sama sobie fotkę w lustrze zrobiłam więc wybaczcie pozę) dc23t3-1.jpgdc23t3-2.jpg
Kochająca_mama30 ja także jestem ok.6kg na plusie, więc w tym czasie co ty jesteś zapewne będę miała trochę wiecej. Obecnie mam jakieś 86cm w talii to jest 23 na plusie z przed ciąży. Biodra 91 co jest 4cm na plusie z przed ciąży.
Ja TAKŻE wiele już myślę o porodzie. Zastanawiam się czy warto rodzić w innej pozycji niż na plecach (np na kolanach) lub czy brać znieczulenie zewnątrzoponowe, czy macie jakąś wiedzę na ten temat?

Marta gratuluję pierwszego zdjęcia maluszka :-)
Kochajaca mama witaj, odpoczywasz sobie to dobrze. Ja sobie codziennie szukam jakiegoś zajęcia, bo czasami mi nudno. Bylismy w niedziele na targach i ..... kupilismy upatrzony wczesniej wózek! (nie wierzę w zabobony). Więc jak wczoraj kurier go dostarczył to go skladałam i ogladałam z każdej strony, potem wyjscie do teatru (było super). A dzisiaj lekarz o 20.40:-)
Danutaski fajny brzusio, mam młodsza ciązę a bebzunek taki sam:-):-). Widzę, że masz profesjonalny sprzęt, też zamierzam kupic tylko nie wiem jeszcze jaki. może mi podpowiesz? Kuzyn mojego męża robi super zdjęcia i tez go zapytam o zdanie. Taki zakup planowalismy już dawno, ale ustalilismy, ze kupimy nowy aparat jak zajde w ciążę, więc to już:-) a nic w tym kierunku nie zrobiłam:zawstydzona/y::-) A podobno czasami się nudzę:-D

Marta gratuluje pierwszej fotki, slodka:happy:

Kochajaca mama dawaj zdjecie brzuchala:tak:

Danutaski, slodki ten twoj brzusio, my tez N***** mamy:) robi super zdjecia:happy:

Kruszka dawaj zdjecie wozka:happy:
Zaciazone slijcie fluidki, bo ja zazdroszcze:-(tez chce:tak:

Matoocha gdzie jestes??

Myszka moja siostra tez w DE i ciagle maja wolne:wściekła/y:a ja kurna musze pracowac, a wszystkie swieta nam wypadaja w niedziele albo sobote.

Danutaski, bardzo ładnie idziesz do przodu , choć wiesz- przyznaję, że Twój brzuch to prawdziwy brzuszek , jesteś tak szczuplutka, że wystaje Ci tylko piłeczka z przodu. Oczywiście zazdroszczę Ci tego, bo niefajnie jest się utuczyć w ciąży(czy nawet przed) a potem dźwigać tyle sadła za sobą. Niestety, nie każda ma taką budowę i czasami trzeba się pomęczyć swoim tłuszczykiem :-D

Co do porodu- kiedy rodziłam swojego pierworodnego, nie było możliwości skorzystania ze znieczulenia nawet po zapłacie. Teraz w moim szpitalu jest tak, że podawany jest gaz rozweselający, który działa jak środek znieczuleniowy a który jednocześnie jest bezpieczny. Nie wiem czy teraz skorzystam z tego sposobu znieczulenia, czy w ogóle skorzystam. Rodziłam w bólach, jestem przygotowana na to co się dzieje w trakcie porodu, nie mam pojęcia co zrobię, chyba wszystko wyjdzie w praniu. Okaże się...Na razie nic nie planuję..
Pamiętam też że w trakcie porodu skakałam(na piłce), klęczałam, leżałam w każdej pozycji , w ostateczności urodziłam leżąc na plecach. Śmiać mi się dziś chce z tego wszystkiego bo prawda jest taka że podczas porodu wszystko zdarzyć się może :tak: a kiedy ordynator w trakcie parcia pytał mnie czy czuję skurcze to ja stwierdziłam że nie wiem co czuję :-D :-D:-D (w sensie czy to skurcze czy nie)

Jedno dziś przyznaję- gdybym miała dziś urodzić siłami natury i nie byłoby żadnych przeciwwskazań to ten sposób porodu wybrałabym po raz kolejny!

Kruszka, a to ty też na wolnym? Od kiedy?
No faktycznie, że teraz to jest naprawdę dużo czasu, ale my mamy za to odpoczynek od pracy.
Ja nie pracuję już 4 dni a już tęsknię :-:)szok::-DWiem że to szalone ale tak mam...Nie wyobrażam sobie nic nie robić.

Danutaski, slodki ten twoj brzusio, my tez N***** mamy:) robi super zdjecia:happy:

Gatto jak ci ładnie wykropkowało firmę, a jakiego masz? Moze napisz mi na priv co by tu reklam nie robić:tak:
No i kochana w dobie internetu to ja mogę link do strony wrzucić zamiast fotek hihihi Wózek X-lander X1 - Wózek dziecięcy do zadań specjalnych - Wózki i akcesoria X-lander Gondolka + spacerówka w kolorze antarctica, ja chciałam europa, ale mój S powiedzial, że jest taki smutny. No i miał rację ten fiolet jest lepszy, weselszy:-)

A tu prosze fluidki~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pamiętam o Was w modlitwie. Na marginesie, nie wiem czy wiecie jest taka modlitwa do św. Gerarda http://www.rodzinaszkolamilosci.pl/...Modlitwa do św. Gerarda o macierzyństwo.pdf Mi też ją ktoś podpowiedział:-)

Acha Danutaski żebys nie pomyslała, że się przechwalałam swoim brzusiem:-) Ja poprostu kiedys rzuciłam palenie i od tamtej pory miałam chyba z 10 kg na plusie, więc wszystko wyszło wczesniej:-)

Tak tak Kochajaca mamo jestem na zwolnieniu od poczatku ciązy, po pierwsze za duzy stres, po drugie duzo musiałam chodzić (a to budowa) wieć ginka powiedziała, ze mam zwolnic tempo albo L4

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry