reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Witajcie dziewczyny. W październiku poronilam swoją pierwszą ciążę i w styczniu zaczynamy się starać... Doktorka zalecila odczekanie 3cykli... Troszkę się boję...Ale staram się byc dobrej myśli.

reklama
Ewel87 witaj i światełko dla Twojego Aniołka (*)
zazwyczaj zalecane jest odczekanie minimum 3 cykli żeby wszystko dobrze się zagoiło. Choć zależy jeszcze od indywidualnej sytuacji, który tc, czy był zabieg czy obyło się bez niego.
bądź dobrej myśli :-)

ewel87 urlop macierzyński wiem że mi się należy, bo nawet z niego korzystałam. Na urlopie macierzyńskim byłam do 12 grudnia.
Jestem troszke w szoku, że u Ciebie mijają już 3 cykle. Ja też straciłam dziecko w październiku a dopiero w grudniu dostałam pierwszy @ (oczywiście nie licząc tego krwawienia po zabiegu, bo to nie @). Jakoś szybko się to u Ciebie dzieję. Fajnie i życzę powodzenia

Ostatnia edycja:
witaj ewel ... przykro mi z powodu Twojej straty

gooosiak gratki :)

Agawa ja też na etapie kompletowania :) i powiem Ci ze pomimo doświadczenia i tak mam problemy z wyborem heheh ja kupię alantan do dupki - nie lubie zapachu linomagu, do brodawek przy zuzi miałam bephanten - kupa kasy a i tak nie pomógł mi wcale więc teraz kupię tak jak dziewczyny radzą ziajkę mamma lano maść, ten nivea balsam - nie używałam - ale chyba tez się skuszę ja przy zuzi johnsona używałam od perwszych dni - nie był zły ale bez zachwytu.

dziewczyny jak urodziłam Zuzię to w szpitalu zakazywali używać cokolwiek do pempuszka - wycierać na sucho i pilnowac aby suchy był - efekt trzy tygodnie kikuta i moje nerwy aż w końcu kupiłam takie waciki ze spirytusem i odpadł po 3 dniach. teraz więc zamierzam się zaopatrzyć w ten octenisept - a może jest jeszcze coś innego? jakiś zamiennik? nie wiecie?

ewiku.... kurcze tak strasznie mi przykro, że nadal Ci się nie udaje... i że czarne mysli krążą po głowie... co z pewnością w Twojej sytuacji jest normalne ale z drugiej strony widzę, ze nadal walczysz i nie odpuszczasz!!! i to mnie bardzo cieszy!! i cieszy mnie także fakt, że czasem odzywasz się tu do nas :) bo brakuje tu Ciebie baardzo!!! Jak dołączyłam do tego forum to Ciebie pamietam jako jedną z pierwszych osób które podzieliły się dobrym słowem i wsparciem... i tak sobie myślę, że to życie bywa tak niesprawiedliwe i okrutne... że to Ty już dawno powinnaś cieszyć się zapachem niemowlaka ... i mam ogromną nadzieję, ze pomimo tych wszystkich przeciwności już niedługo Twoje pragnienie będzie mogło się ziścić... trzymam za Ciebie nieustająco kciuki i pamiętam !

Ostatnia edycja:
Ewel87 szybko Ci lecą te cykle, ale bardzo fajnie że tak szybko Ci się wszystko wyregulowało :-) ja na pierwszą @ czekałam ponad 6 tygodni. Trzymam kciuki żeby się szybko udało :-)

Ja miałam zabieg 16 października po nim krwawiłam 6 dni i @ dostałam 22 listopada następną 19 grudnia wiec wg moich wyliczeń powinnam dostac ta trzecią 15 stycznia. Jakos to idzie tez sie zaskoczylam...lekarz mowil ze pierwsza do 6 tyg mozna dostac czasami nawet po 8 od zabiegu ale przyszla w miare szybko

Agawa 1000zl? To cos Ty za arsenal zamowila? Jak nie masz w koszyku jakiegos laktatora czy mm to kwota kolosalna. Ja na pewno do dzisiaj tyle w aptekach nie zostawilam jesli chodzi o Lili i jej potrzeby. Aa juz doczytalam. To jak z laktatorem igadzetami to ok. Tak gdzies by bylo. Jedli chodzi o pupe to my sudocrem i bepanthen na zmiane uzywamy. Octanisept mi bardzo pomogl na rane krocza. Psikalam mocno i czesto.

Ewik a wiesz, ze my tu wzystkie czarujemy cały czas? Wciąż trzymam kciuki za Ciebie! Musi sie udac kochana! :*

Malgonia wiem o czym piszesz. Ja tez chciałam taka byc, ale porzuciłam taki behawioralny tok myślenia na temat wychowania na rzecz rodzicielstwa bliskosci, ktore przyszło naturalnie... Polecam lekture w tym temacie. Ja kladlam Lili na boki i podkładałam wałki z czasem ona sama zaczęła sie prostować i teraz spi na wznak.

Michalina, Martocha zdrowka dla dzieciaczków.

Carolina ja krwawilam po łyżeczkowaniu jakieś 21 dni wiem, ze ciagnelo mi sie okrutnie. Raz nie bylo juz nic i znow plamienia. Takze mysle, ze to indywidualna kwestia. Daj jakies Lenkowe zdjatko;)

Gosiak gratulacje.

Ewel zapalam (*) dla Twojego aniołka.

Rurka ja polecam octanisept. Pepek odpadl po 2 tygidniach także luuz. No i na krocze dzialal bosko. Szybko mi sie zagoilo.

Tak sie ciesze, ze wasze suwaczki tak pedza. Znowu
nowe cudenka na swiecie sie pojawia. U nas codziennosc. Lili chora byla ;( juz zdrowieje na szczescie po dwóch antybiotykach zostal tylko katar. Mam nadzieje, ze i jego sie pozbedziemy, bo wypadałoby w koncu ja zaszczepic, bo jeszcze pierwszej dawki nie przyjelysmy, bo ciagle cos. 14.01 niby mam szczepic i jyz sie boje... No u od jutra z Chodakowska startuje zgodnie z postanoeieniem noworocznym. Zobaczymy jak dlugo dam rade he he. Trzymajcie kciuki.

reklama
Do góry