reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

W ciąży każdą to czeka. Luxuorius nie stresuj się na zapas. Skoro w ciąży póki co nie jesteś to nie masz co myśleć. Wszystko się da przeżyć. Gdybyśmy my kobiety miały takie problemy to świat wyglądałby pięknie :)

reklama
Kamkaz, no Ci powiem, ze dla mdosci w ciazy to byl jakis koszmar i ciekawi mnie co mnie czeka w kolejnej procz mdlosci i tej cholernej glukozy ;P he he. A tak powaznie to kurcze 8 cykl rozpoczety jakos tak bez specjalnych nadzei :(

Luxuorius nie bądź taka pewna, że kolejną ciążę będziesz przechodzić tak samo jak poprzednią. Niestety nie ma reguły. Sama osobiście znam kilka kobiet, które jedną ciążę przeszły z cholernymi mdłościami itd a następne bez żadnych objawów i odwrotnie. To nie jest powiedziane, że organizm na ciążę zareaguje tak samo. Oczywiście bywa tak, ze kobieta ma w każdej ciąży mdłości, ale w cale nie musi. Trzeba myśleć pozytywnie... i życzę owocnej pracy w nowym cyklu:-D

malgonia... ja tez z sokiem z cytryny ale i z woda :) ale ja sobie przed wyjściem z domu przygotowałam roztwór i wypiłam gotowy na miejscu po pierwszym pobraniu. mdliło troche po wypiciu.. nie powiem, ze nie...

dziewczyny a co do objawów.. to u mnie akurat w kazdej ciąży podobnie... ale nie tak samo...
mdłości np. były ale nie jakieś uporczywe... w tej ciąży jednak chyba najbardziej wyraźne....
za to zgaga w pierwszej ciąży wręcz nie do zniesienia była non stop aż do porodu.. a teraz póki co... pojawia się bardzo sporadycznie...
ale ogólnie objawy podobne mam... aaaa w pierwszej brzuch mnie jak na okres bolał i to gdzieś do połowy ciąży , codziennie i dość mocno. a teraz w ogóle... to chyba najwieksza różnica...

Wyniki bedą jutro. Ale myśle ze bedzie ok. Ja tam okaz zdrowia:)) w końcu wymusilam w siebie zupkę na ostro, żeby coś zjeść. I juz jest całkiem dobrze. Mika łoooo Boże, to ńiezle przeboje miałas z tą glukozą.

Cześć wszystkim, moj organizm oddał dwa aniołki do nieba w kwietniu i tydzień temu, znowu powrót do starań. Przeraża mnie znowu to że wszystko wydłuży się w czasie i nie ma gwarancji że się uda.
Trzymam kciuki za brzuszki w których już pieką się ciasteczka.

Ostatnia edycja:
:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ja wymiękam czasowo.... Sto lat mnie tu nie było. Poczytać wpadam też od wielkiego dzwonu, więc już się gubię kto i co... sysiq - dziękuję za pamięć, wczoraj zobaczyłam, że mnie wywołujesz - bardzo to miłe!!!!
U nas coraz lepiej ;-) Bywa ciężko i bardzo ciężko i tak ciężko, że chciałabym zasnąć i już się nie obudzić. Jednak jestem świadoma, że to dopiero samiuteńkie początki. Jesteśmy razem kilka miesięcy i uczymy się siebie nawzajem. Wyznaczanie granic jest trudne i wymaga wielkich poświęceń (nie zdawałam sobie sprawy z tego jak wielkich...). Na całe szczęście są też wspaniałe chwile, dni. Wtedy cieszę się, że jesteśmy w piątkę właśnie w takim zestawie.
Obiecuję zajrzeć niebawem jak tylko będę miała jakąś normalną, dłuższą chwilę. Teraz zasypiam na siedząco, miałam mega trudny dzień.
Póki co gratuluję świeżo upieczonym mamusiom, tym które w ciąży - rośnijcie zdrowo, tym które się starają - oby jak najkrócej - wszystkim Wam życzę samego dobra i spełnienia macierzyńskich marzeń. Pojawiło się wiele nowych dziewczyn - witajcie :-D

sysiq, ewik (całuję bardzo mocno, czytałam sporo czasu temu o Twoich problemach... Bardzo mi przykro - myślę o Tobie i mam nadzieję, że wszystko uda się poskładać), ania, Ozila, Neta, Madziorrek, Agawa, Magda, michalina, Mart0cha, marcela, eska, mika, carollina, pietrucha, malgonia, Kasiuchna, Joaro, karo, galwaygirl, anncka, rurka - uściski!!!!
Trzymajcie się zdrowo, a ja choć mam czasu tyle co i nic... pamiętam o Was!

celta super,że się odezwałaś,wierzę,że nie jest łatwo ale z czasem na pewno się dotrzecie.Trzymam kciuki za Was i myślami jestem z Tobą,naprawdę często o Was myślę,pozdrawiam i buziaki ogromne :-) i odzywaj się częściej,jesteś tu takim naszym forumowym słoneczkiem:)

małgonia,agawa brzuszki wspaniałe,wcale nie za duże :-D

madziorku ​mam nadzieję,że szybko wyjdziecie ze szpitala,dużo zdrówka dla Frania i buziaki od cioci z BB
kumpela witaj dla Aniołków (*)(*)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry