reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Magda i Malgonia ale piekne okazałe brzuszki. Ja tam sie ciesze, ze mały, ale nie ma co zapeszać, bo moze nagle wystrzeli jak zwariowany i wtedy sie zdziwię:) ale jaki by ńie był, ważne żeby dzidzius zdrowy przyszedł na swiat.

Agawaa...pewnie, że najważniejsze to zdrowe dziecko :-) a Twój tez śliczny!!!!!!!!!! zresztą... każdy ciążowy brzuchal jest śliczny!!!!!! bo to przeciez cud największy :tak:

Dziewczynki kochane, brzuszki cudne! Ja tez mialam spory w kazdej ciazy :-).
My dalej w szpitalu, mam nadzieje ze jutro nas wypuszcza, Pietrucha Kochana dziekuje za pamiec!!!!
Za nowe staraczki trzymam kciuki, ja niebawem tez testuje :-)
Madziorrek, duuuuzo zdrowka dla Frania

Dziewczyny przepraszam ze tak wybiorczo odpisuje ale klimat szpitala mnie dobija.
Buziaki dla Wszystkich!

A gdzie aktualna lista staraczek???

Doris i wzajemnie;*

rurka- nie jest tak źle;* w prawdzie robią tu ze mnie ułoma i przewrażliwioną mamę bez wyobrazzni, ale przezyje;/ czekam aż Franiu po tym mleku antyrefluksowym zacznie mniej ulewać i aż się wszystko troszke unormuje i do domu mam nadzieje.

Wszystkie 3 brzuchole piękne;))

Buziaki kochane dziewczyny;))

ewik- zglądasz to czasem skarbie?:) Mam kuzynke która skończyła studia we Włoszech. Tam jest taki kierunek, gdzie zajmują się mamai w ciąży, przed ciązą i nowrodkami do 6 tyg życia. Carla mówiła mi o zbawiennym wpływie wit D. Sama ma 38 lat i właśnie zaszła w ciążę swoją pierwszą. Ja z Franiem też zaszłam jak uzupełniłam niedobory.... Kiedyś Ci chyba o tym pisałam. Jeśli masz siłę i ochotę połykaj. Niestety nie potrafię przytoczyć żadnych naukowych argumentów, ale witamina D chyba nikomu nie zaszkodzi;* Zwłaszcza o tej porze roku. Buzi

Agawaa wolalabym miec maly i zgrabny brzuszek :) ja bylam wielorybem - 160cm i taki brzuch. Dotarlo do mnie dopiero jak urodzilam Zosie i zobaczylam swoje zdjecie. Czad!

Hej, zaglądam. Twój Franio mnie tu zwabił - kibicowałam do rozwiązania i kibicuję teraz!
Ja piąty rok biorę 2 suplementy dla ciężarnych na polecenie gina: olej rybi i taki skład: kwas eikozapantaenowy kwas dokozaheksaenowy witamina B6 (pirydoksyna) witamina B12 (cyjanokobalamina) kwas foliowy żelazo cynk jod. I na tym składzie zaszłam 2 lata temu w ciąże i córka pięknie rosła aż do odejścia wód w piątym miesiącu...
Witaminy D w tych preparatach nie ma, fakt. Poczytałam trochę i nie zawadzi jak będe brać przez 2 pierwsze tygodnie cyklu, prawda? Dzięki, pozdrawiam. Szybkiego powrotu do domku Madziorrku :)_

Hej Kochane :) moja @ daje mi popalic. Ciężka noc za mną i ciężki dzień przedemną. Marzę, by @ już sobie poszła i mogłabym przejąć brzuszek od którejś z Was :)

reklama
Ewiku witaminę D możesz brać cały czas - jest w większości witamin ciazowych, jest bardzo zalecana, nawet większe dawki niż kiedyś. Ja nadal trzymam kciuki! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

madziorrek - szybkiego powrotu do domku, bo ja sie nie moge doczekać, kiedy Was odwiedzę.

A ja siedzę na glukozie. Juz ja wypiłam, teraz tylko żeby jeszcze te dwie godzińy szybko minęły, bo czuje przemozną chęć zwymiotowania niestety i jakos słabo mi jest. Wypicie nie było najgorsze, gorsze jest to czekanie.

Do góry