reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Martula ona już chodzi do żłobka! W październiku miałyśmy adaptację, a przez listopad chodzi do 12. Chciałam ją przyzwyczaić i być ten pierwszy miesiąc w domu. Od grudnia do 15.30, a potem będzie ją moja sąsiadka odbierać. Jest jej tam bardzo dobrze, nie płacze, śpi, zjada wszystko co dadzą :) Dzisiaj odebrałam zdjęcia robione w żłobku, na tym drugim jesteśmy na wyborach, a ostatnie w stroju na bal dyniowy w żłobku :)
20141119_091016.jpg10613138_4734877265893_4434850245092236688_n.jpg10703808_4559564483063_2056900037730338719_n.jpg

Załączniki

• 20141119_091016.jpg
    20141119_091016.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 50
  • 10613138_4734877265893_4434850245092236688_n.jpg
    10613138_4734877265893_4434850245092236688_n.jpg
    39 KB · Wyświetleń: 49
  • 10703808_4559564483063_2056900037730338719_n.jpg
    10703808_4559564483063_2056900037730338719_n.jpg
    57,1 KB · Wyświetleń: 52
reklama
Magda - podobno dziewuszka zamieszkuje brzuszek...chyba mój mężul tylko w dziewuszki potrafi celować :-D ale płeć jeszcze do potwierdzenia :)

a Ty się nie cykaj :) jak się zastanawiasz, to znaczy że w końcu się odważysz... pytanie czy teraz czy za jakis czas :tak: a Zosieńka za 9 miesięcy będzie miała już miała rok i osiem..tak?? a z każdym kolejnym coraz więcej :) rok i osiem to już będzie dużo bardziej samodzielna... sama zobaczysz ogromną zmianę po półtora roku tak mniej więcej :tak: u nas na majówkach (jakoś się zaprzyjaźniłam z dziewczynami z czasów ciąży z Haneczką) jest dziewczyna, która teraz zazła w ciążę a jej Hania ma 6 miesięcy ... też się boi.. ale przecież da radę :tak::tak::tak:

aaa czapeczki cuuudne już podglądałam trochę na FB :tak: i te tęczowe szaliki tez fajowe :-) można u Ciebie zamówić jakoś takie cuda?? i masz więcej fotek? ja bym z Zuzią sobie takie same trzasnęła.. :tak: Daj znać jak to cenisz i jak to zamówić u Ciebie :)

Rurka ja bym chciała drugą córkę!!!! Tak nieśmiało zastanawiamy się z mężem i jakbym miała zajść to max w styczniu, potem boimy się ryzykować, bo nie chcemy drugiego dziecka na grudzień :p Serio - będziemy większymi bankrutami niż jesteśmy haha! Jak Zośka miała 6 miesięcy to staraliśmy się jak najmocniej,żebym nie była w ciąży, nie ogarnęłabym, nie nadaję się do takich rzeczy. Masz rację - jak będzie miała 1,5 roku to już z górki, u znajomych dzieci obserwuję i to jest już lepszy wiek.

Tych tęczowych komplecików nie mam więcej zdjęć, ale mogę zrobić. Mogę też różnymi metodami to zrobić i ewentualnie czapkę podszyć. Odezwij się do mnie na FB przez wiadomość, to porozmawiamy :)

magda ja też Ciebie pamiętam:-) Ale Zośka już duża:)i śliczna.....fajnie,że już zastanawiasz się rodzeństwem dla Niej.trzymam kciuki za pomyslność u Was:-)

martocha za niedzielę &&&&&&&&&&&&&&&

michalina za Kropka:) kiedy masz wizytę?

małgonia
już niedługo..... .Święta będziesz miała piękne:happy:

carollina
super,że już w domu

anncka słodka fotka,naprawdę wzruszający widok

madziorek,galwaygirl buziaki dla Maluszków

ameritum a Ty jak sobie radzisz??

neta dla Aniołka(*)
gochson dawno Cie nie było.....&&&&&&&&&&&& jak trzeba to leż,szyjka da radę:tak:

pietrucha pochwal się co tam pięknego stworzyłaś....fajnie,że masz zajęcie,trzeba się czymś zająć żeby nie zwariować:-D

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczynki!

Magda 88 ja tez Cie pamietam. Jaka juz córcia duza, czas tak szybko leci. I śliczna jest!

Michalina masz kocyk we wzór z kotami, który ja tez chce zamówić. Czy to minky? Bo ja chce kołderkę - z jednej strony czerwone minky pasujące do wózka, a z drugiej strony te koty. Urźekly mnie. Gdzie kupiłaś? Moze podeslesz Linka do sprawdzonych sprżedawcow?

Ja ja mam kryzys w rodzinie. Pls pomódlcie sie za nas, żeby z moim synkiem wszystko było ok, bo ten bardzo duży stres napewno nie wpływa na ńiego dobrze. Żeby tylko nic sie nie stało.

Ostatnia edycja:
Agaawa- spokojnie w ciąży możesz pić melisę..wiem że to nie duże pocieszenie ale na mnie działa.
Trzymam wszystkie kciuki za synka! i Stelka też trzyma!

hej dziewczyny!

Małgoniu - już tak niedaleko do końca. Chciałabym Ci przekazać mnóstwo pozytywnej energii, bo ja po mimo wszystko codziennie się uśmiecham i dziękuję Bogu za mój cud, który rośnie i błagam go, żeby już wszystko było tylko dobrze. Ja siebie odkładam na dalszy plan. Nie myślę o sobie, o tym, że kręgosłup mi wysiada od leżenia itd.. ważne jest moje dziecko i to mi bardzo pomaga i mnie dopinguje. Trzymam kciuki za Ciebie moja droga, wierzę - dasz radę:*

Magda - witaj po przerwie ;) masz już pannicę ;)))
Michalinko - a jak Ty się skarbie czujesz? Kiedy wizyta?
Martocha - do niedzieli już niedaleko :)) &&& Trzeba przejmować brzuszki - bo już kilka czeka! :)

Rurka i Agawa -a gdzie obiecane foty, co?
Agawko - a co się podziało? Z mężem coś nie tak? :* Trzymaj się tam dzielnie :*

Byłam na wizycie u nowej Pani Dr... Lekarka generalnie spoko, sprawdziła na usg, dzidziuś ma się dobrze, krwiaka nie widać. Szyjka nadal 34mm czyli nie skróciła się i nie otwiera - ale jest miękka...
Na razie jest ok, leżymy i oby było nadal tak jak jest z szyjką
Dzidziuś machał więc było pięknie;)
Zdjęcia dzidziusia nie mam, mam zdjęcie szyjki i niestety ale łożyska jak na razie przodującego.. i bicie serca brzdąca.
W sumie to nie wiem co myśleć o lekarce. Nie urzekła mnie, ale też nie przestraszyła. Powiedziała mi jeszcze tylko przyszłościowo, że czeka mnie cc, bo o sn - jeżeli będę u niej - to nie ma mowy... No i tyle. Czyli nie jest źle, szału też nie ma - ale się cieszę i leżę dalej ;))
No i nie wiem jakiej długości jest to moje śliczne dziecię, ale ewidentnie się rozpycha ;-)
IMG_20141119_195939.jpg

Załączniki

• IMG_20141119_195939.jpg
    IMG_20141119_195939.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 68
reklama
Pietrucha dobre wieści! Uśmiechaj się jak najwięcej, bo w radości i spokoju siła. Dobrze,że pomagasz maluchowi - leżysz i starasz się być pozytywnie nastawiona. I zobaczysz, będzie dobrze!!! Mi II trym. bardzo się wlókł, ale jak wkroczyłam w III tempo zdecydowanie przyspieszyło :)

Do góry