reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Martula ona już chodzi do żłobka! W październiku miałyśmy adaptację, a przez listopad chodzi do 12. Chciałam ją przyzwyczaić i być ten pierwszy miesiąc w domu. Od grudnia do 15.30, a potem będzie ją moja sąsiadka odbierać. Jest jej tam bardzo dobrze, nie płacze, śpi, zjada wszystko co dadzą :) Dzisiaj odebrałam zdjęcia robione w żłobku, na tym drugim jesteśmy na wyborach, a ostatnie w stroju na bal dyniowy w żłobku :)
20141119_091016.jpg10613138_4734877265893_4434850245092236688_n.jpg10703808_4559564483063_2056900037730338719_n.jpg

Załączniki

• 20141119_091016.jpg
    20141119_091016.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 47
  • 10613138_4734877265893_4434850245092236688_n.jpg
    10613138_4734877265893_4434850245092236688_n.jpg
    39 KB · Wyświetleń: 46
  • 10703808_4559564483063_2056900037730338719_n.jpg
    10703808_4559564483063_2056900037730338719_n.jpg
    57,1 KB · Wyświetleń: 49
reklama
Magda - podobno dziewuszka zamieszkuje brzuszek...chyba mój mężul tylko w dziewuszki potrafi celować :-D ale płeć jeszcze do potwierdzenia :)

a Ty się nie cykaj :) jak się zastanawiasz, to znaczy że w końcu się odważysz... pytanie czy teraz czy za jakis czas :tak: a Zosieńka za 9 miesięcy będzie miała już miała rok i osiem..tak?? a z każdym kolejnym coraz więcej :) rok i osiem to już będzie dużo bardziej samodzielna... sama zobaczysz ogromną zmianę po półtora roku tak mniej więcej :tak: u nas na majówkach (jakoś się zaprzyjaźniłam z dziewczynami z czasów ciąży z Haneczką) jest dziewczyna, która teraz zazła w ciążę a jej Hania ma 6 miesięcy ... też się boi.. ale przecież da radę :tak::tak::tak:

aaa czapeczki cuuudne już podglądałam trochę na FB :tak: i te tęczowe szaliki tez fajowe :-) można u Ciebie zamówić jakoś takie cuda?? i masz więcej fotek? ja bym z Zuzią sobie takie same trzasnęła.. :tak: Daj znać jak to cenisz i jak to zamówić u Ciebie :)

Rurka ja bym chciała drugą córkę!!!! Tak nieśmiało zastanawiamy się z mężem i jakbym miała zajść to max w styczniu, potem boimy się ryzykować, bo nie chcemy drugiego dziecka na grudzień :p Serio - będziemy większymi bankrutami niż jesteśmy haha! Jak Zośka miała 6 miesięcy to staraliśmy się jak najmocniej,żebym nie była w ciąży, nie ogarnęłabym, nie nadaję się do takich rzeczy. Masz rację - jak będzie miała 1,5 roku to już z górki, u znajomych dzieci obserwuję i to jest już lepszy wiek.

Tych tęczowych komplecików nie mam więcej zdjęć, ale mogę zrobić. Mogę też różnymi metodami to zrobić i ewentualnie czapkę podszyć. Odezwij się do mnie na FB przez wiadomość, to porozmawiamy :)

magda ja też Ciebie pamiętam:-) Ale Zośka już duża:)i śliczna.....fajnie,że już zastanawiasz się rodzeństwem dla Niej.trzymam kciuki za pomyslność u Was:-)

martocha za niedzielę &&&&&&&&&&&&&&&

michalina za Kropka:) kiedy masz wizytę?

małgonia
już niedługo..... .Święta będziesz miała piękne:happy:

carollina
super,że już w domu

anncka słodka fotka,naprawdę wzruszający widok

madziorek,galwaygirl buziaki dla Maluszków

ameritum a Ty jak sobie radzisz??

neta dla Aniołka(*)
gochson dawno Cie nie było.....&&&&&&&&&&&& jak trzeba to leż,szyjka da radę:tak:

pietrucha pochwal się co tam pięknego stworzyłaś....fajnie,że masz zajęcie,trzeba się czymś zająć żeby nie zwariować:-D

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczynki!

Magda 88 ja tez Cie pamietam. Jaka juz córcia duza, czas tak szybko leci. I śliczna jest!

Michalina masz kocyk we wzór z kotami, który ja tez chce zamówić. Czy to minky? Bo ja chce kołderkę - z jednej strony czerwone minky pasujące do wózka, a z drugiej strony te koty. Urźekly mnie. Gdzie kupiłaś? Moze podeslesz Linka do sprawdzonych sprżedawcow?

Ja ja mam kryzys w rodzinie. Pls pomódlcie sie za nas, żeby z moim synkiem wszystko było ok, bo ten bardzo duży stres napewno nie wpływa na ńiego dobrze. Żeby tylko nic sie nie stało.

Ostatnia edycja:
Agaawa- spokojnie w ciąży możesz pić melisę..wiem że to nie duże pocieszenie ale na mnie działa.
Trzymam wszystkie kciuki za synka! i Stelka też trzyma!

hej dziewczyny!

Małgoniu - już tak niedaleko do końca. Chciałabym Ci przekazać mnóstwo pozytywnej energii, bo ja po mimo wszystko codziennie się uśmiecham i dziękuję Bogu za mój cud, który rośnie i błagam go, żeby już wszystko było tylko dobrze. Ja siebie odkładam na dalszy plan. Nie myślę o sobie, o tym, że kręgosłup mi wysiada od leżenia itd.. ważne jest moje dziecko i to mi bardzo pomaga i mnie dopinguje. Trzymam kciuki za Ciebie moja droga, wierzę - dasz radę:*

Magda - witaj po przerwie ;) masz już pannicę ;)))
Michalinko - a jak Ty się skarbie czujesz? Kiedy wizyta?
Martocha - do niedzieli już niedaleko :)) &&& Trzeba przejmować brzuszki - bo już kilka czeka! :)

Rurka i Agawa -a gdzie obiecane foty, co?
Agawko - a co się podziało? Z mężem coś nie tak? :* Trzymaj się tam dzielnie :*

Byłam na wizycie u nowej Pani Dr... Lekarka generalnie spoko, sprawdziła na usg, dzidziuś ma się dobrze, krwiaka nie widać. Szyjka nadal 34mm czyli nie skróciła się i nie otwiera - ale jest miękka...
Na razie jest ok, leżymy i oby było nadal tak jak jest z szyjką
Dzidziuś machał więc było pięknie;)
Zdjęcia dzidziusia nie mam, mam zdjęcie szyjki i niestety ale łożyska jak na razie przodującego.. i bicie serca brzdąca.
W sumie to nie wiem co myśleć o lekarce. Nie urzekła mnie, ale też nie przestraszyła. Powiedziała mi jeszcze tylko przyszłościowo, że czeka mnie cc, bo o sn - jeżeli będę u niej - to nie ma mowy... No i tyle. Czyli nie jest źle, szału też nie ma - ale się cieszę i leżę dalej ;))
No i nie wiem jakiej długości jest to moje śliczne dziecię, ale ewidentnie się rozpycha ;-)
IMG_20141119_195939.jpg

Załączniki

• IMG_20141119_195939.jpg
    IMG_20141119_195939.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Pietrucha dobre wieści! Uśmiechaj się jak najwięcej, bo w radości i spokoju siła. Dobrze,że pomagasz maluchowi - leżysz i starasz się być pozytywnie nastawiona. I zobaczysz, będzie dobrze!!! Mi II trym. bardzo się wlókł, ale jak wkroczyłam w III tempo zdecydowanie przyspieszyło :)

Do góry