reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Annacka ku pokrzepieniu - moja kolezanka rowniez w szpitalu na wywolaniu. Dwa razy miala oksy podlaczana ale nic sie nie dzialo. Ona nie dawala za wygrana.skakala na pilce i chodzila po schodach. 4 dni w szpitalu i dzis o 11 urodzila syna. Mysle,ze jej samozaparcie duzo pomogly. Czego i tobie zycze. Szybkiego rozwiazania. Tam jestes pod stala opieka,masz ktg na miejscu. Ja bym nie wychodzila... ale to oczywiscie twoja dezycja. Jestes silna kobieta i dasz rade. Na koncu tej walki czeka najwspanialsza nagroda!!! :* caluje!!!

reklama
Pietrucha - ja oczywiście zostanę jeśli będą mieli coś dla zaoferowania mi.. Ale jeśli mam czekać do terminu to po co? Ja jestem dopiero w 38tc więc mogę tu siedzieć nawet i miesiąc. Jestem pod opieką, ale z nami wszystko całkowicie w porządku więc równie dobrze mogę czekać w domu. No a jeśli to że dzidzius jest duży, za duży no to niech wywołują - jeśli to nie wskazanie do indukcji to mogę równie dobrze być w domu. Takie moje zdanie

Pewnie, Ty wiesz co i jak.
Mam nadzieje,ze jednak beda ci podawac oksy i urodzisz na dniach:* a najlepiej jutro:* trzymaj sie dzielna jeszcze ciezarowko:))

Anncka - no wiesz...z jednej strony w szpitalu opieka i w ogole, ale z drugiej strony to w szpitalu mąż niewiele moze... a w domu - kto wie? Ponoc szyjka wlasnie reaguje na nasienie od 38tc;) Ja sie wkurzam, bo mnie wszystko boli i juz chcialabym byc po, to co Ty musisz czuc w takim razie? Nie dziwie Ci sie ze lapiesz dola...
Jedynym pocieszeniem jest fakt, ze jak wreszcie urodzisz to malenstwo wszystko wynagrodzi;) i tego sie trzymaj ;)

Ja we czwartek na kolejna wizyte...Jesli do niej dojdzie, a pewnie tak, to wyznacza mi termin na wywolanie...pewnie w nastepnym tygodniu...choc wolalabym aby samo sie rozkrecilo...zobaczymy...

Pozdrawiam;)

Nanulika - termin niechcianej @ 24 października 2014

Kiraa - termin niechcianej @ 26 października 2014

Doris - termin niechcianej @ 26.10.2014

Neta - termin niechcianej @ 8 listopada 2014

Martoocha - termin niechcianej 25.11.2014

ania-termin niechcianej @ 06 grudnia 2014

Sysiq - termin niechcianej @

Joaro - termin niechcianej @

anncka mojej koleżance też mówili już od początku 8 miesiąca że ma duże dziecko,wręcz ogromne....ona przestraszona porodu.....a urodziła w końcu tydzień po terminie,bez wywoływania,siłami natury niecałe 4 kg............to owszem spory dzidziuś ale nie ogromny:-D a ją tak nastraszyli,że myślała,że słonia urodzi:crazy:
Nie martw się jak nie chcą Ci wywoływać........Maleństwo samo będzie wiedziało kiedy najlepszy moment na przyjście na świat...........no i współczuję,że musisz się na te tragedie innych napatrzeć...
...................ale to już niedługo i Maluszka utulisz :-)

Dziewczyny, została którejś luteina? Bo mi się kończy a wizyta u gina dopiero w grudniu. Wydziela mi recepty żebym częściej przychodziła a każda wizyta 140zł. Biorę jedna tabletkę dowcipną pomiedzy 15 a 26 dniem cyklu bo mam niedomogę lutealną czyli taki wstęp do menopauzy.Tylko wolałabym doustną bo po tamtej mam dodatkowe atrakcje... PROSZĘ O INFO NA PW ROZLICZĘ SIĘ PRZELEWEM.

Kuku:)
dziewczyny, bardzo dziękuję za słowa wsparcia. Pomogły. Siedziałam na zajęciach na uczelni i czytałam od was wpisy. A to akurat był ciezki moment... Pojechałam na zajęcia pierwszy raz w tym roku, więc były pytania, itp. Ale... powiem tak: studiuję psychologię. Co akurat, w takiej sytuacji, mocno pomogło i pomaga. Prowadzący, tez patrzą na mnie inaczej.
8 listopada u mnie minął miesiąc od zabiegu. W ciągu dnia było jako tako, wieczorem się posypałam. Dobrze, że miałam przy sobie męża...
Dziś dostałam pierwszej @ po zabiegu. Taka trochę skąpa. No ale...:) ciesze się. Tym bardziej, że wcześniej miałam bardzo nieregularne. Ale, póki co, czekam na badania. Kosztowały mnie 2000zł. Mam nadzieję, że coś pokażą.
Koleżance, świeżej mężatce, GRATULUJĘ:) I jeśli mogę czegoś życzyć... To takiego momentu za mnóstwo lat, kiedy weźmiecie butelkę wina, usiądziecie razem, przegadacie i prześmiejecie pół nocy z myślą " tego właśnie chciałam. Jesteś dla mnie wszystkim".
A koleżance, która urodziła Frania - MASZ PIĘKNEGO I JUŻ OD TERAZ PRZYSTOJNEGO SYNA:)

reklama
Ewik ja mam lutke..jutro jak by przyszla moja mama to bym jej dala,zeby ci wyslala, bo ja leze caly czas i moglabym ci wyslac w poniedzialek na pewno,jezeli ci odpowiada? Lutke 50 dowcipna?

Do góry