reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

No przeciez ze ladne te dzieciaczki (Ozila) i mamusie (Pietrucha) oraz ciazowe brzuszki (Rurka), i wszystkie inne, bo tak bardzo wyczekiwane:tak::-D

Michalina - no i superasnie, ze krechy ciemnieja na testach:-D W takim razie zycze kolejnych 8 miesiecy nudnych i zabieganych za Wiki, bo ona na pewno mamie nie da zbyt wiele odpoczac... Ale pozytywną stroną tego bedzie fakt, ze druga ciaza szybciej zleci, bo nie bedzie czasu na rozmyslania i nude...:tak:

Agawa - tak jak mowi Martoocha, poczekaj na wyniki badan i kolejne USG i nie stresuj sie zbyt wczesnie, bo potem spokojnie, bedziesz jeszcze miala mnostwo powodow do nerwow i stresu...

Madziorek - a ja mysle, ze to po prostu takie troche (jakby to nazwac)... zawiedzenie... ze termin wybil jak zegar 12, a tu nic sie nie dzieje... (a tak sie czeka na tą magiczną date) ... i takie czekanie niewiadomo na co, niepewnosc, kiedy i jak sie to wszystko zacznie... Dobrze znam to uczucie, bo Mikolaj sie urodzil dokladnie w skonczonym 42 tygodniu (na nastepny dzien mialam jechac na wywolanie, ale nie zdazylam)
U mnie tez fizycznie bylo wszystko ok, ale nie umialam tego stanu jaki czulam w ogole wytlumaczyc...
Jesli tak tez dzieje sie u Ciebie, to wiem dokladnie co czujesz... Niestety nie dasz rady nic z tym zrobic - trzeba czekac...
I masz racje, ze jedziesz na IP, bo jesli tylko czujesz jakis niepokoj, to jedz... bo nikt tak jak sama ciezarna nie wie co sie z nia dzieje... Daj znac jak wrocisz...

Malgonia - mam nadzieje, ze skoro synus troszke sie obkrecil, to mamie lepiej oddychac... Ja znowu jak sie klade spac, to mala mi nozkami miedzy zebrami przebiera i tez nie wiem jak sie ulozyc, zeby przestala, ale na szczescie oddychac moge spokojnie...

Galwaygirl - no mam nadzieje, ze Twoja dzisiejsza nieobecnosc spowodowana jest juz pobytem na porodowce:-D Daj znac co i jak, czekamy:tak:

A ja sie coraz bardziej przejmuje, bo we czwartek mam wizyte w szpitalu i prawdopodobnie juz zaproponują mi masaż szyjki... Przy Mikolaju pomoglo, ale wspomnien nie mam zbyt dobrych... bolalo jak cholera w trakcie i jeszcze dlugo po...
Wiem, moge sie nie zgodzic, ale mimo wszystko wole to miec, skoro moze pomoc... i troche sie tego boje...
Moze to dziwne, bo bole porodowe duzo gorsze, ale nie wiem dlaczego tak jest... :no: i dlatego mogloby sie juz zaczac przed czwartkiem:tak:

reklama
Dzieki Dziewczynki za wszystkie dobre słowa. Narazie sie nie zamartwiam, jutro ide rano na czczo na badania, w poniedziałek na wizyte do mojego gina. On mi juz polecał inną lekarkę od tego echa serca, umowie sie do niej na sprawdzenie prywatnie. Będę spokojniejsza. Wszystko mi wyjaśni.

Piekne sa te nasze dzieciaczki, a mamuśki tez przepiękne.

Sorki, ze ja dzisiaj głownie o sobie, ale nie moge przestać o tym myślec.

Agwako - nic dziwnego,ze sie stresujesz. Ale wszystkie tu wierzymy,ze twoj synus jest zdrowy a te kropki albo znikna albo sa wina zlego sprzetu. Trzymaj sie dzielnie i staraj sie nie stresowac;* calujeeeee mocno!

Hej laseczki!!!!

Mnie mniej ponieważ już tuz tuż i ślub!!!!
Ostatnie załatwienia, ostatnie przymiarki!
Bielizna ślubna kupiona i czekam ;)
Jajniki od 2óch dni dają o sobie bardzo znać!
Staranka co drugi dzień. Może i ja będę następna!
Michalinko gratuluje!!
Pietruszka pięknie wyglądasz!!

Buźki dla wszystkich i tych na mecie najbardziej :)

dziekuje dziewczynki:-)
dzieciaczki mamy piekne wszystkie!!!!! Wyjatkowo, to prawda:-)

pietrusia piekna mama brzuszkowa z Ciebie!
to ktora dzisiaj rodzi?? madziorek?....;-)
martoosia tutaj jest ok $100 od dziecka za dzien;-) Government doplaca (na czysto ok $75)mozna miec do czworki 6mies-3 lat i do siedmiu jak pozostale 3-12 lat, ja mysle o pierwszej opcji:-)

P.s. znowu nie spalam do 3 ciej, ech

Ostatnia edycja:
Ja się melduje a zmiany u mnie tylko takie że do zapalenia zatok ucho dochodzi dając znać o sobie przy przełykaniu.
Carolla mi zrobili masaż dopiero po pełnych 40tc. I co, 3 noce pełne skurczy. Jak Dziecko uparte to chyba tylko oxytocyną idzie Go wyciągnąć...

Galwaygirl - Ty sie melduj obowiazkowo juz teraz, codziennie... biedna Ty...moze idz do Gp, zapytaj co i jak w Twoim przypadku...moze moze cos przepisac?
Teraz to najlepiej gdyby Ci wody odeszly, to na wszelki wypadek antybiotyk podaja, wiec i na to podzialalby...u mnie tak bylo...

Odnosnie masazu to kolezance, ktora ma termin dzien wczesniej niz ja powiedzieli ostatnio ze w tym tyg jej to zrobia jesli bedzie chciala.. u mnie to w ogole sobie pomylil tyg i kazal przyjsc na kontrolna wizyte w terminie porodu. Moze dlatego ze na wizycie z Mikolajem bylam...Dobrze ze zwrocilysmy uwage z kolezanka to zapisali mnie tydzien wczesniej... eh Ci tutejsi lekarze...

A czy juz masz termin na wywolanie?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry