reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

jejku, co mam zrobić- duszno mi cały czas. To skończony 32 tydzień, do obniżenia brzucha jeszcze jeszcze, na razie ciągle rośnie a ja dyszę i mi źle. W środę idę do gina, ale pewnie nic nie poradzi. Macie jakieś sposoby? Śpię na kokonstrukcji z koców i poduszek, żeby było wyżej i oczywiście na boku,ale i tak ciągle mi duszno. Przepraszam, że ciągle o sobie, ale już nie radzę sobie z tymi wszystkimi dolegliwościami. Ciężko znoszę ciążę a teraz to już fizycznie masakra. Chciałabym wytrzymać do grudnia.

reklama
małgoniu Ty biedaczku męczysz się faktycznie od samego początku ale juz nie wiele zostało,dasz radę a na końcu czeka na Ciebie ogromna radość:-)

..............no tak faktycznie nie wspomniałam nic,że mam nową pracę,nie jest to ta o którą się starałam ale też jestem zadowolona

Witam wszystkie mamusie. Chciałam dołączyć po stracie 2aniolkow w 8tc.. Mam nadzieje ze za dobry miesiąc bedziemy mogli się juz starać..

Lady Agnes witam tutaj ponownie. Kochana jestem dokładnie w takiej samej sytuacji z tym ze krwawienie się rozkreca i mam 2x mocniejszy "okres" sciskam Cie kochana. Ani się obejrzymy a będziemy tulic malenstwa

Mimula, przykro mi. Trzymaj się.
Ja wyczekuję poronienia i też już chciałabym mieć to za sobą.
Mam nadzieję, że wkrótce razem będziemy się cieszyć z pozytywnych testów, wspaniałych wyników badań a później małych cudów na naszych rękach.

Madziorrek dziś urodzisz, a wiesz czemu??? Bo ja znów zrobiłam sikańca.... jest bladzioch!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mąż też widzi bladziocha!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, jutro znów zrobię test, a może już dziś wieczorem. Dżizussss.... czy to możliwe?????
Jestem z lekka przerażona ale i szczęśliwa.
Ale się nie nakręcam, bo wiadomo jak u nas jest.......... czekam tym razem spokojnie.....

mimula witaj u nas!!!!

Toc to całkiem wyraźny bladzioch a wręcz druga kreska :-D!!!!

Dokładnie tak, michalina, jest całkiem wyraźna! Gratulacje i trzymam kciuki żeby się potwierdziło :)

Ato moja mala coreczka:-) , martoosia, co u mnie...?...zakladam przedszkole w przyszlym roku, tak postanowilam, przynajmniej na 3 lata, kupe roboty mam dom przeorganizowac troche musze, bede miec pozniej do 4 dzieci, wraz z corka, w zwiazku z tym, robie certificat III z Early Childhood Education, strasznie duzo tego...wiec stresik mam i sie boje, ze nie dam rady, bo za duzo na glowie mam, nie ma kto mi sie mala zajac, wiec pozostaja wieczory i noce na czytanie i uczenie...ech...ale dalej staram sie uczyc;-)
A Ty w Au? Bo piszesz, ze residenta dostajesz?:)
buziaczki dla wszystkich, a zwlaszcza dla rodzacych na dniach hihi xxxx
no i za tesciki z dwoma krechami:-)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
malgonia - kurcze ja też duszności mam ... w każdej ciąży zresztą się z nimi męczę... no cóż chyba pozostaje nam przeczekać... :tak: ja miałam EKG żeby sprawdzić czy wszystko ok ale na szczęście jest ok :)

Agawaa - a może nospę albo magnez na te twardnieia? zgłoś lekarzowi tak czy siak lepiej... a kiedy masz wizytę?? co do ruchów to spokojnie lada dzień się pojawią mocne i wyraźne ... u mnie to już 3 ciąża a dopiero teraz od kilku dni tak wyraźnie czuję maleńką :happy:

michalina.. jak tam teścior??

galway, madziorrr... ????? :happy:

Melduję - 2 sikańce zrobione.... na każdym II krechy . Jezuuu, aż mi się nie chce wierzyć.... za pierwszym razem 2 lata starań,a potem poronienie... a teraz.... raz jeden szaleństwo z meżem i już II krechy są!!!!!!
Na betę pójdę w czwartek.
Bez szaleństw. Wiemy z naszego forum, że nie należy od razu skakać z radości....
Ale mąż już ma wizję przemeblowania mieszkania i zrobienia pokoju dziecięcego!!!!! Ha ha ha ha

Ozila genialny pomysł z przedszkolem, też marzę, zeby otworzyć!!!!!! Ale masz piękną córeczke. Te nasze dzieci z naszego forum to wszystkie są ładne - jedno ładniejsze od drugego - jak to możliwe???

Madziorrek rozumiem, ze już rozpakowujesz się - bo moja fasolka nie ma dachu nad głową!!! Oddawaj mój brzuch!!!! Pożyczyłam na 9 miesiecy - pora zwracać!!!!!!!!!!!!!

gratulacje Michalina!!!!!! :happy::happy: ja miałam tak samo półtora roku starań a później bach bach za pierwszym podejściej w obu przypadkach :happy:t:happy: ja tak czułam - nie wiem dlaczego ale tak cos mi mówiło, że u Ciebie będzie podobnie...nie umiem tego racjonalnie wytłumaczyć :-D... to co??? LIPCÓWKA??

hej dziewczynki!

Mimula
– witaj. Kolorowe światełka dla Twoich aniołków
[*]
Elka – zrobisz jak uważasz. Moje zdanie znasz. ;)
Martocha – ej ej… ja coś przegapiłam;p to gdzie Wy mieszkacie?
Rurka – Gratuluję kopniaków! ależ proszę ;) Ja i mój bandziorek;)))
New Image11.jpg

Truskawka – kurcze, u mnie trudno stwierdzić, dlatego, że ja miałam obsuwę z ostatniej miesiączki… I nie wiem kiedy tak naprawdę był 6 tydz ;/ nie mam niestety pomiarów...
Malgonia – przytulam Cię skarbie, ojjj ten twój dzidziuś to jest uparciuszek mały;) Cały czas mamusi nie ułatwia. Ale już niebawem Ci wszystko wynagrodzi:*
Ania – gratuluję nowej pracy! Hmmm.. twoje rozterki już mam wrażenie trwają jakiś czas… Nie jesteś w szczęśliwym związku? Czy po prostu mieszkanie za granicą nie jest dla ciebie?
Ozila – jejjjjj ale słodkości!!! Przedszkole?! Eh… gratuluję. Dobry pomysł. Ja miałam już wszystko prawie załatwione, mieliśmy podpisywać umowę na lokal i wtedy okazało się, że jestem w ciąży ze Stasiem ;) Ale w tym miejscu powstało przedszkole – ktoś je otworzył i widzę, że nieźle sobie radzi. I tobie tego życzę!
Michalina – i tylko się cieszyć!!!!!! Myślimy tylko pozytywnie, bo tylko tak będzie :* Rośnij zdrowo!

Załączniki

• New Image11.jpg
    New Image11.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 81
reklama
pietrucha!!! ale pięknie wyglądasz!! no jak gwiazda jakaś normalnie...kwitnąca i promienna!!!!! pieknie!!!

27.04.2014 017.jpg a to moje słoneczka dwa :-D:-D:-D Zuza ciąg;le całuje brzuchol puka do dzidziola i krzyczy: TOCHAM CIĘ DZIDZIUSIU MÓJ TOKACHNY!!!!! AJBALDZIEJ NA ŚWIECIE!!! :-D:-D:-D:-D

Załączniki

• 27.04.2014 017.jpg
    27.04.2014 017.jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 62
Do góry