reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Dziewuchy... wiem , że cuduje ale co zrobić żeby sie polożyc do szpitala? Wiem, że cuduje ale znowu wraca mi nerwica, nie śpie po nocach, ślabo sie czuje i ciagle myślę czy jest w porządku... Co kilka tyg wraca jak bumerang a na końcówce nie chciała bym nic spartolić....

Michalina dzisiaj juz muszę oddać, nie ma wyścia;p Gratki;*

reklama
a co się dzieje Madziorek? coś konkretnego (coś cię boli, nie czujesz ruchów?) w sensie czy to samopoczucie ma podłoże fizjologiczne...czy czysto umysłowe...po prostu się martwisz ?? może idź na IP powiedz że ruchów nie czujesz już jakis czas.. podepną Cię pod KTG może to cię uspokoi?? mnie z Zuz chcieli zostawić na obserwacji jak nie czułam ruchów.
kurcze... te niepokoje nasze... ciągłe... :/

Ostatnia edycja:
Madziorrek masz prawo pojechać na IP żeby sprawdzili czy wszystko ok, więc jedź i powiedz, że czujesz niepokój i chcesz sprawdzić. Ja tak zrobiłam raz, powiedzieli mi, ze to po jest IP zeby rzyjezdzac i lepiej przyjechać niż się w domu denerwować!!!!

Pietruszka ślicznie wyglądasz!!!!

Rurka Ty Czarownico!!!! ha ha ha ha

Ostatnia edycja:
ale historia :-)
Michalina przeogromne gratulacje!! Wiki będzie mieć rodzeństwo wspaniale!!! :-) ależ macie układy z Madziorkiem, nie ma co :-p

Pietrucha wyglądasz cudownie!! na prawdę śliczna mamuśka, a z brzuchem rewelacja!

Madziorek spokojnie możesz jechać do szpitala, nawet powiedzieć, że Cię brzuch boli i chcesz sprawdzić czy wszystko jest w porządku, a może już Cię zostawią skoro już jesteś po terminie.

Ozila ale masz śliczną córę, wcale się nie dziwię, ze nie masz kiedy się uczyć, taki maluch to jednak jest absorbujący! ale pomysł z przedszkolem extra

galway a Ty jak? rozpakowana już? ostatnio tylko czekam na wiadomości od mamusiek na wylocie a tu nic a nic się nie dzieje :-p

Witam nowe aniołkowe mamusie i światełka dla Waszych maluszków (*) (*)

Cześć Dzieczyny!

Michalina - gratuluje juz teraz! Bedzie wszystko dobrze, zobaczysz!

Madziorrek, Galway, Carrollina - &&&&&&&&&&&

ja po echo serca. Maluszek pod względem kardiologicznym ok, 4 komory rozwinięte prawidłowo. Ale sa jakies dwie plamki ( chyba na sercu) które najprawdopodobniej są pozostałością po zapaleniu jakimś w ciazy. Ale ja nie chorowalam. Miałam tylko lekkie bakterie w moczu - dostałam leki i wszystko sie unormowało. I lekki stan zapalny w pochwie, ale to raczej od luteiny. Potem jeszcze mi sie przypomniało, ze miałam przewlekłe zapalenie zatok od czerwca zeszłego roku, dopiero mi przeszło niedawno po wakacjach w ciepłych krajach, jake sie wygrzałam. Pani dr mnie opieprzyla, ze mam wysokie pojęcie o swoim super stanie zdrowia, bo twierdziłam na początku, ze nigdy nie chorowalam. Zamartwiam sie bardzo. Mam zrobić badania ob, CRP, wymaz z nosa i gardła. I z tymi wynikami biegiem do swojego gina. Boże, mam nadzieje, ze to nic groźnego.

Michalina, gratuluję.

Pietrusia, wyglądasz bombowo.

Madziorrku, nie dziwię się, że się denerwujesz. Jak masz jakiekolwiek wątpliwości jedź na IP, niech Ci zrobią KTG. Nie mogą Ci odmówić. A w domu - wydaje mi się , że masz detektor tętna, przyłóż sobie i zobacz jak tętno.

Agawa, no że też Cię tak nastraszyła ta lekarka. Nie wolno krzyczeć na ciężarne. Dla mnie to normalne, że dopiero po dłuższym przemysleniu przypomniałaś sobie o wydawałoby się błahych infekcjach. Będziesz miała jakąś kontrolę serduszka? Bo oprócz plamek (cokolwiek to jest) jest wszystko dobrze?

Czy któraś na finiszu w końcu się rozpakowała? Ile można czekać :)???

A mój Synuś chyba się ułożył teraz poprzecznie, żeby mamusi się lepiej oddychało. A wiecie ile dzisiaj spałam? Raptem 3 godziny, od 5 do 8. W nocy męczyłam się potwornie, już nawet teraz spać nie mogę i wstaję co godzinę siusiu. I najlepsze , że ja - wielki śpioch , teraz nie mogę zasnąć, nawet po południu. Jeszcze muszę się pomęczyć z 6 tygodni. W środę idę do gina, może już coś mi powie kiedy planuje cesarkę, chociaż jeszcze może być za wcześnie.

michalina :-D:-D:-D suuuuuuper!!!

pietrucha ślicznie wyglądasz a jak juz brzuszek widać:) masz rację od dłuższego czasu ciągle tylko narzekam choć tak naprawdę chyba nie mam na co bo nie mam jakichś super problemów,w związku też ok bo mam naprawdę dobrego męża ale chyba z braku zajęć (bo ostatnio nie pracowałam) rozmyślałam za bardzo i nawymyślałam problemów....ale zaczynam nową pracę,jutro wizyta u lekarza jestem pełna nadziei.......muszę zacząć myśleć w końcu pozytywnie.

agawa to na pewno nic groźnego,mam nadzieję,że szybko się wszystko wyjaśni....buziaki!!!

madziorku i jak ??byłaś na IP? to zrozumiałe,że jesteś pełna obaw za chwilę urodzisz Dziecię,trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo,zobaczysz,że wszystko będzie dobrze,buziaki!

ozila ja też kiedyś chciałam otworzyć małe przedszkole,to dlatego wyjechałam za granicę żeby dozbierać pieniędzy do realizacji moich planów....ale tu poznałam mojego męża no i juz tak zostałam a moje plany poszły w zapomnienie.....życzę Ci sukcesu,na pewno świetnie sobie poradzisz:)

Ostatnia edycja:
Pietruszko- jak ślicznie wyglądasz!

Ozila- my mieszkamy w Warszawie..wszystkie dokumenty załatwiam zdalnie przez ambasadę w Berlinie;-).
Co do przedszkola to ja na szybko przeliczyłam zyski z założenia Klubu Malucha..u nas to średnia kasa z czegoś takiego..Chyba że by się miało min. 10 dzieci..

Aagawa- co do plamek na serduszku to jest wiele wad które zanikają jak maleństwo się rodzi albo w późniejszym okresie jak dziecko kończy ok roczek. Na razie nie ma co wywoływać strasznego i czarnego wilka z lasu. Przebadaj się i pewnie coś więcej powiedzą na kolejnym USG :*.

Michalinko- Gratuluję :)

Kochane dzięki za słowa wsparcia. Nic sie fizycznie nie dzieje, słabiej się czuje po prostu, a cała ciąże można mi było kołki w du*ie łamać... Po za tym czuję sie troszkę nie dopilnowana bo ostatnie usg miałam miesiąc temu. I ciągle zadaje sobie pytania ile mały waży, czy wszystko ok itd. Więc pojadę o 19 na IP jak wróci mąż i powiem im, że mi ciągle ślabo, że mam mroczki itd. Zobaczymy, może mnie przebadają....;-) Netu tam mieć nie będę więc jak mnie zatrzymają pozwolę sobie napisać esa do Agawy lub Michaliny;)

Michalinka skarbie... na pewno Piotrusiowi nic poważnego nie jest. 3 mam za to kciuki;* &&&&&&&&&&

Pietrusia- pięęęęknie wyglądasz;)

W ogóle bardzo urodziwe te moje koleżanki. Człowiek patrzy i oczom nie wierzy jakie zacne te nasze ciążówki, a o dzieciakach naszych forumowych nie wspomne. Cud, miód i malina...;*

reklama
Pietrucha slicznie wygladacie i juz jaki brzuszek super, buziaki!!!

Ozila sliczna coreczka, powodzenia w realizacji swoich planow!!!

Agawka trzymam kciuki zeby to nie bylo nic strasznego, moze skonsultuj z innym lekarzem :*

Michalinko gratulacje!!!

Izka hejka!!!!

Aniu kciuki za nowa prace i za jutrzejsza wizyte &&&&&&&

Malgonia ale Cie ten Twoj Dziec wymeczy, byle do konca pozdrowionka

Madziorek, Galwaygirl, Carollina...czekamy czekamy i co???

Do góry