reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Ameritum !!!!! Ucałuj Wiki od cioci i Wiki :D

O, ja wiem co to znaczy ból po cc.... ale potem szybko się zapomina....

a ja znów zrobiłam sikańca, a co, ale tym razem w ciągu dnia i znów 2 kreski, ale ciągle strasznie blade..... jutro idę na betę, wieczorem będę wiedzieć co i jak. a w piątek powtórzę.

reklama
ameritum gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!!:-D takie nie miłe wspomnienia ze szpitala to niestety częste:wściekła/y: ale najważniejsze to,że Wiktoria jest już w Twoich ramionach:) jeszcze raz bardzo Ci gratuluję,no i na fotkę Maleństwa czekamy ;-)

No to teraz reszta ociągających się brzuchatek .....do dzieła i chwalić się tutaj wrażeniami i Dzidziusiami dla zachęty:)

A ja już po tak długo wyczekiwanej wizycie...no i niestety nie dowiedziałam się nic konkretnego....lekarz całe szczęście przemiły i bardzo sympatyczny,powiedział tylko ,że ta mutacja to nie duży problem,że niektóre kobiety rodzą zdrowe dzieci nawet nie wiedząc,że ją mają,mam łykać kwasik 5mg,witaminę B6 i B12.
Dostałam skierowanie na skontrolowanie poziomu homocysteiny i witaminy B6 i B12 we krwi.
.....Kiedy zapytałam jakie leki jak już zajdę w ciążę to odpowiedział,że te które przed ciążą czyli kwas i witaminy:szok: myśłałam,że coś więcej dostanę......no i od razu jak zajde to badać krew na poziom homocysteiny i jak coś będzie nie tak to dopiero leki wprowadzi.
..........................Co kraj to obyczaj,mam nadzieje,że wie co robi.

Druga sprawa to muszę znowu przełożyć starania do stycznia bo w styczniu lecimy do PL a ja ostatnio wszystkiego się boję i na samą myśl o samolocie robi mi się słabo więc boję się lecieć w ewentualnej ciąży,że stres zaszkodzi dziecku.....ech...:(

A dziś jak już wcześniej pisałam miałam pierwszy dzień w pracy................no i ostatni:baffled:
Praca którą miałam wykonywać w rzeczywistości wyglądała baaardzo inaczej.......to praca w znanej firmie kurierskiej,miałam skanować przesyłki,paczuszki a w rzeczywistości kazali mi dźwigać paki do 30 kg i więcej:wściekła/y: niektóre nawet ciężko było przesunąć..............także poszukuję nadal pracy.

Przepraszam,że tak dużo o sobie ale jestem z Wami myślami,każdej życzę spełnienia tego najważniejszego marzenia i siły przede wszystkim bo bez niej to ani rusz...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny które sa w kolejce przede mną proszę się rozpakowywac! :-D bo ja coś czuje że całkiem niedługo pobędę już w dwupaku... A nie chciałabym wpychac się przed was :-D
Dzisiaj dosyć mocno boli mnie brzuch.. Przeraziłam się że tak naprawdę w każdej chwili to moze się już zacząć... :p

Ameritum- Gratuluję.
Co do cesarki to w szoku jestem że Ciebie bolało..bo ja przez pierwsze 2 doby byłam na lekach znieczulających w kroplówce.. i pani pielęgniarki pilnowały by była ciagłość znieczulenia.. jak o 8 urodziłam to o 6 rano następnego dnia wykąpałam się sama, umyłam włosy, wysuszyłam i nałożyłam makijaż :-p

ameritum- gratki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Najwazniejsze ze mala jest przy Tobie;)

U mnie ok tyle, że na sali co chwila się babki zmieniają a trafiam różnie;p mały waży koło 3800. Nic nie zapowiada porosu...Nic to... czekamy:tak: Buziole i ostatnie fluidy-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ameritum - GRATULACJE dla wytrzymalej mamusi i dzielnej coreczki :-D Niech rosnie zdrowo ku uciesze rodzicow:tak:

Ania - moze akurat tak bedzie lepiej z tymi lekami jakie Ci lekarz zalecil... sprobuj mu zaufac... Ja sobie to probowalam wytlumaczyc tak, ze jak ciaza bedzie, a dzidzia zdrowa i silna, to i bez lekow bedzie w stanie sie utrzymac (ja nie mialam jak jechac w tym czasie do PL, a tutejsi lekarze ani zadnych badan mi nie robili, ani zadnych lekow nie dali, bo w moim przypadku (jak to tlumaczyli) bylo to "tylko" 2 razy).
Wiesz... moim zdaniem jak bedziesz tak o wszystko sie obawiac, to tak mozna odkladac starania i odkladac latami, bo zawsze cos sie znajdzie... Ja tez mialam taki okres, i ciagle mowilam: ze chce wyleczyc to, wyleczyc tamto, a co bedzie wtedy...
A w pewnym momencie ocknelam sie i zapytalam: kiedy ten czas tak zlecial...?

Przykro mi z powodu pracy, ale mysle, ze zdrowe plecy najwazniejsze... na pewno znajdziesz niedlugo kolejna, ktora juz bedzie Ci odpowiadac... trzymam kciuki &&&&&&&&&&&

Anncka - skoro tak mowisz, prosze bardzo...:-D ja nie bede miala nic przeciwko, jesli bedziesz wczesniej...:-D choc nie powiem, ze nie chcialabym juz urodzic... ale niestety u mnie nic tego nie zapowiada...:no:

Madziorek - no to piekne juz dziecie nosisz... moj Mikolaj mial 3840 jak sie urodzil... trzymaj sie tam dzielnie...

reklama
Do góry