reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Ozila- Stelka parę dni temu dostała obywatelstwo, a ja muszę jeszcze tylko zeskanować zebrane dokumenty i dostanę rezydenta;-).
Co u Ciebie w ogóle słychać?
7 miesięcy to już pewnie dzidzia chce ciągle siedzieć:-p

reklama
Super!!! A nie mowilam:tak:
Jutro cos skrobne, bo u mnie po 12stej (24) wypadaloby juz spac, bo mala wstanie kolo 6 stej :tak:, mala tak, juz siedzi od paru tygodni:-)
Na razie

Ostatnia edycja:
Melduję się grzecznie. Rano napisałam posta ale mi wcięło a na drugiego siły już nie miałam.
Dziś bardzo spokojna noc,, ranek jak nowo narodzona ale po 12 znów się zaczął atak zatok. Ja rozumiem że mamy blisko do zatoki ale żeby tak zaatakowała? Wczoraj pomogła inhalacja z Oilbasu dziś mniej. Zaraz będę ratowała się okładem z ciepłej skarpetki (dzięki Carollina) do tego amolem stopy wysmaruję, chodzę już jak z South Parku w polarze M z kapturem aż po brwi.
Michalina widzisz, miałam to przeczucie. Wczoraj było za wcześnie dziś coś widać a jutro będzie pełna radość. Ja po cichu gratuluję. Jak nie Madziorrrek to drugi Madziorek (ja) postara Ci się oddać dziś brzuszek ;) A jak wczorajsza imprezka?
Martoooocha to Ty w Astralii jestes? Ja już nic nie rozumiem????
Aniu czy ja czytam nie dokładnie czy Ty sie nie pochwaliłaś że dostałaś tą pracę??? SUPER. Na pewno strach przed nowym, nieznanym, pewnie już zaczynasz się stresować starankami. My będziemy oplatały Cię ciepłymi myślami, mam nadzieję że ten specjalista znajdzie sposób i na Ciebie. Co do kandydata na ojca to jedyny sposób się przekonać mając dziecko. Ja też miałam obawy bo to mnie bardziej do dzieci zawsze niosło a M jedynie ze starszymi siostrzeńcami i siostrzenicami widziałam. A tu bardzo miłe zaskoczenie. Pierwsza pielucha On, jak był w domu to też przejmował przewijanie, większość kąpieli On, jak było odstawianie od cyca to też grzecznie wstawał do małego by dać wody i ululać. Więc nie przejmuj się na zapas. Na pewno będzie dobrze. No i powodzenia w pracy &&&& :*
Pietrucha szkoda że tak krótko ale dobrze że choć te 3 dni byliście razem. Pytalam wcześniej czy to dzidzia wakacyjna?
Małgonia a jak Twoje przeziębienie? Cosik lepiej? Obyś nie poszła w moje ślady. A jak idzie szydełkowanie?
Truskawka trzymam kciuki byś za kilka miesięcy tuliła małego szkraba. Tak jak radzi Martoocha, spędź czas oczekiwania w miłym towarzystwie, nie masz wpływu na to co się stanie, możesz jedynie się oszczędzać i obdarzać fasolkę pozytywnymi myślami. &&&&
Witam nowe Aniołkowe Mamucie
[*] światełka dla Waszych Aniołków

Ja dalej chora, mąż też, nawet kot kicha. Na szczęście to nie angina i nie mam gorączki, ale kaszel straszny. Leżę w łóżku, więc piszę na szybko z komórki.
Pietrusia- cudnie! Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku.
Michalina- gratuluję, nie ma innej opcji, jest druga kreska, więc jesteś w ciąży.

I jak urodziła już któraś?

witam nowe aniłkowe mamusie.... (*)(*)(*) dla waszych aniołków...

Pietrucha - pokaż brzuchal!!!!! :-)

Michalina - ja ta czułam w kościach że ten negatyw to pozytywny będzie :-D a przerażenie w pierwszym trymestrze to tez sprawka hormonów wiec mam nadzieje, ze niedługo przerodzi sie tylko w czysta radość :-D będzie super... zobaczysz sama!!!

brzuchatki wylotówki... i jak tam???

Agawaa hop hop jak ruchy? czujesz już mocno? bo ja od trzech dni dopiero czuje regularne pożądne kopniaki :laugh2:

galwaygirl - jejju, biedna jesteś... mam nadzieję, że to jednak obawy zbliżającego się porodu ;p każdy reaguje inaczej ;) A tak, dzidziuś wakacyjny, wie co dobre - poczęty w cieplutkim Egipcie ;-) teraz niech czeka do maja i się zdrowo wykluwa :*
Elka - kwas foliowy w formie metylowanej i wit b12 w metylowanej. B6 normalnie. I Ty nie masz na co czekać, bo przy mutacji nic innego nikt Ci nie wymyśli, a im wcześniej zaczniesz łykać, tym lepiej dla Ciebie. A raczej do przyszłego bobasa ;-)
Malgoniu - i Wy również? Zdrówka :*

Cześć Dziewczynki! Jestem jestem.

Michalinka &&&&&&&&& bardzo mocno zaciśniete. Ciekawe jak widoczny bedzie jutro teścik. Na pewno bedzie! Hihi... Przypadki sa najlepsze:)

Galway musze Cie ostrzec przed inhalacjami gorącą woda w wanience. Ja sobie tak załatwilam zatoki w zeszłym roku w czerwcu na ponad rok. Mama mi tak doradziła . Okazało sie, ze miałam taką odmianę zatok, ze mi zatoki tak zapuchly, ze brałam adrenalinę do nosa w gabinecie na obkurczenie naczyń. Szok! Takze ostrożnie. Mam nadzieje, ze ty tym przypadkuem nie jestes:)) i juz ci moze przeszło.

madziorrek jak tam dzisiaj?

Rurka ja ja dalej słabiutko czuje ruchy. Bardzo rzadko. Czasem za to mi brzuch twardziele i az pobolewa. Moze to sa te skurcze braxtona?

Ania - nie mowilas, ze prace dostalas... no to super... na pewno lepiej pracowac niz siedziec w domu i zamartwiac sie wszystkimi innymi rzeczami... a moze akurat praca sprawi Ci troche przyjemnosci i zacznie sie wszystko ladnie ukladac... Tego Ci z calego serca zycze...:tak:

Galwaygirl - o widzisz.. a ja myslalam, ze jak sie nie odzywasz to na porodowce walczysz.. oby szybko poszlo to chorubsko od Ciebie...

Malgonia - Ty tez sie kuruj i trzymaj cieplo...

Pietrucha - no przeciez nie ma innej opcji niz zdrowo wykluwajaca sie dzidzia:-D

Agawa - bardzo mozliwe, ze to skurcze przepowiadajace... ja juz od 20 tygodnia je mialam... jesli mocno twardnieje, to usiadz, poloz sie... u mnie to dzialalo...

Truskawka - nie trac nadziei... odpoczywaj... ale bez internetu i czytaniu o tych wszystkich przypadkach, bo niepotrzebnie bedziesz sie denerwowac, a to nie jest teraz porzadane... trzymam kciuki &&&&&&

Ja sie troche pokulalam na pilce, brzuch pobolewa i nic wiecej... moj K sie smieje ze mnie jak mu powiedzialam, ze mam ochotę na mięcho...

reklama
dziekuje dziewczyny za slowa otuchy. Niestety ani kino, ani inne wyjscie z lozka nie wchodzi w grę.
Pietrucha z tego co pamiętam to Twoje maleństwo było malutkie i wolno roslo? mozesz mi powiedzieć ile mialo mm w 6 tyg?

Do góry