reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Hej dziewczyny!

Galwaygirl – i jeszcze nieco spóźnione WSZYSTKIEGO NAJ! Spełnienia marzeń:* Już najwyższa pora na skurcze przepowiadające. Oszczędzaj się jeszcze, dopóki możesz – leniuszkuj ;-)
Karo – czekamy na więcej zdjęć, wyglądaliście cudownie! Wasza księżniczka, taka urocza! I jaka z Ciebie laska!!!
Madziorek- fiu fiu, jaki duży Franek ;)
Malgonia – dasz radę z wypawką.. A z macierzyństwem – pfff. To się czuje! Poczekaj aż ucałujesz swoje dziecię i od tej pory wszystko będzie przychodziło samo :*
Rurka- świetnie, że już jesteś po wizycie. Uwielbiamy dobre wieści ;)
Doris – gdybyś mieszkała bliżej, to faktycznie bym ci nakopała do dupska. Liczy się, że beta jest pozytywna – a więcej można będzie powiedzieć, jak ją powtórzysz – po 48 lub 72 h. Wtedy patrzymy na jej wzrost. Cieszymy się, majówko ;-)

A ja wczoraj byłam na badaniach, beta rośnie po 72 h z 1551 na 4334 ;)
I tu specjalnie tabelka dla Doris - żeby widziała co i jak rośnie u mnie:
Bez tytułu.jpg

Jedyne co mi wyszło źle, to bardzo dużo bakterii w moczu... ;/

Załączniki

• Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 60
reklama
Pietrucha Kochana jesteś!!!!!!!!! Też zrobiłam sobie taką tabelkę. A masz może wykaz jak procentowo powinna wzrastać beta, po 24, 48, 72h?

Carollina...mam nadzieję że dam radę iść w piątek, wtedy się trochę uspokoję. Ja wiem że na obecny tydzień beta jest w normie ale ja ją porównuję z poprzednią i wtedy była sporo wyższa, choć też w normie bo też i rozrzut normy jest duży :-)

Cześć Kochane!!!
Widzę, że mnóstwo fantastycznych wiadomości! :))))) Lista staraczek sukcesywnie się skraca!
Ciężaróweczki - trzymam za Was ogromnie kciuki!!! Rośnijcie i wysypiajcie się póki możecie ;) Pogłaskajcie brzuszki z pozdrowieniami od cioci z bb :)
Agaawa, pietrucha, madziorek :******

Pietrucha pięknie rośnie. A czy to nie dzidzia wakacyjna? Chwaliliście się komuś?
Ja mam stawianie brzucha od 17tc to jest nieprzyjemne ale ciężko powiedzieć czy bolesne..., takie na pograniczu no a te były dość bolesne wolałabym by mnie tak nie straszyły. Dzięki za życzenia :*
Małgoniu pomyśl że ja mam już malucha a i tak panikuję. Trzeba słuchać swego instynktu. Ja pierwszą kąpiel wspominam strasznie. Młody już przed był marudny, chciałam nakarmić ale Mama starą szkołą że z pełnym brzuszkiem nie wolno do wanny. Chciałam zrobić zdjęcie z pierwszej kąpieli a ten cały czas płakał, ja nakrzyczałam w końcu na Mamę bo coś pouczała jeszcze, M też się dostało i później przepraszałam bo hormony swoje zrobiła. Następną kąpiel było lepiej. Nam się trafił głodomorek, nie może iść głodny się kąpać albo spać. Karmiłam a później była rozkoszna kąpiel. Napisz co już masz z wyprawki, jaki wózek wybrałaś.
Agawaa kiedy na Teneryfie szalejecie? Co do tych ruchów to też się nie stresuj, ja za pierwszym razem koło 15tc a teraz może w 21 a należę do szczupłych 158/45kg. Więc co do kopniaków nie ma zasady. Będziesz się zaopatrywała w doppler? Mnie to uspokajało mimo braku ruchów.
Rurka to teraz spokoju dużo. Super że wszystko dobrze.
Doris na pewno owulka była później. Oby Ci się udało zrobić betę w piątek to będziesz spokojniejsza. Mówiłaś już brygadzie?

Witajcie
Pisze szybko bo w pracy jestem
Zrobilam dzis betke znow, bo nie wytrzymalam
Wczoraj 148
Dzis 259
Chyba dobrze wzrasta, jak myslicie po 24h?

reklama
Hej dziewczyny :) Jestem tu nowa przedstawię swoją sytuację.... 5 lat temu zaszłam w swoją pierwszą ciążę niestety pozamaciczną na szczęście trafiłam do dobrej kliniki w Lublinie zajął się mną super prof i wyleczyli zachowawczo czyli bez zadnej laparoskopii, lekiem metatroxatem 1,5 roku później zaszłam w kolejną ciążę tym razem książkową :) urodziłam zdrowego synka , w tej ciąży dowiedziałam się, że mam niedoczynność ( malutką , ale trzeba leczyć teraz wszystko uregulowane) w tym roku w kwietniu zaszłam w 3 ciążę , ale w 11 tc okazało się , ze puste jajo... :( w sierpniu kolejna ciąża ( po okresie rekonwalescencji po łyżeczkowaniu) poroniłam w 5 tc zrobiłam test dzień po spodziewanej @ 2 kreski za 2 dni beta 94 po 72h spadła do 55 i przyszedł w tym samym dniu @ samo się oczyściło. Dzisiaj jest mój 22 dc bardzo rozregulowanego bo nie jestem pewna kiedy miałam owu na bank wcześniej niż powinnam z kalendarzyka owu miała być 5.09 a była wcześniej bo 5 już nie miałam śluzu płodnego.. cały cykl bolą mnie piersi i są pełniejsze, za tydzień 18 mam mieć @ mam nadzieję, że nie przyjdzie bo się trochę postaraliśmy w tym miesiacu :) wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam test rano oczywiście negatywny , ale jak chciałam go wyrzucić zerknęłam i były dwie kreski druga troche bledsza ale widoczna wiem , że nie powinnam odczytywac wyniku po uplywie 10 min ale zawsze jak robilam testy to nie mialam takiej sytuacji zeby pojawila sie druga kreska , dzisiaj zrobilam rano kolejny test z tej samej firmy- negatywny, a z innej o czulosci 10 po 30 min rowniez druga kreska. Nie chce sie nakrecac.. musze cierpliwie poczekac jeszcze ten tydzien do spodziewanej @ trzymajcie kciuki

Do góry