reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Hej dziewczyny!

Galwaygirl – i jeszcze nieco spóźnione WSZYSTKIEGO NAJ! Spełnienia marzeń:* Już najwyższa pora na skurcze przepowiadające. Oszczędzaj się jeszcze, dopóki możesz – leniuszkuj ;-)
Karo – czekamy na więcej zdjęć, wyglądaliście cudownie! Wasza księżniczka, taka urocza! I jaka z Ciebie laska!!!
Madziorek- fiu fiu, jaki duży Franek ;)
Malgonia – dasz radę z wypawką.. A z macierzyństwem – pfff. To się czuje! Poczekaj aż ucałujesz swoje dziecię i od tej pory wszystko będzie przychodziło samo :*
Rurka- świetnie, że już jesteś po wizycie. Uwielbiamy dobre wieści ;)
Doris – gdybyś mieszkała bliżej, to faktycznie bym ci nakopała do dupska. Liczy się, że beta jest pozytywna – a więcej można będzie powiedzieć, jak ją powtórzysz – po 48 lub 72 h. Wtedy patrzymy na jej wzrost. Cieszymy się, majówko ;-)

A ja wczoraj byłam na badaniach, beta rośnie po 72 h z 1551 na 4334 ;)
I tu specjalnie tabelka dla Doris - żeby widziała co i jak rośnie u mnie:
Bez tytułu.jpg

Jedyne co mi wyszło źle, to bardzo dużo bakterii w moczu... ;/

Załączniki

• Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Pietrucha Kochana jesteś!!!!!!!!! Też zrobiłam sobie taką tabelkę. A masz może wykaz jak procentowo powinna wzrastać beta, po 24, 48, 72h?

Carollina...mam nadzieję że dam radę iść w piątek, wtedy się trochę uspokoję. Ja wiem że na obecny tydzień beta jest w normie ale ja ją porównuję z poprzednią i wtedy była sporo wyższa, choć też w normie bo też i rozrzut normy jest duży :-)

Cześć Kochane!!!
Widzę, że mnóstwo fantastycznych wiadomości! :))))) Lista staraczek sukcesywnie się skraca!
Ciężaróweczki - trzymam za Was ogromnie kciuki!!! Rośnijcie i wysypiajcie się póki możecie ;) Pogłaskajcie brzuszki z pozdrowieniami od cioci z bb :)
Agaawa, pietrucha, madziorek :******

Pietrucha pięknie rośnie. A czy to nie dzidzia wakacyjna? Chwaliliście się komuś?
Ja mam stawianie brzucha od 17tc to jest nieprzyjemne ale ciężko powiedzieć czy bolesne..., takie na pograniczu no a te były dość bolesne wolałabym by mnie tak nie straszyły. Dzięki za życzenia :*
Małgoniu pomyśl że ja mam już malucha a i tak panikuję. Trzeba słuchać swego instynktu. Ja pierwszą kąpiel wspominam strasznie. Młody już przed był marudny, chciałam nakarmić ale Mama starą szkołą że z pełnym brzuszkiem nie wolno do wanny. Chciałam zrobić zdjęcie z pierwszej kąpieli a ten cały czas płakał, ja nakrzyczałam w końcu na Mamę bo coś pouczała jeszcze, M też się dostało i później przepraszałam bo hormony swoje zrobiła. Następną kąpiel było lepiej. Nam się trafił głodomorek, nie może iść głodny się kąpać albo spać. Karmiłam a później była rozkoszna kąpiel. Napisz co już masz z wyprawki, jaki wózek wybrałaś.
Agawaa kiedy na Teneryfie szalejecie? Co do tych ruchów to też się nie stresuj, ja za pierwszym razem koło 15tc a teraz może w 21 a należę do szczupłych 158/45kg. Więc co do kopniaków nie ma zasady. Będziesz się zaopatrywała w doppler? Mnie to uspokajało mimo braku ruchów.
Rurka to teraz spokoju dużo. Super że wszystko dobrze.
Doris na pewno owulka była później. Oby Ci się udało zrobić betę w piątek to będziesz spokojniejsza. Mówiłaś już brygadzie?

Witajcie
Pisze szybko bo w pracy jestem
Zrobilam dzis betke znow, bo nie wytrzymalam
Wczoraj 148
Dzis 259
Chyba dobrze wzrasta, jak myslicie po 24h?

reklama
Hej dziewczyny :) Jestem tu nowa przedstawię swoją sytuację.... 5 lat temu zaszłam w swoją pierwszą ciążę niestety pozamaciczną na szczęście trafiłam do dobrej kliniki w Lublinie zajął się mną super prof i wyleczyli zachowawczo czyli bez zadnej laparoskopii, lekiem metatroxatem 1,5 roku później zaszłam w kolejną ciążę tym razem książkową :) urodziłam zdrowego synka , w tej ciąży dowiedziałam się, że mam niedoczynność ( malutką , ale trzeba leczyć teraz wszystko uregulowane) w tym roku w kwietniu zaszłam w 3 ciążę , ale w 11 tc okazało się , ze puste jajo... :( w sierpniu kolejna ciąża ( po okresie rekonwalescencji po łyżeczkowaniu) poroniłam w 5 tc zrobiłam test dzień po spodziewanej @ 2 kreski za 2 dni beta 94 po 72h spadła do 55 i przyszedł w tym samym dniu @ samo się oczyściło. Dzisiaj jest mój 22 dc bardzo rozregulowanego bo nie jestem pewna kiedy miałam owu na bank wcześniej niż powinnam z kalendarzyka owu miała być 5.09 a była wcześniej bo 5 już nie miałam śluzu płodnego.. cały cykl bolą mnie piersi i są pełniejsze, za tydzień 18 mam mieć @ mam nadzieję, że nie przyjdzie bo się trochę postaraliśmy w tym miesiacu :) wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam test rano oczywiście negatywny , ale jak chciałam go wyrzucić zerknęłam i były dwie kreski druga troche bledsza ale widoczna wiem , że nie powinnam odczytywac wyniku po uplywie 10 min ale zawsze jak robilam testy to nie mialam takiej sytuacji zeby pojawila sie druga kreska , dzisiaj zrobilam rano kolejny test z tej samej firmy- negatywny, a z innej o czulosci 10 po 30 min rowniez druga kreska. Nie chce sie nakrecac.. musze cierpliwie poczekac jeszcze ten tydzien do spodziewanej @ trzymajcie kciuki

Do góry