reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

DORIS - dziękuję Ci :) to był dla mnie bardzo ważny i stresujący dzień... i widzisz kochana!!! udało Ci się :tak::tak: piękne teściki

reklama
Doris - oczywiście że będziesz! :-)

Ja mam teraz ciężki czas... Ciągle myślę o tym że właśnie teraz mój Aniolek przyszedłby na świat :-(
Wiem że wy zrozumiecie :-(

Anncka
Rozumiem Cie kochana, mocno tule, ja patrze zawsze na Twoj/ moj suwaczek.... Bylby prawie identyczny, mocno tule i sle usciski dla Brzusia :tak:

Galwaygirl - jak znajde chwilke, to podesle Ci na priva moja liste... Ja sobie ją zrobilam przy Mikolaju i zachowalam, bo stwierdzilam, ze bedzie jak znalazl kiedy przyjdzie pora :-D
Ja juz ciuchy od 0-3 mam poprane, bo stwierdzilam, ze wolę jak mi pięknie wyschną w ciagu kilku godzin na sloneczku niz potem na szybkiego prać i wieszac to w domu przy kaloryferach... dodatkowo wszystkie poszwy, posciel, kocyki bo dawno nieuzywane...
Agawa - czekaj cierpliwie... juz niedlugo i ruchy poczujesz.... :tak:mysle, ze to kwestia 3-4 tygodni... moze i wczesniej...

Madziorek - wow 2,5 kg toz to kawal dziecia... ciesze sie, ze wszystko w porzadku :-D

Malgonia
- jak przyjdzie na swiat Wasze malenstwo, to wiele rzeczy instynktownie bedziesz robic... na poczatku moze i niepewnie, ale potem wszystko opanujesz do perfekcji...:tak:

Rurka - no to moze najwyzszy czas zaczac sieszyc sie ciążą?:-D

Ameritum
- ja uzywam Amolu, ktory zreszta swietnie dziala... W pierwszej ciazy czesto bolaly mnie plecy. Na noc mąż mnie nacieral w okolicach krzyży, opatulałam sie ciepło i do spania...
Jeszcze cwiczenia delikatne robilam typu "koci grzbiet" i takie cos... tutaj masz te dwa cwiczenia... one fajnie rozluzniaja miesnie kregoslupa... Ja robilam doslownie kilka powtorzen przed snem i kiedy potrzebowalam, zeby nie przedobrzyc...

Ćwiczenia dla kobiet w ciąży, ból kręgosłupa, exercises for pregnant women, back pain - YouTube
Poduszke tez polecam. Szczegolnie gdy juz brzuszek jest wiekszy... sama uzywam...:tak:
Teraz ostatnio od bratowej dostalam fajny masażer, ktorym sie nawet dzisiaj masowalam po spacerze. Cos w tym stylu:
NAJTAŃSZY MASAŻER RĘCZNY do ciała relaks w domu (4543259861) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Njwazniejsze, zebys starala sie rozluźnic choc trochę kręgosłup w trakcie jakiegokolwiek masowania.

Doris - nie boj sie, zaraz i Tobie suwaczek zacznie mknąć jak oszalaly... ani sie obejrzysz, a juz 30 tygodni zleci... zobaczysz...

U nas niewiele nowosci...dzisiaj bajeczna pogoda byla wiec korzystalismy. Troche sie poschylalam przy porzadkach, potem spacer z Mikolajem, a jak wrocilismy do domu to tak mnie plecy bolaly i lewa noga, ze padłam na łóżko i poszlismy spac...

Doris, piekne testy! Beta bedzie juz duza.

Madziorrek ciesze sie, ze Franio taki duży i zdrowy chłop. Dobrze, dobrze, jak u mnie jednak bedzie baba to bedzie kawalera miała jak znalazł:))

Rurka - a nie mówiłam! :-D Bardzo sie ciesze. Teraz troszkę odetchnij.

Carollina plecy i lewa noga, to niedobrze. Ja dzis w nocy sie obudziłam z mega skurczem lewej nogi. Oby przeszło jak najszybciej.

Wy tak mówicie, ale mnie suwacżek leci wolno. Umowilam sie na wizyte u mojego prywatnego gina na czwartek 18- tego. Chciałabym płeć zobaczyć. I piszecie, ze jeszcze 3-4 tyg na ruchy, a to tyyyyyyyyle czasu jeszcze.... Ech.... Te dzieci nas cierpliwości uczą.

reklama
Agawa - te 3-4 tygodnie szybko zleci... a pozatym to szczupłe osoby (do ktorych Ty przeciez nalezysz), ponoc ruchy czują wczesniej... ja w pierwszej ciąży czulam ruchy w 19 tygodniu...

Doris - nie schizuj...;-) bo w nerwice wpadniesz, a dla fasolki to teraz nie wskazane:wściekła/y: To nie wazne jaka jest beta, tylko wazny jest jej przyrost... w ciagu 48 godzin powinien byc ok 100%... najlepiej jakbys powtorzyla badanie w piatek...
Jak sama wczesniej pisalas, cykle sie wydluzyly (niewiadomo jak po tych tabletkach zareagowal Twoj organizm), owulka mogla sie przesunac, wiec testy na tym etapie sa troszke jasniejsze, a co za tym idzie, beta tez nie jest bardzo wysoka... Nie denerwuj sie... sprobuj to sobie jakos sensownie wbic do glowy, ze BEDZIE DOBRZE...:tak:
Jesli nie dasz rady isc w piatek, czy w sobote na bete, to zrob wtedy kolejny test zeby zobaczyc czy kreska ciemnieje... najlepiej z tej samej firmy... ja tak robilam, bo tutaj nie mam mozliwosci zrobienia prywatnie bety...

Do góry