reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

DORIS - dziękuję Ci :) to był dla mnie bardzo ważny i stresujący dzień... i widzisz kochana!!! udało Ci się :tak::tak: piękne teściki

reklama
Doris - oczywiście że będziesz! :-)

Ja mam teraz ciężki czas... Ciągle myślę o tym że właśnie teraz mój Aniolek przyszedłby na świat :-(
Wiem że wy zrozumiecie :-(

Anncka
Rozumiem Cie kochana, mocno tule, ja patrze zawsze na Twoj/ moj suwaczek.... Bylby prawie identyczny, mocno tule i sle usciski dla Brzusia :tak:

Galwaygirl - jak znajde chwilke, to podesle Ci na priva moja liste... Ja sobie ją zrobilam przy Mikolaju i zachowalam, bo stwierdzilam, ze bedzie jak znalazl kiedy przyjdzie pora :-D
Ja juz ciuchy od 0-3 mam poprane, bo stwierdzilam, ze wolę jak mi pięknie wyschną w ciagu kilku godzin na sloneczku niz potem na szybkiego prać i wieszac to w domu przy kaloryferach... dodatkowo wszystkie poszwy, posciel, kocyki bo dawno nieuzywane...
Agawa - czekaj cierpliwie... juz niedlugo i ruchy poczujesz.... :tak:mysle, ze to kwestia 3-4 tygodni... moze i wczesniej...

Madziorek - wow 2,5 kg toz to kawal dziecia... ciesze sie, ze wszystko w porzadku :-D

Malgonia
- jak przyjdzie na swiat Wasze malenstwo, to wiele rzeczy instynktownie bedziesz robic... na poczatku moze i niepewnie, ale potem wszystko opanujesz do perfekcji...:tak:

Rurka - no to moze najwyzszy czas zaczac sieszyc sie ciążą?:-D

Ameritum
- ja uzywam Amolu, ktory zreszta swietnie dziala... W pierwszej ciazy czesto bolaly mnie plecy. Na noc mąż mnie nacieral w okolicach krzyży, opatulałam sie ciepło i do spania...
Jeszcze cwiczenia delikatne robilam typu "koci grzbiet" i takie cos... tutaj masz te dwa cwiczenia... one fajnie rozluzniaja miesnie kregoslupa... Ja robilam doslownie kilka powtorzen przed snem i kiedy potrzebowalam, zeby nie przedobrzyc...

Ćwiczenia dla kobiet w ciąży, ból kręgosłupa, exercises for pregnant women, back pain - YouTube
Poduszke tez polecam. Szczegolnie gdy juz brzuszek jest wiekszy... sama uzywam...:tak:
Teraz ostatnio od bratowej dostalam fajny masażer, ktorym sie nawet dzisiaj masowalam po spacerze. Cos w tym stylu:
NAJTAŃSZY MASAŻER RĘCZNY do ciała relaks w domu (4543259861) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Njwazniejsze, zebys starala sie rozluźnic choc trochę kręgosłup w trakcie jakiegokolwiek masowania.

Doris - nie boj sie, zaraz i Tobie suwaczek zacznie mknąć jak oszalaly... ani sie obejrzysz, a juz 30 tygodni zleci... zobaczysz...

U nas niewiele nowosci...dzisiaj bajeczna pogoda byla wiec korzystalismy. Troche sie poschylalam przy porzadkach, potem spacer z Mikolajem, a jak wrocilismy do domu to tak mnie plecy bolaly i lewa noga, ze padłam na łóżko i poszlismy spac...

Doris, piekne testy! Beta bedzie juz duza.

Madziorrek ciesze sie, ze Franio taki duży i zdrowy chłop. Dobrze, dobrze, jak u mnie jednak bedzie baba to bedzie kawalera miała jak znalazł:))

Rurka - a nie mówiłam! :-D Bardzo sie ciesze. Teraz troszkę odetchnij.

Carollina plecy i lewa noga, to niedobrze. Ja dzis w nocy sie obudziłam z mega skurczem lewej nogi. Oby przeszło jak najszybciej.

Wy tak mówicie, ale mnie suwacżek leci wolno. Umowilam sie na wizyte u mojego prywatnego gina na czwartek 18- tego. Chciałabym płeć zobaczyć. I piszecie, ze jeszcze 3-4 tyg na ruchy, a to tyyyyyyyyle czasu jeszcze.... Ech.... Te dzieci nas cierpliwości uczą.

reklama
Agawa - te 3-4 tygodnie szybko zleci... a pozatym to szczupłe osoby (do ktorych Ty przeciez nalezysz), ponoc ruchy czują wczesniej... ja w pierwszej ciąży czulam ruchy w 19 tygodniu...

Doris - nie schizuj...;-) bo w nerwice wpadniesz, a dla fasolki to teraz nie wskazane:wściekła/y: To nie wazne jaka jest beta, tylko wazny jest jej przyrost... w ciagu 48 godzin powinien byc ok 100%... najlepiej jakbys powtorzyla badanie w piatek...
Jak sama wczesniej pisalas, cykle sie wydluzyly (niewiadomo jak po tych tabletkach zareagowal Twoj organizm), owulka mogla sie przesunac, wiec testy na tym etapie sa troszke jasniejsze, a co za tym idzie, beta tez nie jest bardzo wysoka... Nie denerwuj sie... sprobuj to sobie jakos sensownie wbic do glowy, ze BEDZIE DOBRZE...:tak:
Jesli nie dasz rady isc w piatek, czy w sobote na bete, to zrob wtedy kolejny test zeby zobaczyc czy kreska ciemnieje... najlepiej z tej samej firmy... ja tak robilam, bo tutaj nie mam mozliwosci zrobienia prywatnie bety...

Do góry