reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Doris
slicznie, ciesze sie bardzo

mozesz pytac,:-) mam wystarczajaco duzo lat, zeby sie streszczac, przy wysokim fsh, niskim amh i wogole :angry::angry: mam 37

anncka
nie wiem, podobno kazdy dostaje taki krzyz kai da rade uniesc.:crazy: Nie wiem kiedy moj krzyz mnie przygniecie, ze juz nie powstane...

reklama
Hej dziewczyny!

Ania - ja podjęłam decyzję, że odkładam wszystkie plany na bok. Pierwsze dziecko. Później kariera, mieszkanie. Na to mam czas, a dzieciatko.. już bez niego nie potrafię żyć... Podziwiam Cię, że tak spokojnie czekasz. Naprawdę. :*

Annacka - a co to za smutki? Proszę pogłaskać brzuszek i uśmiechnąć się do nieba, do swojego Aniołka! Przecież czuwa nad Tobą i nie chce, żebyś się smuciła!

Doris - super, cieszę się bardzo, że beta rośnie! I oby tak dalej! :)

kira - a kiedy idziesz do lekarza z wynikami? A druga sprawa,, który masz dzień cyklu? Owu mogła się przesunąć. &&&

A ja byłam rano na becie, rośnie!
Uff... 72 h temu było 4334 a dziś jest 11499 ;)

Kirra musisz wierzyc ze po lekach szybko Ci sie wyniki poprawia i bedziesz niebawem cieszyc sie ze zdrowej dzidzi, nie mozemy tracic wiary i nadzieji :-), trzymam kciuki !!!
A tak na marginesie masz super imie :-) jesli bede miala jeszcze dwie dziewuszki to pierwsza bedzie Kornelia, a druga wlasnie Kira :-D

Doris piekny przyrost, to teraz tylko sie ciesz kochana :-)

Anncka ponoc tylko silnym ludziom przytrafiaja sie "takie" rzeczy i tak jak Kirra pisze tylko tacy potrafia dzwignac sie z "takim" ciezarem na barkach :-/ , ale wierze ze po wielkim cierpieniu jest jeszcze wieksza nagroda :-)

Pietrucha piekny przyrost :-) spokojnej ciazy zycze :-)

Ostatnia edycja:
Jesteście kochane. Dziękuje.
Na dzisiaj miałam termin porodu... Stąd dołek a raczej dol. Mam nadzieję wykopac się z niego bo wiem że to szkodzi mojemu lokatorówi, ale to takie trudne

Jestem już w domu, szczęsliwa :-)
Mam zwolnienie do 17więc będę odpoczywać, bo ciąża przy mojej pracy całkowicie nie wchodzi w grę:cool:

Anncka....Twój Aniołek patrzy na Was i dba o Ciebie i brzuszek, pamiętaj o tym!!!!

Kiraa...ja niewiele starsza od Ciebie jestem a jednak nigdy nie myślałam o tym, że za późno. Teraz jak leżałam w szpitalu po zstarcie Aniołka byłam najmłodsza z 6 osobowej sali, wszystkie pozostałe Kobiety były po 40-42 roku życia i lekarze mówili że to wspaniały czas na ciążę (2 byłyśmy po stracie, 4 w ciąży) więc nie wkręcaj sobie nic. A Ty jakie leki bierzesz teraz? Masz zalecenie żeby brać heparynę jak zaciążysz i Acard???

Pietrucha Kochana...piękny przyrost betki, wstaw całościowy przyrost w tabelce. Ty w ciąży jesteś ok 2 tyg więcej, masz termin na 1 maja?
Napisz jak się czujesz? Mnie strasznie bolą (.)(.). Mdłości jakiś specjalnych nie mam (ale je nie miałam w żadnej ciąży)
Ty idziesz na pierwszą wizytę 22 września? Bo ja mam termin od swojego gina na 23.09, ale zastanawiam się czy nie iść w poniedziałek tylko na USG do innego lekarza aby sprawdził czy ciąża prawidłowo umiejscowiona. Przeczytałam co prawda że ciąża pozamaciczna ma malutki przyrost bety a u mnie rośnie o ponad 200% po 48h ale do 23 jeszcze daleko a ja niecierpliwa jestem strasznie.
I napisz proszę czy Ty bierzesz Acard 1xdziennie? Ja miałam na recepcie ale jak kupowałam leki to nie kazałam aptekarce go dawać, bo zapas mam w domu i teraz nie wiem ile mam brać.
W sumie biorę duphaston 2x1, acard 1x1, i clexane 20mg w brzuch - zastrzyków już się nie boję robić :-)

Beta1313,...my tu czekamy na Ciebie więc niebawem do dzieła!!!!

Ania26111....a może włąśnie jak się teraz specjalnie nie staracie to się uda?

A gdzie reszta???

Cześć dziewczyny!

witam nowe Aniolkowe Mamusie.
[*] dla Waszych Aniołków.

Doris, Pietrucha piekne przyrosty. Pietruszko, Kochana, Ty juz nie rób tej bety, po co... Idź na USG. Teraz przyrosty juz spadają, a Ty sie będziesz niepotrzebnie stresowala. Wiem co mowię, bo ja tez byłam w stresie, nawet do Madziorka po pociechę dzwoniłam i do Was pisałam:))

Anncka - przytulam Cie w ten zły czas. Pamiętaj, ze dla Dzidziusia ważne sa Twoje emocje. Sciskam.

a ja cieżko pracuje, jeszcze jutro jestem na konferencji, do ok. 13-tej, potem powrót do domku. Planuje dzisiaj cały wieczór lenić sie przed telewizorem. Szkoda, ze na masaż jakiś nie mozna iść, bo bym sie chętnie zrelaksowala. Ale hotel pozostawia troche do życzenia, wiec bałabym sie tutaj zaryzykować masaży, bo obsługa mogłaby być różna. Jeszcze tylko jeden tydzien w pracy i fruuuu na Fuertawenture. Juz wycieczki zakupilismy na Lanzarote i gran Tour po wyspie. Resztę nic nie planuje, żeby sie nie okazało, ze źle sie czuje i nici z tego.

Acha! Dzisiaj mnie olśniło, ze chciałabym aby moja ewentualna córcia miała na imię Maja. Tak pięknie. Dzwonię do męża, a on ze nie. Wiec mu mowię, ze ma sobie szukać nowej zony, a ja zamki wymieniam. A on na to : "Misiek, a gdzie te zamki sa? To ja sie w dwupokojowym mieszkanku gniezdze, a my zamki mamy"? :-D No padlam trupem ze śmiechu. Haha....

Ostatnia edycja:
Anncka glowa do gory, musisz byc silna i spokojna dla maluszka w brzuszku, buziaki

Doris Pietruszka gratuluje pieknie rosnacych betek, oby tak dalej &&&&&&&

Agaawka hejka, jak Twoj suwaczek zasuwa, bardzo sie ciesze i zycze duzo zdrowka. Bawcie sie dobrze na tej Teneryfie:-)Dobry ten Twoj malz, ma poczucie humoru buziaki i pozdrowienia dla Was :*

Kira sciskam poprawy wynikow zycze i duzo pozytywnego nastawienia:tak:

Ostatnia edycja:
witam Was :)
ciekawe czy jakąś znajomą osóbkę tu spotkam... byłam tu jakiś czas temu, jakos 1-2lata temu... po stracie pierwszej ciąży.... potem druga nieudana i wreszcie doczekałam mojej małej istotki w maju ubiegłego roku:)
teraz planujemy kolejne i się zastanawiam czy wracać i tu do Was:)

reklama
Do góry