reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Doris
gratuluje Ci z calego serducha po cichutku, wstaw moze fotke kresek:-)

truskawko
kciuki za kolejny cykl

tak sobie patrze na suwaczek Malgoni, zamysilam sie, bo moj bylyby o 5 dni dalej...

czy jest szansa, ze kiedys nie bede tak strasznie plakac po moich Aniolkach? ...

ahhh, milego dnia kochane

reklama
Doris gratulacje!!!!!!!!!! Widzisz!!! a oststnio pisałaś, ze nigdy sie nie uda...a dzidzia już w brzuszku siedziała :-D idz na bete i nie rób testów więcej !!! Ja robiłam cztery testy co drugi dzień...wszystkie bladziochy były i to nie ciemniały tylko jak im się podobało tak sie wybarwiały....o! A co do dnia cyklu to nie patrz na to, bo owu wcale nie musiała być dokładnie tego dnia którego ci się wydaje, że była..:tak: teraz beta...trochę cierpliwości i do lekarza!!!!!!!!!!!!!

Hej dziewuchy ;-)

Rurka – ja mam wizytę 22.09, czyli za dwa tygodnie.. w tym czasie powtarzam betę co 2 lub 3 dni.. I czekamy grzecznie.
Annete – a nie założyli Ci szwu albo pessaru?
Aschlee – ja bardzo dobrze. Ból brzucha jak na okres jest czasami i u mnie. A tak to zero mdłości i innych dziwnych rzeczy, co mnie bardzo cieszy. Nie bardzo rozumiem, dlaczego cieszysz się, na mdłości, nie słyszałam, żeby wymioty i inne były wyznacznikiem dobrego rozwoju ;-) Ciesz się, jak się nic nie dzieje!
Doris – bladzioch czy gruba krecha..a jakie to ma znaczenie? Ciąża jest i to najważniejsze. Nie wiesz kiedy doszło do zapłodnienia, więc wyluzuj i do lekarza po leki ;-) Heparynę powinnaś brać już. Skoro jest ciąża, potwierdzisz ją rosnącą betą, od razu powinnaś zacząć strzelać w brzuchol ;-)
Malgoniu – oj tak, czym są inne rzeczy przy codziennym przyjmowaniu heparyny ;-) Pożyczyłam sobie gleukometr od koleżanki i po sporej kolacji, kanapki z szynką, serem i z keczupem i sosem miałam 102;) więc luzik. Będę sprawdzać raz w tygodniu przynajmniej co i jak, dzięki :*
Sysiq – przed Wami piękne chwile, ślub! Niech uśmiech nie schodzi Ci z twarzy i mam nadzieję, że w euforii poślubnych nocy poczniecie piękne i zdrowe dziecię, czego życzę z całego serducha!
Gochson – ale twój suwak też biegnie do przodu! Nie wiem do kiedy ja będę brała encorton.. Połówkowe to piękne badanie, zobaczysz swoje małe wielkie szczęście! Zdrowe i bardzo ruchliwe! :*
Truskawka – kolejny cykl jest Twój! Głowa w górę, cycki do przodu i walczymy dalej :*
Kiraa – ja już tak nie patrzę.. Mój syn miałby za kilka dni 15 miesięcy… a o innych ciążach już nie wspomnę.. To nie pomaga. Trzeba walczyć. Jest tak ciężko, że się nie da opisać tego. Ale dla MATKI nie ma rzeczy niemożliwych ;)
ESKA - SOLENIZANTKO ;-) CAŁUJĘ URODZINOWO!!!
imagesE6TJNWG0.jpg

DZIEWCZYNY!! ODZYWAĆ SIĘ CO U WAS!!!

Załączniki

• imagesE6TJNWG0.jpg
    imagesE6TJNWG0.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 36
Dzisisaj mam wizyte u lakarza..... strasznie dawno mnie u niego nie było.... Mam nadzieję, że wszystko u Franusia w porządku.... Powoli zaczynam myśleć o porodzie....ehhhh juz mi chyba wolno prawda;)?

wooooow Madziorrr ty już skończyłaś 33 tydzień!!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok: ale ten czas zapitala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok: toż ty już jedną stopą na porodówce :-D:-D jeszcze miesiąc i buuum :tak::tak: nic się kochana ie martw u Franusia na pewno jest wszystko super!!!! przyjemnie i cieplutko w brzusiu u mamusi :happy: :happy:a o porodzie jak najbardziej juz czas myśleć po woli :)

Hej dziewczeta

Mam pytanko do kobietek co po poronieniu (jednym, badz wiecej) staraja/ly sie o dzidzie w DE. Mianowicie jak wyglada tu opieka i starania jesli chodzi o gin ?? Ja dzis bylam na wizycie po # i wyszlam z gabinetu bardzo nieusatysfakcjonowana :-/ , po 1. Gin nawet mnie nie zbadal, 2. Nie zalecil zadnych badan, 3. Nie zaproponowal zadnych wspomagaczy, dal tylko wit. Femibion1 . Czu tu taka opieka to norma :-O . Pozwolil tylko na przytulanko w gumce i po 2 @ mozemy sie starac i jesli potem znow bedzie cos nie teges to moze cos przypisze :-( . Troche zbilo mnie z tropu takie podejscie, mialam nadzieje ze po dwoch # troszke inaczej do mnie podwjda :-/

Sorki ze tylko o sobie ale jestem taka zniesmaczona ze szok :-/

czesc dziewczyny
w koncu odpalilam laptopa zeby pokazac wam pare fotek z wesela16.jpg19.jpg21.jpg9.jpg
U nas leci jakos,chociaz ostatnio czas zapieprza ze masakra,na nic czasu niema.Jeszcze dzisiaj dostalam wiadomosc czy chce wrocic od pazdziernika do pracy.jakos tak wszystko naraz
PIetrucha-okropnie trzymam kciukasy,niedlugo ty pojdziesz na polokowe
Sisiq dwa miesiace zleca bardzo szybko i juz bedzie wasz Najpiekniejszy dzien w zyciu.a potem odpoczniesz sobie i zaczniecie wszystko od nowa.wierze w to
Aschlee ogromnie kciukasy i dla ciebie kochana
Madziorek,Gochson patrze na wasze suwaczki i uwierzyc niemoge
Doris wrzucaj nam tu zdjecie testu ale i tak wierze to ciaza,dlatego juz teraz zycze 8 nudnych miesiecy
Annete juz ostatnio chcialam pytac znasz juz plec?sa dwujajowe czy jednojajowe blizniaki.Moje siostry sa jednojajowymi blizniakami
Rurka u ciebie juz 13 tydzien.
Przepraszam dziewczyny jesli o kims zapomnialam a napewno tak jest.czytam was zawsze jako lekture na dobranoc ale na odpisanie juz sil brak.teraz dojdze praca to bedzie masakra,ale trzeba d..pe zacisc i do przodu

Załączniki

• 16.jpg
    16.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 72
  • 19.jpg
    19.jpg
    36,5 KB · Wyświetleń: 69
  • 21.jpg
    21.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 66
  • 9.jpg
    9.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 72
Beata troche mnie zaskakuje ze piszesz ze nawet lekarz cie niezbadal.mnie jeszcze nigdy niewypuscil z gabinetu bez badania moj gin.bylam dwa razy lezyeczkowana i chodzilam do niego nawet co dwa tyg i zawsze bylam zbadana.przeciez musi lekarz zobaczyc jak wyglada wnetrze macicy,czy endometrium sie ladnie odbudowalo.sprobuj sie moze do innego gin dostac

Dzieki Karo za odp ;-)

Troche oglupialam, ze nie zrobil mi ani USG, ani nie zbadal dopochwowo :-/ , jak powiedzialam ze czuje sie dobrze, nie mam zadnych boli i juz nie plamie to powiedzial ze ok i tyle, normalnie bylam wsciekla ze musialam jechac 30km na "pogaduchy" :-/ juz wiecej do tego gin nie pojade, musze szukac innego :-/ ...

Ostatnia edycja:
reklama
Rany, Dziewuchy, raz cisza jak makiem zasiał a dziś jak w ulu, po weekendzie ledwo nadrobiłam.
Doris gratulacje, takie marudzeństwo że tylko w tyłek naklepać a tu taka super wiadomość. Nudnych 8 miesięcy
Sysiq nie trać nadziei kochana. Ja Ci życzę byś tak jak ja już fasolkę nosiła pod serduszkiem na ślubie. Może wlaśnie za mocno się starasz, myślisz. Zobacz, Agawaa odpuściła i od razu zaskoczyło. Może po prostu kochajcie się dla samej przyjemności a może wtedy coś się zrodzi. Ja za pierwszym razem starałam się kilka miesięcy więc za drugim nawet nie brałam pod uwagę że ma wyjść od razu i się zaskoczyłam :szok: A dokąd wyjeżdżacie po ślubie?
Karo pięknie wyglądaliście. Ty chyba sporo schudłaś przed ślubem. Sesja super!!! A z pracą ogarniesz choć na pewno jest ciężej. A jak ta malutka po poparzeniu?
Agawaa kiedy lecicie? Pogody życzyć Wam nie trzeba, super się bawcie i cieszcie się ostatnimi chwilami tylko we dwoje.
Małgoniu ja mam 33 lata [od 3 dni :)] i jeszcze się mieszczę w normalnym BMI a też czuję się do niczego. Czasem mi się płakać chce z bezsilności. Brzuch twardnieje mi chyba od 17tc i staram się oszczędzać, potem doszły bóle rozciągające miednicę że aż w nocy się budziłam, a teraz jeszcze rwa kulszowa mnie dopadła, w sobotę tak mnie złapało że usiadłam pod zlewem z gąbką w ręku w górze i łzami w oczach że taka do niczego jestem. Agawę wozi po całej PL, tu Teneryfa przed Nią, Madziorek szczyty zaliczała a ja za moimi chłopakami na plac zabaw samochodem pojechałam i tam siedziałam. Oczywiście chodzę jak pingwin bo każdy krok sprawia mi ból.
Już tak niewiele zostało co mnie też przeraża bo mam wrażenie że to moje pierwsze dziecko, nic nie umiem, nic nie pamiętam i zupełnie przygotowana nie jestem. Kompletny zanik pamięci. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Pietruszko wow, jaki piękny przyrost. Oby tak dalej. Myślę o Was codziennie.
Eska 100 lat
Aschle ja też wolałam mieć objawy, wtedy bardziej ciążowo się czułam :)
Annte odwiedzaj nas częściej. 28 tydzień to już ładny wynik. Ktoś Ci pomaga z córeczką? Na kiedy lekarz przewiduje rozwiązanie i czy CC czy próbujesz naturalnie?
Carollina obyś już nie musiała korzystać z cebuli a swoim postem zmobilizowałaś mnie do brania magnezu. Mam cały zapas ale ciężko rękę wyciągnąć. Ja też się nie przejmuję dopplerem, gorzej jak po słodkim mi brzuch nie tańczy. Odkąd odstawiłam colę (choć to było dla mnie coś nowego że piłam częściej niż raz na 2 miesiące) i kawy wcale nie piję od 2 tygodni mam spokojniejsze noce.
Madziorrek powodzenia na wizycie

Do góry