reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Aschlee gratuluję! Będzie dobrze!!!!

A Truskawka,niech szykuje siły na następny cykl.

Aniu, znam ten strach. Ja jak już przystąpiliśmy do staranek zaczełam tak płakać (ze strachu), że nic z tego nie wyszło. Ale następnego dnia już wyszło i teraz mam Synusia w brzuszku.

Karaiwna pięknie napisałaś o swoim szczęściu :)
Kiraa Witaj,
[*] dla Twoich Aniołków. Pietruszka zaprawiona w boju, leki wzięła przed pójściem do lekarza by żadnego dnia nie stracić. Lekarz albo coś Jej pozmienia albo zaakceptuje w całości :)
Aschlee weszłam na forum z myślą, a może jakaś dobra wiadomość z rana i oto proszę. Wspaniała wiadomość, bardzo mocno trzymam kciuki i GRATULUJĘ!!!
Aniu wiesz że z kwasem foliowym był problem więc jak ustawią Ci właściwą dawkę na pewno będzie szczęśliwe zakończenie w 2015 :)

Moniska - sciskam...

Kira - te skurcze przepowiadajace, to ja juz mam od 20 tygodnia, a ten bol brzucha to od kaszlu... niestety...

Aschle - no to moje gratulacje :-D jupiiii... Brzuszek Karaiwiny dzieli sie jednak :-) oby tak dalej... trzymam kciuki i zycze zeby tym razem wszystko bylo dobrze a w maju pojawilo sie na swiecie nowe dzieciatko:tak:

Ania - bo to jest trudne i nie ma sie co dziwic, ale kazda z nas predzej czy pozniej znajduje ta sile do walki, do bycia mamą... zycze i Tobie, zebys juz niedlugo tą siłę znalazla :tak:

Truskawa - tutaj tak mamy, ze poki nie ma @ - jest nadzieja... ja dalej trzymam kciuki za Ciebie...

A ja dzisiaj bylam u lekarza... jak powiedzialam o kaszlu i bolu, to tylko zapytala, czy mam bole plecow? Na kaszel i bol brzucha z tym zwiazany niestety nic nie moze poradzic, bo ze wzgledu na moj stan (czyt. ciazowy) nie moze mi przepisac kodeiny, ktorą sie tutaj na kaszel stosuje... Chyba z 10 minut szukala serduszka dopplerem, az w koncu wysmarowala mi caly brzuch zelem i jezdzila po nim dopoki nie znalazla...:eek: Ja jestem spokojna, bo ruchy czuje, wiec i serduszko musi bic...

Na szczescie ten kaszel juz przechodzi wiec i brzuch wiecej odpoczywa... mam nadzieje, ze niedlugo bolec przestanie...

Pozdrawiam i sle fluidki na nadchodzacy czas ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Aschlee gratuluje! &&&&&&& żeby wszystko było dalej fobrze!

Carollina na dobrze, ze kaszel przechodzi.

Ja byłam na USG w czwartek rano, ale ciulowe to USG w luxmedzie, ledwo co widac. Wiec postanowiłam iść za 2 tyg do mojego dra prywatnego, chce poszukać sisiora!:-D No doczekać sie nie moge. Ale grunt, ze wszystko było ok i maluszek machal mi łapką. A dzis wybierałam wakacje - wybieramy sie na Teneryfe z mężem i moim bratem i bratową. Suuuuper! Tak fajnie to jeszcze nie było! Juz sie ne moge doczekać.

Witam sie porannie
dziewczynki mam pytanie co do Waszych lekow.
u mnie po wielu badaniach zostal ustalony ponizszy zestaw od owu
Utrogest 100 mg 2x1 dowcipnie, Duphaston 1x1, Acard, i w razie pozytywa Fraxiparine0,6

Nie mam natomiast wskazan do encortonu i zwiekszonego kw. Foliowego. Czy mimo wszystko gdybym brala moge zaszkodzic? Moja gin powiedziala ze nie moge absolutnie brac 5mg kw.fol, jak to robilam ze wskazan innego gina.....a
widze ze Wy tu bierzecie i 15 mg

reklama
Kiraa - Encorton jest na przyczyny immunologiczne. Ja wprawdzie nie miałam kompletnych badań w tym kierunku a z tego co zrobiłam było OK, ale ponieważ trzy ciąże obumarły z nieznanych przyczyn, moja ginka dała mi zestaw "na wszytsko" w drodze desperacji. Na własną rękę absolutnie go nie bierz, to steryd.
Natomiast kw. foliowy w większej dawce dostałam na zlecenie genetyka . Z tego co wiem kwas foliwy nie może zaszkodzić, gdy go organizm nie potrzebuje - wydali z moczem..

Do góry