Hej!
Malgonia – problem jest u mnie nieco z encortonem, bo ginka postanowiła, że jednak 1mg wystarczy.. a wcześniej mówiła,że w ciąży podwyższymy dawkę…. Więc ja się nieco podłamałam.. trudno, ja biorę 10. To jest moja 5 ciąża i już nie będę ryzykować, że MOŻE mała dawka wystarczy.
A od kiedy w ogóle wiesz, że masz cukrzycę? Nie przejmuj się skarbie, dalekooo do grudnia nie jest, więc jakoś z tą insuliną dasz radę. I tak podziwiam, bo trzymanie diety cukrzycowej to nie lada wyczyn! A jakieś typy inne imion? Nic? Oh, dla mnie też najpiękniejsze imię dla chłopca to Staś.. Trzymaj się:*
Carolina – co do magnezu. Możesz spokojnie brać 4 razy dziennie po 2 tabletki. Chodzi po prostu o to, aby nie było skurczów przez ten twój okropny kaszel. Taka dawka jest bezpieczna. Eh, pewnie wczorajsze szukanie serduszka nieco cię wkurzyło… Ale znalazła, a Ty spokojnie do domu, nieco mokro;p ale cóż;-) Fajnie, że kaszel przechodzi, a siooooo!
Karaiwina – tak właśnie wyobrażam sobie macierzyństwo, jak je opisałaś. Najwspanialszy czas… Całuję Was mocno, a szczególnie twoją śliczną córeczkę! PS Dzielimy Twój brzuch, na razie na 2 osoby, ale mam nadzieję, że na więcej ;-)
Moniska82 – ściskam mocno :* Jak to nie widzisz sensu?! Jest sens. Walczymy do końca! A może potrzebujesz jakieś leki na stymulację owu? Bierzesz coś?
Kiraa – oj, łatwiej mi wymienić jakich badań nie robiłam.. nie robiłam Ana, Asa, Nk, Allo mlr. Całą resztę robiłam… W genetyce wyszła mi mutacja jednego genu, heterozygota a1298c. Co oznacza, że mój organizm nie przyswaja kwasu foliowego. I oprócz tego zalecana jest profilaktyka przeciwzakrzepowa w ciąży. Tak więc za dużo mi nie wyszło, tak naprawdę to nic… Co do leków – w poprzedniej - 4 ciąży miałam wprowadzony clexane i acard. Jednak nic to nie pomogło. W tej ciąży mam wprowadzony steryd encorton. I w tym zestawie leków nadzieja – oprócz tego wiadomo, luteina 100 dwa razy dziennie, dupek dwa razy dziennie.. i formy etylowane kwasu foliowego i bit b6, b12 i acard... Innych leków już nie ma. To ostatnie co można mi wprowadzić. Istnieją jeszcze szczepienia limfocytami lub wlewy immunologiczne, ale ja ich nie będę robić, bo mam swoje zdanie na ich temat… Co do kwasu foliowego.. nie przedawkujesz go.. możesz łykać 5mg bez żadnego ale. 15 mg jest zarezerwowane dla takich jak ja, bo ja go po prostu nie przyswajam, więc łykam 15 normalego kwasu i jeszcze jego formę etylowaną, którą sprowadziłam za pomocą naszej forumowej Eski ze Stanów, bo w Pl jej oczywiście nie ma….
Napisz mi jakie dokładnie badania robiłaś.
Aschlee – nananananan, jak pięknie!! ;-) MAJ jest nasz! :*
Ania2611 – a ja mam na odwrót… dla mnie jak najkrótszy odstęp pomiędzy stratą a kolejną ciażą jest najlepszym lekiem.. ja nie chcę czekać. Nie potrafię… I życzę Ci jak najszybszego powrotu na ring:* I oczywiście wygranej:*
Truskawka – dopóki nie ma @, jest nadzieja!
Agawa – wakacje, fiu fiu! Uważaj tam na Was ;-)
Miłego dnia dziewczyny, ja zbieram się na betę. Niech rośnie zdrowo dzidziuś! ;-)