reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

dokładnie kwasu foliowego nie można przedawkować- też tak słyszałam od mojego ginekologa..nadmiar wydalana jest z moczem :)

Pozdrowienia i buziaki poranne :-) trzeba cos pozytywnego zrobić z tak piekna pogodą :-) macie jakieś plany?

reklama
Hej!

Malgonia – problem jest u mnie nieco z encortonem, bo ginka postanowiła, że jednak 1mg wystarczy.. a wcześniej mówiła,że w ciąży podwyższymy dawkę…. Więc ja się nieco podłamałam.. trudno, ja biorę 10. To jest moja 5 ciąża i już nie będę ryzykować, że MOŻE mała dawka wystarczy.
A od kiedy w ogóle wiesz, że masz cukrzycę? Nie przejmuj się skarbie, dalekooo do grudnia nie jest, więc jakoś z tą insuliną dasz radę. I tak podziwiam, bo trzymanie diety cukrzycowej to nie lada wyczyn! A jakieś typy inne imion? Nic? Oh, dla mnie też najpiękniejsze imię dla chłopca to Staś.. Trzymaj się:*
Carolina – co do magnezu. Możesz spokojnie brać 4 razy dziennie po 2 tabletki. Chodzi po prostu o to, aby nie było skurczów przez ten twój okropny kaszel. Taka dawka jest bezpieczna. Eh, pewnie wczorajsze szukanie serduszka nieco cię wkurzyło… Ale znalazła, a Ty spokojnie do domu, nieco mokro;p ale cóż;-) Fajnie, że kaszel przechodzi, a siooooo!
Karaiwina – tak właśnie wyobrażam sobie macierzyństwo, jak je opisałaś. Najwspanialszy czas… Całuję Was mocno, a szczególnie twoją śliczną córeczkę! PS Dzielimy Twój brzuch, na razie na 2 osoby, ale mam nadzieję, że na więcej ;-)
Moniska82 – ściskam mocno :* Jak to nie widzisz sensu?! Jest sens. Walczymy do końca! A może potrzebujesz jakieś leki na stymulację owu? Bierzesz coś?
Kiraa – oj, łatwiej mi wymienić jakich badań nie robiłam.. nie robiłam Ana, Asa, Nk, Allo mlr. Całą resztę robiłam… W genetyce wyszła mi mutacja jednego genu, heterozygota a1298c. Co oznacza, że mój organizm nie przyswaja kwasu foliowego. I oprócz tego zalecana jest profilaktyka przeciwzakrzepowa w ciąży. Tak więc za dużo mi nie wyszło, tak naprawdę to nic… Co do leków – w poprzedniej - 4 ciąży miałam wprowadzony clexane i acard. Jednak nic to nie pomogło. W tej ciąży mam wprowadzony steryd encorton. I w tym zestawie leków nadzieja – oprócz tego wiadomo, luteina 100 dwa razy dziennie, dupek dwa razy dziennie.. i formy etylowane kwasu foliowego i bit b6, b12 i acard... Innych leków już nie ma. To ostatnie co można mi wprowadzić. Istnieją jeszcze szczepienia limfocytami lub wlewy immunologiczne, ale ja ich nie będę robić, bo mam swoje zdanie na ich temat… Co do kwasu foliowego.. nie przedawkujesz go.. możesz łykać 5mg bez żadnego ale. 15 mg jest zarezerwowane dla takich jak ja, bo ja go po prostu nie przyswajam, więc łykam 15 normalego kwasu i jeszcze jego formę etylowaną, którą sprowadziłam za pomocą naszej forumowej Eski ze Stanów, bo w Pl jej oczywiście nie ma….
Napisz mi jakie dokładnie badania robiłaś.
Aschlee – nananananan, jak pięknie!! ;-) MAJ jest nasz! :*
Ania2611 – a ja mam na odwrót… dla mnie jak najkrótszy odstęp pomiędzy stratą a kolejną ciażą jest najlepszym lekiem.. ja nie chcę czekać. Nie potrafię… I życzę Ci jak najszybszego powrotu na ring:* I oczywiście wygranej:*
Truskawka – dopóki nie ma @, jest nadzieja!
Agawa – wakacje, fiu fiu! Uważaj tam na Was ;-)

Miłego dnia dziewczyny, ja zbieram się na betę. Niech rośnie zdrowo dzidziuś! ;-)

Pietrucha no ba teraz kochana musi byc juz dobrze.W maju usciskamy nasze Maluszki :tak: zaciskam za Ciebie i Fasolinke mocno kciuki :tak: ja w poniedzialek jade do lekarki i nie wyjde bez lekow...nie zamierzam ryzykowac poraz kolejny a w piatek na urlopie chyba znow byla

Malgoniu, pietrucho
dzieki za pomoc. U mnie genetyka wyszla ok, nie ma wskazan do 5 mg kw fol.ale nie wiem czy i tak nie brac...
gorzej z encortonem... Nie mam wskazan, immunologie robilam prawie cala, tez oprocz nk
boje sie ryzykowac. Ostatnia ciaze mialam z clexane co drugi dzien, acardem, folik5 mg i tak nic nie dalo.....

Aschle - niech Cię ładnie obstawi! :*
Kiraa - zmień na Boga tego lekarza.. co to za lekarz, który daje heparynę co 2 dzień?! Heparyna ma działanie 24 h... więc co na pozostałe 24?! Paranoja.. A Kwas foliowy 5 mg, to nie jest szaleństwo i z żadnej strony Ci nie zaszkodzi. A encorton - tu już musisz pogadać z jakimś dobrym lekarzem. Brać może niższą dawkę?

Odebrałam dzisiejszy wynik ;)
Beta po 48 h z 702,2 urosła do 1551 ;)))

hej potrzebuję porady, od wczoraj mam uczucie parcia na szyjkę macicy i całe podbrzusze oraz uczucie ciągnięcia w dół jakby od pachwin na boki. Nasila sie znacznie podczas chodzenia i stania. Wiecie to moja trzecia ciąża nie panikuję bez powodu, jeśli choodzi o pobolewania brzucha, ale teraz czuję jakby cos było nie tak.. wizyta w poniedziałek.. miała tak kiedyś któraś z was?? pliss odpiszcie coś bo trochę się martwię. myślałam ze mi przejdzie i nic nikomu nie mówiłam... ale teraz już zaczynam się zastanawiać....

Rurka ja tak miewam, ale u mnie jeden babel ułożony właśnie pod samym spojeniem naciska głową w dol jakby na szyjke więc być może dlatego. Jak będzie się nasilać To jedz na ip.

co jakiś czas mam ból jakby krzyżowy... (podobnie miałam jak Haneczkę rodziłam, ale też jak rwa kulszowa mnie pobierała...) więc nie wiem co myśleć... wiecie najgorsze jest to, że teraz zaczynam zwracać uwagę na każdą pierdołę i wpadam w niepokój przez to... no nic obserwuję się narazie na spokojnie jak coś się bęzie działo to pojadę na IP chociaż woałabm tego uniknąć.

reklama
Hej
Gratuluje nowo zafasolkowanym i zycze zdrowych i szczesliwie zakonczonych ciaz.
U mnie dol jak znad morza w gory. Dzis zrobilam test o czulosci 10 i niestety totalna lipa. Jutro termin @ i na bank przyjdzie :-(((((, bo w mojej Aniolkowej ciazy dwie grube kreski pojawily sie w 31 dniu cyklu (dzis u mnie 29 dc) a bete w 32 dniu cyklu mialam ponad 2000.
Mam juz dosc tego, pewnie juz nigdy sie nie uda po tym zabiegu, w poprzenie ciaze zachodzilam w zasadzie od razu a teraz wielkie NIC
Moj Aniolek odlecial 13 maja, zaraz beda 4 pelne miesiace od straty a ciazy nie ma:-(
Przepraszam ze tak osobie ale tak mi smutno.....

Do góry