reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Dziewczynki ja dzisiaj jakaś płaczliwa jestem... Jak tylko przeczytałam o reakcji córek Beaty to znowu w ryk :-( pewnie to hormony tak mnie nakręcaja.. Ciągle myślę o mojej stracie, o strachu jaki towarzyszy mi teraz, o obawach przed porodem, o tym że czuje się coraz mniej atrakcyjna.. Eh :-:)-(

reklama
Uaktualniam listę, beata1313 wpisałam Cię do poczekalni z orientacyjnym terminem listopadowym

Mika - 13 VI 2014 - Leon - juz na świecie
Kasiuchna - 12 VII 2014 - Oliwka - juz na swiecie

Karaiwina - 08 VIII 2014 -Lilka już na świecie
GalwayGirl - 21 X 2014
Madziorrek - 26 X 2014 Franiu
Ameritum - 29 X - 1 XI 2014
Carollina - 07 XI 2014
Anncka - 29 XI 2014 Maciuś
Annte - 07 XII 2014 - bliźnięta
Malgonia - 19 XII 2014
Angelstw - 17.02.2015
Agaawa - 03.03.2015
Rurka - 19.03.2015

....i lista staraczkowa

Staraczki:
Doris - termin niechcianej @ 7września 2014
Neta - termin niechcianej @ 11 września 2014

Joaro - termin niechcianej @
maqa - termin niechcianej @
Sysiq - termin niechcianej @
ewikewik - termin niechcianej @

POCZEKALNIA:
Milczasia - czerwiec
Lisica - czerwiec/lipiec

Naala - lipiec
ania-pażdziernik/listopad
Moniska82 -lipiec/sierpień
beata1313 - listopad 2014

Anncka kochana ja też beczę non stop... bez powodu i z różnych dziwnych powodów...:tak: i tez mam obawy i lęki i o porodzie o dziwo myslę....:confused: już!! to wszystko hormony :tak:

Doris &&&&&&&&& za Ciebie!!!

Beata.... @ przyjdzie szybciej niż myślisz i już niedługo staranka zaczniesz :tak:

Agawa kiedy masz wizytę teraz???

Anncka hormony buzuja pelna para ;)

Doris dzieki za przepisanie ;) 8.09 bede wiedziala kiedy bedziemy mogli rozpoczac "walke" ;)

Rurka po ost poronieniu @ przyszla po 27 dniach to i moze teraz po 20 wrzesnia bedzie :/. Daj znac jak tam po wizycie ;)

ameritum ile Ty biedna musisz się nacierpieć,ale już nie długo zobaczysz swoje Maleństwo z wyciągniętymi do Ciebie rączkami,wtedy wszystko będzie piekniejsze.......a z CC myslę,że nie będzie problemu,masz poważną podstawę do tego by Cię skierowano na CC..............swoja drogą tak długo Cię nie było,że jak zobaczyłam dziś Twój suwaczek to....kopara opadła:) jak ten czas zasuwa:szok:

doris trzymam mocno kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i czekam z niecierpliwością na 7 września:-)

agawa fajnie,że ćwiczysz to bardzo dobrze dla Ciebie,Dzidziusia,samopoczucia.....aż sama bym poszła na jakiś sport....dawno nie ćwiczyłam,a w grupie najlepiej

A ja w tym tygodniu zajmuję się dwulatkiem u siebie w domu od 8 do 18,grzeczny jest i przyzwyczajony do tego,że ktos obcy sie nim zajmuje ale i tak mam roboty po pachy:-),wszędzie zabawki,okruchy,tu sie cos wyleje tam wysypie....a w TV cały dzień bajki:-)to dopiero kilka dni a ja juz nie chcę,nie sprawia mi wogóle przyjemności opieka nad nim,a myślałam,że fajnie spędzimy czas i będę się czuła szczęśliwa, zupełnie inaczej w tym moim domu............Dziecko w domu to zmiana w życiu o 360 stopni/24 godz. na dobę...:rofl2::rofl2::rofl2: ....masakra......................chyba nie nadaję się na matkę

Kurcze,wiem,że to wszystko brzmi egoistycznie.....sama sie przeraziłam swoim odczuciem....

Ostatnia edycja:
haha aniu rozbawiłaś mnie trochę ;-) nadajesz się nadajesz!!! własne dziecko to zupełnie co innego!! wypracowujecie sobie wspólny rytm i wspólne funkcjonowanie w jednym domu to wasza wspólna codzienność... uwierz mi!

Ja już po wizycie... dziecko żyje i rośnie, serce bije ... termin znowu mi się przesunął... na 14 marca
Za 1,5 tygodnia wizyta...USG prenatalne.... jeśli będzie ok...to dobrze...jeśli nie to wysyła mnie do Wawy na amniopunkcję i dokładniejszą diagnozę. Aa i do kardiologa mam iść się przebadać bo z tym moim oddechem i dusznościami to niepewna sprawa. Narazie tyle. Oto mój dzidziol:
27.04.2014 003.jpg

Załączniki

• 27.04.2014 003.jpg
    27.04.2014 003.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 45
Aniu wlasne dzieciatko to inna bajka ;) bedziesz super mama i bedziesz w stanie robic kilka rzeczy na raz i nawet nie odczujesz ze az tyle jestes w stanie zrobic ;)

Rurko dzidziolek cudowny :) , a badania na pewno wyjda bardzo dobrze nie martw sie na zapas !!! :) , a Twoje serce tetaz pracuje na wiekszych obrotach takze jesli cos Cie niepokoi to szybciutko do lekarza i niech cos zaradzi, bo spokojniejsza mama to i spokojniejszy bobasek ;)

A ja mam pytanko czy sa tu na forum dziewczyny z DE ?? Bo zastanawiam sie jak tu wygladaja ciaze po poronieniach :/ . Nie wiem czy dobrze zrozumialam pania doktor w szpitalu ze dopiero po 3 poronieniu z rzedu bede miec jakies szczegulowe badania, czyli tetaz (po 2 #) rzadnych badan mi nie zrobia :( . I czy ciaze po # sa tutaj tez traktowane jako wysokiego ryzyka i od poczatku sa podawane jakies wspomagacze ???

Rurka - wyczuwam jakiś pesymizm! Dzidziol jest piękny, coraz większy i będzie zdrowy!!!! Mamunia musi w to wierzyć jak nikt inny :-)

reklama
beata- ja miałam komplet badań ( część na kasę część sama) juz po 2 poronieniach (już!?!), wprawdzie nic nie wykazały, ale komfort psychiczny był przed starankami...

ania- kochana, bedziesz świetną mamą, tez myślę że własne baby to zupełnie inna bajka....

rurka- gratulacje, dzidziol jak ta lala;) buziaki

Do góry