reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Beata..witaj wśród nas na naszym wątku, jesteś kilka dni po tracie, masz prawo być zła, smutna, płakać, krzyczeć. Ale i dla Ciebie zaświeci słońce. Mój Aniołek poleciał do nieba w maju 2014, jestem właśnie w trakcie kolejnych staranek. I wierzę że będzie dobrze i każdej z nas się uda.

reklama
Dziekuje Doris, teraz mam taki metlik w glowie, milion pytan i tyle zalu ze juz sama nie wiem :'( ....
Tak bardzo chce miec jeszcze dzidzie ale i jednoczesnie tak bardzo sie boje ze znowu sie nie uda i ze bede miala kolejny zabieg :'( wiem ze to glupie ale DLACZEGO tak sie dzieje :'( ??????
Tylko mi jakos juz teraz brak wiary ze sie uda i ze bedziemy miec zdrowa i silna dzidzie :'(

Widzisz...nikt nie wie czemu tak się dzieje, czemu najpierw dostajemy szczęście, radość a potem Ktoś nam to odbiera i pozostaje smutek i łzy
Ja urodziłam trojkę dzieci, dwójkę bardzo wcześnie, trzecie mając 35 lat, a teraz też się nie udało i nigdy bym nie pomyślała że po trzech szczęśliwie donoszonych ciążach coś będzie źle, a jednak....

Ostatnia edycja:
Karaiwina - Ogromne Gratulacje dla Was :-D superowo, ze jednak obylo sie bez cesarki :-D Dzielna TY:tak:

Agawa - Sliczny ten Twoj Klusek :-D niechaj dalej tak pieknie rosnie i wciaż dodaje mamie nowych wrazen:tak: tych pozytywnych oczywiscie:tak:
Pewnie, ze wybierzcie sie gdzies jeszcze na wakacje - jakos wynagrodzcie sobie to Peru:-D chociaz w malym stopniu:-D

Malgonia - pewnie dzidzia uciska i z tego biora sie te problemy... w ciazy produkuje sie wiecej krwi i poszerzają sie żyly... najlepiej jak porozmawiasz o tym z lekarzem... ale podejrzewam, ze nie ma innego wyjscia jak wytrzymac...
Mnie w pierwszej ciazy meczyla rwa kulszowa... dziecko uciskalo gdzies na nerw blisko kregoslupa, a ja chodzic nie moglam, bo tak mnie noga bolala... Teraz tez tak sie zapowiadalo, ale mala sie jakos inaczej przekrecila i tylko rano boli, poki nie rozchodze.
A moze popros meza, zeby Cie pomasowal tak w okolicach lędźwiowych (tak delikatnie kostkami dłoni), a Ty leżąc na boku, sprobuj sie rozluźnić. U mnie to pomaga...

Mika - no widzisz, a tak sie martwilas - niepotrzebnie... Zawsze powtarzam sobie ze kazde dziecko rozwija sie we wlasnym tempie - jesli cos robi gorzej od rowiesnikow, szukam czegos w czym jest od nich lepszy i sie wszystko rownowazy...

Doris - no to teraz kciuki trzymamy;-) &&&&&&&&&&& oby wyslannicy meza przetwaly:tak:

Rurka - no super rosniesz... nim sie obejrzysz, a Twoj brzusio bedzie taki jak nasze:-)

Madziorek - musze powiedziec, ze ciaza Ci jak najbardziej sluzy :tak: superowo:-D

Anncka - Twoje mieszkanko tez niczego sobie :-D gonisz mnie:-D

Beata1313 - Witaj, siwatelka dla Twoich Aniołków (*)(*). Bardzo mi przykro z powodu Twoich strat, ale zostan z nami i rozgosc sie. To forum i dziewczeta, ktore sa tutaj to wsparcie jakiego teraz potrzebujesz...
Kazda zadaje sobie to samo pytanie, ale niestety, pewnie nigdy nie poznamy odpowiedzi... Jedyne co pozostaje to wierzyc i miec nadzieje, ze kiedys w koncu sie uda... No i oczywiscie nie poddawac sie, bo wlasnie tutaj sa przyklady, ze warto:tak:

A my mielismy weekend na wyjezdzie. Odwiedzilismy mojego brata z rodzinka, ktory tez tutaj mieszka, jakies 2,5 h od nas... Fajnie bylo, dzieciaki nasze sa w tym samym wieku, wiec razem sie pobawily, choc Mikolaja dopadlo jakies chorubsko i troszke markotny byl... (nie szalal jak zwykle). Na mnie tez to przeszlo, ale mam nadzieje, ze szybko sobie pojdzie. Mimo lekkiego kaszlu, chrypy i kataru nie jest az tak zle...
Teraz mam tylko kupe prania, bo bratowa obdarowala mnie mnóstwem rzeczy dla malenstwa:-) Ledwo zapakowalismy sie z tym wszystkim...:-) Ona sie cieszy, bo luzniej w domu sie zrobilo, a ja - bo nie musze sie martwic o wyprawke dla dziewczynki... gorzej tylko jak siusiak bedzie:-)

Dobra, ide juz spac, bo musze jeszcze "odespac" weekend :-D

Pozdrawiam:-)

Carollinko dziekuje ... i mam cicha nadzieje ze dzieki temu watkowi, dzieki Wam bedzie mi choc troche latwiej poradzic sobie z tym wszystkim :'( ... mimo iz to nie moje pierwsze poronienie to boli tak samo ...
Wasze historie daja cien nadzieji ze nawet po kilku stratach mozna miec zdrowa dzidzie ...
Ale niestety ten bol i strach jest teraz tak duzy ...
... czy dam rade jeszcze raz przez to przejsc ???? ....
Wybaczcie ze ciagle o sobie, ale jak tak sie wyzale to ciut mi lepiej, obym mogla niebawem pisac z Wami z bardziej pozytywnym nastawieniem ...
Pozdrawiam i dziekuje

Beata - witaj wśród nas! Tak jak piszą dziewczyny, ten wątek pomógł wielu z nas, mam nadzieję że Tobie również pomoże. Pomoc która uzyskałysmy przekazujemy dalej, dajemy sobie wzajemnie wsparcie i nadzieję:-) popatrz na nasze suwaczki - to się dzieje na prawdę! Dla Twoich Aniołkow [*][*]

Doris - oby ten cykl był pomyslny! &&&& ~~~~~~~

Tak sobie myślę o Ewiku :-( i o Michalinie i jej Malutkiej... :-*:-*

Dla potrzebujących ~~~~~~~~~
Gdzie lista staraczek? Któraś będzie teraz testowac?

Mika - 13 VI 2014 - Leon - juz na świecie
Kasiuchna - 12 VII 2014 - Oliwka - juz na swiecie

Karaiwina - 08 VIII 2014 -Lilka już na świecie
GalwayGirl - 21 X 2014
Madziorrek - 26 X 2014 Franiu
Ameritum - 29 X - 1 XI 2014
Carollina - 07 XI 2014
Anncka - 28 XI 2014 / 06 XII 2014
Annte - 07 XII 2014 - bliźnięta
Malgonia - 19 XII 2014
Angelstw - 17.02.2015
Agaawa - 03.03.2015
Rurka - 18.03.2015 - bliźnięta

....i lista staraczkowa

Staraczki:
Joaro - termin niechcianej @ 21 kwiecień 2014
maqa - termin niechcianej @ 17 maj 2014
Sysiq - termin niechcianej @ 26 czerwiec

Doris - termin niechcianej @ 16 lipca 2014
ewikewik - termin niechcianej @ ok. 29-31 lipca 2014
Neta - termin niechcianej @ 09 sierpnia 2014

POCZEKALNIA:
Milczasia - czerwiec
Lisica - czerwiec/lipiec

Naala - lipiec
ania-pażdziernik/listopad
Moniska82 -lipiec/sierpień

Proszę się uaktualnić:)

Beata witaj dla Aniołków(*)(*)

Ostatnia edycja:
to ja uaktualniam siebie odrobinkę :)

Mika - 13 VI 2014 - Leon - juz na świecie

Kasiuchna - 12 VII 2014 - Oliwka - juz na swiecie

Karaiwina - 08 VIII 2014 -Lilka już na świecie
GalwayGirl - 21 X 2014
Madziorrek - 26 X 2014 Franiu
Ameritum - 29 X - 1 XI 2014
Carollina - 07 XI 2014
Anncka - 29 XI 2014 Maciuś
Annte - 07 XII 2014 - bliźnięta
Malgonia - 19 XII 2014
Angelstw - 17.02.2015
Agaawa - 03.03.2015
Rurka - 18.03.2015 - bliźnięta

....i lista staraczkowa

Staraczki:
Joaro - termin niechcianej @ 21 kwiecień 2014
maqa - termin niechcianej @ 17 maj 2014
Sysiq - termin niechcianej @ 26 czerwiec

Doris - termin niechcianej @ 16 lipca 2014
ewikewik - termin niechcianej @ ok. 29-31 lipca 2014
Neta - termin niechcianej @ 09 sierpnia 2014

POCZEKALNIA:
Milczasia - czerwiec
Lisica - czerwiec/lipiec

Naala - lipiec
ania-pażdziernik/listopad
Moniska82 -lipiec/sierpień

beata- witaj (*)(*)- światełka dla Aniołeczków, z nami będzie Ci tu dobrze. Zobaczysz;)

carollina- cieszę się, że miło spędziłaś weekend, to ważne;) a tak po za tym to jak samopoczucie;)?

ania- kawał dobrej roboty z odkopaniem tej listy:) Juz niedługo pobędziesz w poczekalni;) suuuuper;) i nadal nie wierze, że juz niedługo mój Franiu bedzie ze mną;)

reklama
Jeszcze raz bardzo dziekuje za przyjecie.
Jej Anette i Rurka beda mialy bliznieta :0 jak fajnie.
Jak zobaczylam Wasza liste to az sie usmiechnelam :) moze faktycznie i mi sie jeszcze uda ...

P.S. bardzo, bardzo gratuluje Wam Waszych bobaskow !!!! I tych co juz w ramionach mamusi i tych ktore niebawem bedziecie tulily !!!! :)

Ostatnia edycja:
Do góry