reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Dzięki dziewczyny za wsparcie . I dobre rady . Bede szukała innego lekarza . Oczywiscie chce zrobic wszystkie płatne badania w Pl ponieważ zalezy mi tez na czasie . mieszkam w Uk tutaj opieka jest beznadziejna ... Wiem ze nie moge sie poddawać ale naprawdę jest mi bardzo ciezko . Straciłam tez wątpliwości na udana ciaze , nie chce kolejnej takiej sytuacji . Dlatego musze wszystko sprawdzic przebadać sie , odczekać i spróbować jeszcze raz ...

reklama
Karolinaa witaj. W dziale poronienia jest watek o poronieniach nawykowych, kopalnia informacji.

Ewik ja tez dostalam @ nad morzem, wczoraj. w dodatku narobilam sobie nadziei, bo zwykle mam cykle 30-31 a tu 31 dc nic, 32 dc nic, piersi rozbolaly ok 28 dc a nie jak zwykle krotko po owu, bylo mi przez 3 dni niedobrze i odrzucilo mnie w 32 dc od piwka... w 33 dc wstalam, @ nie bylo... ale przylazla kolo 11 :( dobija mnie to bardzo, mam dosc czasami. Te comiesieczne rozczarowania duzo mnie kosztuja psychicznie.

nie wiem gdzie sie podziala nasza lista staraczkowa, z komorki i tak nie skopiuje, ale gdybyscie ja aktualizowaly to nastepny termin @ - 11 wrzesnia.choc mysle, ze na tej liscie to ja bede tak w nieskonczonosc :(((
dobra, nie smece juz.

Neta jeszcze masz czas, jeszcze się uda, wierzę w to :tak: a te wszystkie objawy... organizm z nas kpi jakbysmy mało miały cierpień, ech... Pozdrawiam

Ewik, dzieki kochana :* ja tez wierze, ze Tobie przydarzy sie taka mila niespodzianka jak dwie kreski, ze los szykuje dla Ciebie cos fajnego. co do zartow organizmu - wlasnie to jest okropne, mam swiadomosc, ze bole piersi, podbrzusza itp. to i na @ i na II ale juz ten spozniony okres + nudnosci to juz ze mnie zakpily.

Czesc Dziewczeta.

Karolina - dziewczyny dobrze radza. Zgadzam sie z nimi. Ja tez po dwoch poronieniach z rzedu myslalam, ze to nawykowe, ale dalam sobie troche czasu, bo nie chcialam tak latwo odpuszczac. Jak sie okazalo pozniej, ten odpoczynek byl bardzo potrzebny. Owszem, obawy byly i one nigdy nie znikna, ale jak widac na moim suwaczku - oplaca sie walczyc :tak:
Ja takze jak Galwaygirl mieszkam w IRL, a tutaj podobnie podchodza do ciąż i poronien jak w UK.
Badz silna, walcz, a my bedziemy trzymac mocno kciuki &&&&&&&&&&&&&&:tak:

Galwaygirl - jak Ty takie combo:szok: mialas po tofifi, to co ja mialabym, jak wystarczy, ze cokolwiek zjem, a juz mi mala buszuje po brzuchu... Taki glodomorek maly. Jak gotuje obiad i czuje zapachy, albo probuje cos, to mi sie bardzo brzuch napina, a jak zaczynam jesc, to wariuje...:-D

Doris - kciuki i fluidki na nowy okres staranek &&&&&&&&&~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Malgonia - jak widzisz, sa dziewczyny, ktore sobie chwala szkole rodzenia, inne nie. Ja chodzilam w pierwszej ciazy, posluchalam, ale jakos to mnie nie przekonalo, choc sporo angielskich, przydatnych slowek z tematu porodu poznalam:tak:
Mysle, ze nawet z ciekawosci mozna isc i posluchac, mimo, ze w trakcie porodu nie myslisz o relaksacji jak to Rurka juz stwierdzila...
Raz byly praktyki w relaksacji, lezalysmy na materacach, babka wlaczyla spokojna muzyke, zaczela mowic o oddechu (trwalo to moze 5-10 minut) a jak skonczylysmy, to dwie dziewczyny usnely, a jedna to az chrapala:-D

Agawa - pewnie, ze wytrzymasz do USG :-D tyle wytrzymalas, to i teraz wytrzymasz :-D

Moniska - mam nadzieje, ze z kolanem nic powaznego. A jak tutaj mowimy, ze nowy cykl to nowe nadzieje... Trzymaj sie kochana..

Neta, Ewik - Was takze sciskam :) i cala reszte tez :)

i fluidki przesylam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Laski, czytam czytam - ale w ogóle nie mam czasu na odpisanie...

W nocy lecimy na wakacje do Egiptu ;-) Co prawda już byliśmy w Egipcie, ale była bardzo fajna oferta i się skusiliśmy ;))
Czekam na owulację, dzisiaj 18dc i cisza...
Więc wyjazd będzie pracowity ;p oby też się udało zmajstrować małe i śliczne dziecię na gorących wakacjach ;)

Całuję wszystkie i do usłyszenia za jakieś 10 dni, bo zaraz po wakacjach jedziemy na wesele ;)

Oj Pietrucha;) Oby było owocnie&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Nie tak dawno Eska wróciła w dwupaku z pewnych gorących wakacji;* I Tobie tego serdecznie życzę;*** Dbaj o siebie i baw sie jak nigdy.

A propos co tam u naszych mamusiek?? Zapomniały o nas;(?

Ja staram się podczytywać regularnie! ;) i ciągle kibicuję Wam wszystkim!
btw- Pietruszko- polecam kłady po pustyni. O wschodzie słońca wjeżdża się na najwyższą wydmę i się ogląda wschód..bardzo mi się to podobało..mimo że po takiej wycieczce masz piach….dosłownie WSZĘDZIE!:cool2:

reklama
Ja nadaje ze szpitala nadal w dwupaku. Skurcze brak rozwarcie na 2 cm i tak czekamy. Ktoś moze chce, bo ja ju chce oddać brzuszek:

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 78
  • image.jpg
    image.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 76
Do góry